7. kolo EHL: PLZ - SPA

Tvrdá daň nováčků, gameři vysoko podlehli i Spartě

Velký boj slibovalo utkání mezi Plzní a Spartou. Obě mužstva totiž měla před dnešním zápasem na svém kontě tři body, bylo tedy jasné, že vítěz se přiblíží postupovému místu do play off.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

0:5
3:8 - 2:5 - 0:5 - 4:9 - 1:4

"JR11" 3:8 "Kubiii7"
"Reffy" 2:5 "Vajdic"
"JR11", "Reffy" 0:5 "Kubiii7", "Vajdic"
"JR11" 4:9 "Vajdic"
"Reffy" 1:4 "Kubiii7"

HC Škoda Plzeň

Jakub Radkovič "JR11"
Jan Černík "Reffy"

HC Sparta Praha

Jakub Bláha "Kubiii7"
Michal Vajda Deraha "Vajdic"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň šla do sérii dnešních zápasů odčinit posledních pět porážek. Jako první šel do akce "JR11", avšak první bod nevyválčil. "Kubiii7" mu nasázel rovnou osm branek a Sparta tak brala první bod.

Jako druhý rozehrál svůj duel "Reffy". Přestože se rval ze všech sil, nakonec ani on se nedokázal více prosadit po výhře 5:2 šli Pražané do dvoubrankového trháku.

V souboji 2na2 se zrodil nejjednoznačnější výsledek dnešního večera. Plzeňská dvojice se proti té soupeřově nedokázala ani jednou prosadit a po prohře 0:5 bylo o osudu série rozhodnuto.

Poslední dva zápasy šlo už jen o čest, "JR11" toužil alespoň přerušit sérii porážek, dokázal vstřelit "Vajdicovi" čtyři góly, jenomže ani to nestačilo. Gamer Sparty totiž puk do branky dostal hned devětkrát.

V posledním zápase se nakonec nezadařilo ani "Reffymu". Player plzeňského celku padl 1:4, což završilo další porážku 0:5.

V dalším zápase se gameři Škodovky utkají s hráči Mladé Boleslavi, kteří mají na kontě ze sedmi duelů dvě výhry. Plzeň stále bodovala jen v úvodním kole v derby proti Karlovým Varům.

Celou sérii následně zhodnotil "Reffy": „První zápas byl celkem vyrovnaný, možná bych se i nebál říct, že jsem měl víc šancí. Do konce druhé třetiny jsem vedl, bohužel ve třetí třetině to soupeřovi začalo padat s tím, že mi nešel vypíchnout kotouč. V zápase 2na2 jsme s "JR" na Spartu první dvě třetiny vletěli, avšak Sparta zase využila našich děr v obraně. A zápas s "Kubim" byl opět o jednom gólů, kde do poslední třetiny platil vyrovnaný stav. Bohužel ani jeden z těchto zápasu se mi nepovedlo překlopit na naši stranu.“

Ohlasy trenérů