6. kolo EHL: PLZ - PCE

Plzeňští gameři marně vzdorovali úřadujícím mistrům

Po skvělém vstupu do nové sezóny přišel útlum. Po čtyřech prohrách toužili uspět plzeňští zástupci proti gamerům z Pardubic, kteří jsou úřadující dvojnásobní mistři. Avšak nepovedlo, naopak Východočeši potvrdili svou dominanci.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

0:5
1:7 - 0:8 - 0:9 - 3:7 - 4:6

"Reffy" 1:7 "Dzouvi"
"JR11" 0:8 "hcpce1996"
"Reffy", "JR11" 0:9 "Dzouvi", "hcpce1996"
"Reffy" 3:7 "hcpce1996"
"JR11" 4:6 "Dzouvi"

HC Škoda Plzeň

Jakub Radkovič "JR11"
Jan Černík "Reffy"

HC Dynamo Pardubice

Adam Menšík "Dzouvi"
Michal Vaněk "hcpce1996"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Dnešní sérii rozehrál "Reffy", avšak proti pardubickému hráči to měl velmi obtížné. "Dzouvi" se postupně dostal až do vedení 5:0. Až poté se povedlo plzeňskému zástupci taktéž skórovat a nutno podotknout, že ho hezké akci. Jenomže žádný velký obrat se nekonal, gamer Pardubic nakonec zvítězil vysoko 7:1.

Ani druhé utkání se indiánům nepovedlo. O všem vlastně rozhodly první tři minuty. Gamer východočeského celku se dostal do pohodlného dvoubrankového náskoku, který po zbytek utkání jen navyšoval. Nakonec nad plzeňským "JR" vyhrál vysoko 8:0.

V souboji 2na2 se hrál dlouho celkem vyrovnaný hokej, Pardubice držely hubený náskok, avšak ke konci se nakonec přece jen rozděly a sehraná dvojka opět nadělovala. Úřadující mistři nakonec Škodě nedovolili ani jednu branku a po výhře 9:0 bylo o osudu dnešní série rozhodnuto.

Hráč Dynama byl pochopitelně i ve čtvrtém duelu jasný favoritem, avšak po dvě třetiny se hrál zcela vyrovnaný hokej. "Reffy" dvakrát vyhrabal ze své sbírky vyrovnávací trefu, ale "hcpce1996" vždy si vzal ztracené vedení zpět. Po čtyřiceti minutách platil stav 2:3, jenomže v té třetí už se player Pardubic rozjel a nakonec zvítězil 8:3.

Poslední utkání bylo z pohledu diváka nejatraktivnější. "Dzouvi" jako jasný favorit do poloviny zápasu trápil a plzeňský "JR" držel překvapivé vedení 2:1. Pak ale dvěma slepenými góly dokázal skóre otočit a po dvou třetinách již vedl. Avšak ani v poslední periodě se nechtěl zástupce Škodovky vzdát a bojoval až do konce, prohře 4:6 nicméně nezabránil.

V dalším kole vyzve Plzeň pražskou Spartu, která se dnes dočkala první výhry v sezóně, tudíž po šesti kolech mají oba týmy v tabulce stejný počet bodů.

Své zápasy následně zhodnotil "Reffy": „Včera jsem šel do zápasu s tím nabrat zkušenosti proti nejsilnější dvojici v EHL. První zápas proti "Dzouvimi" byl těžký, on brzo odskočil do náskoku 3:0 a následně po většinu času dominoval. Šance se proti němu vytvářely velice těžce. Opět to bohužel nestačilo na nějaký lepší výsledek. V souboji 2na2 jsme začali vyrovnanou první třetinou, kde jsme s Pardubicemi jakžtakž drželi krok. Ale od druhé periody opět ukázaly svoji obrovskou kvalitu a zápas bez problémů ovládly. Můj třetí zápas večera už byl za stavu, kdy bylo rozhodnuto. Snažil jsem se hrát na maximum a přece jen alespoň porazit jednoho z těchto hráčů, to by byl obrovský úspěch. První dvě třetiny byly vyrovnané, to platilo i o skóre, kdy byl stav 3:3. "hcpce1996" opět ale vzápětí ukázal, jak zkušený je a obrátil výsledek suverénně na svou stranu. A tak nám opět nezbývá než dále trénovat a zlepšovat se těmito zkušenostmi.“

Ohlasy trenérů