1. KOLO EHL: KVA - PLZ

Skvělý start! Plzeňští gameři vstoupili do nové sezóny na výbornou!

Pět dní před Vánoci zahájili plzeňští gameři své putování základní částí ve čtvrtém ročníku ENYAQ hokejové ligy. Reprezentanti Škodovky se utkali proti celku z Karlových Varů a zcela nový tým hned na úvod získal tři body.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

2:3
4:5 - 4:1 - 2:3 - 2:8 - 4:3

"doublemaca" 4:5 "Derrysek82"
"Almon" 4:1 "JR"
"doublemaca", "Almon" 2:3 "Derrysek82", "JR"
"doublemaca" 2:8 "JR"
"Almon" 4:3 "Derrysek82"

HC Energie Karlovy Vary

Jakub Macek "doublemaca"
Jaroslav Kouba "Almon"

HC Škoda Plzeň

Luboš Deraha "Derrysek82"
Jakub Radkovič "JR"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Pro zcela nový tým začal dnešním dnem nová sezóna. Plzeňský dres letos budou oblékat Luboš Deraha "Derrysek82", Jakub Radkovič "JR", Marian Mesko "Messii231" a Jan Černík "Reffy".

V prvním měření se utkali plzeňští hráči s karlovarskou Energií, které měli indiáni co vracet, od vzniku Enyaq hokejové ligy svého soka totiž ani jednou neporazili. To ale nováčci ve škodováckém dresu dokonale změnili.

Jako první šel do akce Derrysek82, který nastoupil proti doublemacovi, jenž v předchozím ročníku oblékal právě dres Plzně. Vyrovnané utkání nakonec dospělo až do prodloužení, kde se více dařilo hráči Plzně a ten tak v prvním zápase nové sezóny slavil první bod.

I ve druhém zápase šla Škodovka do vedení, JR nicméně vedení neudržel, Energetik Almon utkání otočil a nakonec slavil vítězství 4:1, čímž vyrovnal boj na 1:1.

Poté následovala hra 2v2, která bývá někdy brána jako ta rozhodující. Lépe do střetnutí vstoupili hráči z lázeňského města, kteří se ujali vedení o dvě branky. JR s Derrysek82 se nicméně nevzdali a zápas skvělým finišem poslali do prodloužení. Tam se štěstí přiklonilo na stranu Plzně a ta tak byla jeden bod od vítězství.

Do dalšího duelu nastoupil znovu JR, který si dokonale zpravil chuť po zaváháním s Almonem a tížený třetí bod nakonec získal. Seběvomým výkonem vzájemný souboj naprosto ovládl, zvítězil 8:2 a indiáni se mohli začít radovat.

Do posledního pátého zápasu nastoupil Derrysek82 proti Almonovi. Po první třetině byl stav 2:2, hrál se vyrovnaný hokej, který nakonec pro sebe uzmula Energie. Almon vyhrál 4:3, avšak to nezměnilo nic na tom, že tři body si do tabulky připsala plzeňská Škodovka.

Po zápase úvodní kolo zhodnotil Jakub Radkovič "JR". „Do zápasu s Almonem jsem nastoupil s velkým respektem, přece jen je to velice kvalitní hráč. Přiznám se, že já jsem byl extrémně nervózní, bylo to poprvé, kdy jsem hrál před tolika lidmi a pod nějakým tlakem. V zápase s Almonem jsem se ujal vedeni, které mi vydrželo jen jednu třetinu. Bohužel v druhé třetině Almon vyrovnal a ja začal byt nervózní. Má nervozita se odrážela hlavně v mé koncovce, kdy jsem mšl nekolik velkých šancí se ujmout zpátky vedení, ale tyhle příležitosti jsem neproměnil. Almon mi následně vstřelil tři góly a bylo po zapase.

V zapase 2v2 jsme nezačali špatně, bohužel se soupeř ujal vedeni a v poslední minutě úvodní třetiny Vary ještě svůj náskok navýšily na 2:0. Na to jsme s Reffym brzo odpověděli a snížili na 1:2. Pul minuty před koncem jsme zapas vyrovnali na 2:2 a šlo se do prodloužení. V něm jsme byli velmi opatrní, aby jsme neinkasovali. Avšak jsme se nechali zbytečně vyloučit za podrážení a šli jsme do oslabeni. V poslední minutě prodloužení se nám ale podařilo soupeře přečíslit a v situaci dvou na jednou vstřelili vítěznou branku.

Poslední zápas z mé strany jsem si doslova užil. Do utkání s doublemacou jsem nastoupil s velkou pohodou. V první třetině jsem se ujal vedeni 3:0 s dostal se do maximální pohody. Ve druhé části jsem navýšil své skóre již na 5:0 a poté jsem si vše již jen pohlídal. Konečný stav 8:2 byl výsledkem velké pohody. Výhra mě těší o to více, protože doublemaca v minulé sezóně EHL reprezentoval právě Plzeň.

Dnešní výhrou pro nás ale nic nekončí. Myslím si, že mohu za celý tým říci, že do dalšího zápasu dáme opět vše a budeme se snažit opět uspět.“

Ohlasy trenérů