5. kolo EHL: KLA - PLZ

Gameři proti vedoucímu celku tabulky neuspěli

Velmi těžký oříšek čekal na plzeňské gamery v pátém kole. Utkali se totiž proti vedoucímu celku tabulky, který ne jenom, že ještě neztratil ani bod, ale z dvaceti zápasů jich hned devatenáct vyhrál.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

5:0
4:1 - 17:3 - 4:1 - 8:0 - 8:3

"Hajsmi" 4:2 "JR11"
"Shebby" 17:3 "Derrysek82"
"Hajsmi" "Shebby" 4:1 "JR11", "Derrysek82"
"Hajsmi" 8:0 "Derrysek82"
"Shebby" 8:3 "JR11"

Rytíři Kladno

Kamil Hajšman "Hajsmi"
Jakub Šebesta "Shebby"

HC Škoda Plzeň

Jakub Radkovič "JR11"
Luboš Deraha "Derrysek82"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Jako první šel do akce Jakub Radkovič "JR11", protivníkem mu byl kladenský "Hajsmi". Plzeňský gamer šel jako první do vedení, to ale nakonec neudržel a Rytíři po výhře 4:1 brali první bod.

O vyrovnání se pokoušel "Derrysek82", avšak proti "Shebbymu" to měl opravdu hodně těžké. Kladenský hráč nakonec ukázal svou naprostou dominantu a po drtivé výhře 17:3 brali Středočeši druhý bod.

O osudu utkání už nakonec rozhodl souboj 2na2. Indiáni srdnatě bojovali, přesto po prohře 1:4 bylo jasné, že všechny tři body získá soupeř.

Přestože bylo rozhodnuto, kladenský vlak nezpomaloval. Naopak zbytek série si užíval, což následně naplno pocítil opět "Derrysek82", který i druhé single utkání prohrával velký rozdílem, nyní 0:8.

V posledním zápase už šlo pouze o čestný úspěch, avšak ani toho se Plzeňané nakonec nedočkali, přestože "JR11" bojoval ze všech sil. Dvakrát nad svým protihráčem vedl, avšak v poslední periodě gamer Rytířů zabral a zvítězil 8:3.

V dalším kole se zástupci Škodovky utkají s Pardubicemi, kteří stejně jako Kladno, ještě v sezóně neztratili ani bod. Čeká nás tudíž opravdu další zajímavá bitva. Držme Plzni palce do dalších bojů.

Dnešní duel zhodnotil Jakub Radkovič "JR11":
Do prvního zápasu jsem šel s velkým respektem, Kladno je totiž právem na prvním místě v tabulce. V úvodních minutách jsem se dostal do vedení 1:0 které mi nakonec vydrželo i celou první třetinu. Až v polovině zápasu soupeř dokázal vyrovnat. Následně jsem dokázal jít ještě jednou do vedení, avšak hráč Kladna i na tento gól velmi brzy odpověděl. Ve třetí třetině "Hajsmi" vstřelit bohužel další dva góly a bylo rozhodnuto. Ze zápasu jsem měl rozhodně vytěžit více, hovoří o tom i statistiky.

Druhý zápas proti "Shebbymu" pro mě byla jedna velká neznáma, protože s tímto protivníkem jsem se na ledě ještě nikdy předtím nesetkal. Nevěděl jsem co od soupeře čekat. Hned v úvodu mi ale vstřelit gól a jeho jednobrankový náskok vydržel celou první třetinu. V úvodu té druhé se mi ale podařilo zápas otočit na svou stranu, jenomže ještě v prostředním dějství si soupeř dvěma zásahy vzal náskok zpět. Vstup do třetí části se mi vůbec nepovedl, "Shebby" vsítil další dvě branky, čímž navýšil náskok již na 5:2 a zápas se prakticky jen dohrával. Povedlo se mi ještě snížit na rozdil dvou branek, ale to nakonec bylo vše, k čemu soupeř pustil. Otevřel jsem svou hru a výsledkem toho byly další tři góly v mé síti. Nutno podotknout, že "Shebby" je velmi kvalitní hráč, nemůžeme se divit, že v současné době je tým Kladna na vedoucím místě v tabulce.


Ohlasy trenérů