3. kolo EHL: MHK - PLZ

Druhá prohra v řadě, gameři nestačili na Mountfield

Po vánočních svátcích se znovu rozběhl kolotoč ENYAQ hokejové ligy. Přestože šli Plzeňané jako první do vedení, nakonec ze zápasu s Mountfieldem neberou ani bod.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:2
5:6 - 4:2 - 4:1 - 3:2 - 6:7

"Willy9" 5:6 "Derrysek82"
"Kasparos13" 4:2 "JR11"
"Willy9", "Kasparos13" 4:1 "Derrysek82", "JR11"
"Willy9" 3:2 "JR11"
"Kasparos13" 6:7 "Derrysek82"

Mountfield HK

David Voňka "Willy9"
Jaroslav Kašpar "Kasparos13"

HC Škoda Plzeň

Luboš Deraha "Derrysek82"
Jakub Radkovič "JR11"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň před Vánoci slavila jednu výhru a jednu porážku. To Mountfield na své první body v aktuální sezóně nadále čekal, oba předchozí duely totiž prohrál.

Jako první šel do akce za modrobílý celek Luboš Deraha alias "Derrysek82". Zápas s "Willy9" přinesl rovnou jedenáct branek, šťastnější byl nakonec zástupce Škodovky, který svého soka udolal nejtěsnějším možným rozdílem 6:5.

Avšak do dvoubrankového vedení se indiáni nedostali, "JR11" ve druhém utkání narazil. "Kasparos13" dokázal zvítězit 4:2, čímž srovnal 1:1 na zápasy.

Následovala hra 2na2, o které bylo jasno, že hodně napoví o celkovém triumfu. Z pětí zápasů nakonec měla nejjednoznačnější průběh, rozdílem tří branek Plzeň na svého soka nestačila.

Před Jakubem Radkovičem byl tudíž ve čtvrté hře jasný úkol, pokud Západočeši nadále pomýšleli na body, musel zvítězit. To se ale nakonec nepovedlo. Střetnutí nabídlo nejméně branek ze všech, padlo jich pouhých pět, 3:2 nicméně zvítězil "Willy9", který tak odčinil prohru z úvodního utkání dnešního večera.

Poslední mač si mohli oba aktéři už prakticky jen užít, protože o vítězi bylo rozhodnuto. A na ledě to bylo znát, více se myslelo na hru dopředu než defenzivu. "Derrysek82" byl opět při střelecké chuti, v single zápasech nakonec dal hned třináct branek. Na závěr se mu povedlo opět zvítězit, nyní 7:6.


Dnešní sérii zhodnotili oba plzeňští hráči:

"Derrysek82": Se svými výkony můžu být dnes spokojený. Hrálo se mi výborně, v obou zápasech jsem dal hodně gólů, navíc oba dopadly se šťastným koncem pro mě. Bohužel při hře 2na2 se nám nevedlo a prohráli. Mrzí mě, že kolega "JR11" ani jeden zápas nevyhrál. Jsem hráč, který chce pořád vyhrávat, avšak ani mé dvě výhry dnes nestačily. To nic nemění na tom, že se i v budoucnu budu za Plzeň rvát do posledních sil.

"JR11": Mně se zápasy příliš nepovedly, spíše tedy vůbec. Bohužel první zápas mi utekl o dva góly. I když jsem se snažil sebevíce, jak se říká, tak hra mi moc nepřála. Další věc byl problém s připojením ze soupeřovo strany, i toto se promítlo do samotné hry. V závěru jsem protihráče tlačil, ale bohužel nestačilo na to, abych zvrátil stav utkání. Zápas 2na2 byl snad ještě horší, ačkoliv jsme s parťákem z týmu bojovali, tak se nám vyhrát nepodařilo. I poslední zápas z mé strany nebyl povedený. Do duelu se promítla má frustrace z předešlých zápasů. Ani v tomto případě mi navíc nepřáhlo štěstí a znovu se promítlo i soupeřovo špatné připojení. Výsledkem toho byla prohra o jeden gól.

Ohlasy trenérů