4. kolo EHL: PLZ - LIT

Gamerům se proti Litvínovu nedařilo

ENYAQ Hokejová liga pokračovala čtvrtým kolem, plzeňská Škodovka se utkala s Litvínovem, který poslední dva roky ani jednou ze tří pokusů nepřehrála. A indiánům se nevedlo ani dnes...

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

0:5
2:6 - 1:10 - 1:4 - 2:10 - 1:3

"Derrysek82" 2:6 "Kumbik"
"Reffy" 1:10 "JiFi"
"Derrysek82", "Reffy" 1:4 "Kumbik", "JiFi"
"Derrysek82" 2:10 "JiFi"
"Reffy" 1:3 "Kumbik"

HC Škoda Plzeň

Luboš Deraha "Derrysek82"
Jan Černík "Reffy"

HC Verva Litvínov

Radek Kumbera "Kumbik"
Jindřich Fencl "JiFi"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Stejně jako v minulém kole, dnešní sérii rozehrál znovu "Derrysek82", avšak oproti předchozímu duelu s Mountfieldem, tentokrát bod nevybojoval. Na jeho síly byl "Kumbik", který první duel večera ovládl v poměru 6:2.

Lépe se nevedlo ani jeho kolegovu, kterým pro dnešek byl "Reffy". Až se plzeňský gamer snažil, v zápase se naplno ukázala zkušenost litvínovského "JiFiho", který zvítězil jednoznačně 10:1.

O osudu dnešního zápasu bylo nakonec rozhodnuto již po souboji 2na2. Škodovka překonala obranu Vervy pouze v jednom případě, zatímco gamerům Litvínova se to povedlo hned čtyřikrát.

Následně se hrálo už jen o skóre, avšak ani to si nakonec Plzeňané nevylepšíli. Ve čtvrtém klání opět naděloval litvínovský "JiFi", který znovu vstřelil deset branek, indián "Derrysek82" utkání korigoval jen dvěma puky, který skončily za zády brankáře.

Poslední zápas dopadl nejtěsnějším rozdílem dnešní série, avšak nakonec i pátý duel ovládli Litvínovští. "Reffy" znovu vstřelil jen jeden gól. Po prohře 1:3 ovládl dnešní mač Litvínov jednoznačně 5:0.

Po čtyřech kolech mají indiáni na kontě stále jen tři body se skórem 5:15. V dalším kole se utkají proti Rytířům z Kladna, kteří zatím neztratili ani bod, navíc s úctyhodným skóre 19:1. Není tudíž překvapením, že Středočechům patří vedoucí příčka v tabulce.

Utkání následně zhodnotil "Reffy": První zápas proti "JiFimu" jsem nezačal zle, utkání se neslo většinou ve vyrovnaném tempu. Bohužel soupeři spadli v první třetině do brány dva slepené góly a moje hra se následně rozpadla. Výsledkem toho byl ostudný výsledek. Při hře 2na2 se nám dařilo s kolegou s Litvínovem celý zápas držet krok, více méně jsme je do ničeho nepustili a zasloužené jsme navíc po první třetině byli ve vedení. I ve druhé třetině jsme nadále hráli organizovaně a stále i po čtyřiceti minutách jsme drželi hubený náskok o jednu branku. Bohužel ve třetí části jsme dostali dva rychlé góly a soupeř zápas otočil na svou stranu. V mém posledním zápase proti "Kumbikovi" to bylo velice těžké, on je jeden z nejlepších hráčů v celé České republice. I tak se mi povedlo hrát vyrovnanou partii, kdy chvílemi jsem byl lepší já, poté zase on. Opět se mi povedla první třetina, jenomže soupeři se v té druhé povedlo srovnat. V poslední dvacetiminutovce se již ujal vedení a zápas dotáhl do vítězného konce. Stále doplácíme na to, že máme málo zkušeností, avšak věřím, že se to brzy změní.

Ohlasy trenérů