Houdek v U16

Šestnáctka uspěla se Slovenskem! Indián Houdek: Bylo skvělé si zahrát takové zápasy!

Plzeň - Čeští mladíci se poprvé v novém roce představili na společném kempu, ve kterém dvakrát vyzvali k souboji Slovensko.

Nejprve si reprezentace do šestnácti let dala dostaveníčko v Hodoníně, kde dvoufázově společně potrénovala. Poté již vyjela k ostrým duelům, hned ten první se nesl ve znamení velké přestřelky. 

Národní mužstvo do utkání vstoupilo lépe. Ovládlo první třetinu 1:0, v osmadvacáté minutě zvyšovalo na 2:0. Jenže za jednapadesát vteřin hosté snížili a do druhé přestávky již vedli. V poslední periodě stihli Češi dvakrát smazat náskok soupeře, vaz jim ale Slováci zlomili v prodloužení.

O den později se ovšem povedla vendeta. Svěřenci kouče Hakena opět vybojovali náskok 2:0, nyní již po patnácti minutách. Slovensko třicet vteřin před úvodní sirénou stihlo snížit, ale to bylo z jeho strany vše. Naopak národní mužstvo přidalo ještě po gólu v každé třetině a radovalo se tak z výhry 4:1 a pomyslných čtyř získaných bodů z celkových šesti možných. 

V dresu se lvíčkem na hrudi bojoval i obránce indiánů Matěj Houdek. Patnáctiletý bek letos v dorostenecké extralize odehrál devětadvacet zápasů a vstřelil dvě branky a na dalších pět přihrál. V důležité statistice +/- pak svítí krásných +19. Ve své reprezentační premiéře patnáctiletý šikula kanadský bod nezapsal, ale jeden plusový bod ano. 

Matěj Houdek
Matěji, jak jste si premiérový reprezentační sraz užil? 

Užil jsem si ho na sto procent. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát takové zápasy a byla to pro mě velká pocta. 

Jak byste oba duely jednotlivě zhodnotil? 
V prvním zápase byli Slováci jednoznačně lepší. Napadali nás, výborně bruslili. Vytvářeli si dobré situace z našich chyb. Od ještě horšího výsledku nás zachránil výborný výkon gólmana. Druhý duel byl z naší strany mnohem lepší, byli jsme bojovnější a vytvořili jsme si více gólových šancí.

Hrají Slováci podobný styl hokeje?
Mají podobný styl hokeje, ale napadají hodně rychle a tvrdě.

Jak se nyní připravujete v Plzni s dorostem na závěr základní části?
Nyní máme díky reprezentačním pauzám čas na trénování, takže hodně bruslíme. Od poloviny února nás ale již čeká šest zápasů v deseti dnech, to již budou tréninky asi lehčí.

Matěji, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!