2. kolo EHL: TRI - PLZ

Ve druhém kolo už to gamerům nevyšlo, Třinci vysoko podlehli

Po vítězství nad Karlovými Vary toužili plzeňští esports hráči porazit i třinecké Oceláře. Do akce šli tentokrát "Messii231" s "Reffym", avšak zápasy proti Slezanům se jim vůbec nevyvedly.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

5:0
4:0 - 4:3 - 4:0 - 11:0 - 6:5

"Pepcastachurcik" 4:5 "Messii231"
"Jackey" 4:1 "Reffy"
"Pepcastachurcik" "Jackey" 2:3 "Messii231", "Reffy"
"Pepcastachurcik" 2:8 "Reffy"
"Jackey" 4:3 "Messii231"

HC Oceláři Třinec

Josef Stachura "Pepcastachurcik"
Jakub Michálek "Jackey"

HC Škoda Plzeň

Marian Mesko "Messii231"
Jan Černík "Reffy"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Po vítězství nad Karlovými Vary se tentokrát hráči Škodovky utkali s Třincem. Za plzeňské barvy tentokrát hráli slovenský player Marian Mesko "Messii231" a Jan Černík "Reffy". Nicméně tentokrát se Plzeňané žádného bodu nedočkali.

Jako první šli do akce Messii231 s třineckým Pepcastachurcikovi. Hráč ze Slezska ukázal svou obrovskou sílu, protože plzeňský gamer se v zápase nedokázal ani jednou prosadit a Třinec po výhře 4:0 šel do vedení 1:0.

Reffy proti Jeackeymu, to byl o poznání vyrovnanější boj. Za stavu 3:3 dospěl duel až do prodloužení, kde sice Reffy držel iniciativu hry, avšak jeden rychlý brejk vše zhatil. Po prohře v prodloužení šli Oceláři již do dvoubrankového vedení.

V 2v2 ukázali třinečtí hráči svou osvědčenou spolupráci, na plzeňských hráčích bylo přece jen vidět, že spolu hrají vůbec poprvé. Podruhé během večera se indiáni ani jednou neprosadili a po druhé výhře 4:0 bylo jasné, že tentokrát Plzeňané zůstanou bez bodu.

Pepcastachurcik vzápětí v dalším duelu znovu školil. Ani Reffy si s ním nedokázal poradit, navíc třinecký hráč znovu zvítězil s čistým štítem. Po drtivé výhře 11:0 toužili indiáni alespoň po čestném úspěchu.

Avšak ani ten se nakonec nedostavil, přestože byl hodně blízko. Messii231 vedl dvakrát v zápase o dvě branky, avšak Jackey dvěma slepenými brankami poslal utkání do prodloužení, kde nakonec dotáhl velký obrat.

Plzeň podlehla Třinci 0:5. Další zápas sehrají gameři Škodovky 29. prosince proti Mountfieldu.

Oba aktéři dnešního klání zhodnotili své výkony takto:

Messii231: „První zápas jsem odehrál proti pepcovistachurcikovi, kde to bylo ohromně těžké. On je jedním z nej hráčů, navíc reprezentant, takže jsem věděl, že je pouze malé procento k výhře. Nicméně bylo to celkem vyrovnané až do poslední třetiny. Tam rozhodl ve svůj prospěch, kde ukázal svou zkušenost. Z druhého zápasu proti Jackeymu jsem ohromně zklamaný. Vedl jsem 2:0, poté i 3:1, navíc jsem kontroloval hru, bohužel zlá dvouminutová pasáž mě stála zápas. V prodloužení jsem navíc nedal mnoho šancí a v nájezdech už je to loterie. Sám jsem si tento zápas prohrál, moc mě to mrzí. V 2na2 ukázali, že jsou oni více sehranější, odehráli takto spolu už několik turnajů, zatím my spolu hráli poprvé. Potřebujeme trochu více času, v dalším kole ale věřím, že už to bude o mnoho lepší.“

Reffy: „Do zápasu s Jackym jsem vstoupil se snahou něco tvořit, bohužel v první třetině jsem nemohl přijít na recept soupeřova středního pásma, z čehož následovala jeho iniciativa v první třetině. Postupem času v utkání se však můj výkon zvedal, duel nakonec dospěl až do prodloužení. Tam jsem měl dlouho hru pod kontrolou, avšak rychlý brejk zhatil veškerou naději. V 2na2 souhlasím s Messiim, myslím, že to zhodnotil naprosto přesně. V mém druhém zápase proti pepcovistachurcikovi se mi vůbec nedařilo jakkoliv soupeře překvapit, přehrát či dokonce předčit. On ukázal svou obrovskou kvalitu, já v zápase nepředvedl vůbec nic. Co beru jako plus je rostoucí tempo hry, minusem je otřesná obrana.“

Ohlasy trenérů