8. kolo EHL: MBL - PLZ

Gamerům se nepovedlo napodobit hokejisty, s Bruslaři těsně prohráli

Včera plzeňští hokejisté vyzráli na Bruslaře z Mladé Boleslavi. Tento počin se dnes pokoušeli zopakovat také virtuální gameři indiánů.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

3:2
1:5 - 3:6 - 8:5 - 5:4 - 5:1

"Domin" 1:5 "JR11"
"Fenomen36363" 3:6 "Derrysek82"
"Domin" "Fenomen36363" 8:5 "JR11", "Derrysek82"
"Domin" 5:4 "Derrysek82"
"Fenomen36363" 5:1 "JR11"

BK Mladá Boleslav

Dominik Humpál "Domin"
Anton Meško "Fenomen36363"

HC Škoda Plzeň

Jakub Radkovič "JR11"
Luboš Deraha "Derrysek82"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

S touhou ukončit nepříznivou sérii rozehráli plzeňští gameři další zápas. Jako první šel do akce "JR11" a ten sérii rozehrál parádně. Mladoboleslavskému hráči nedal vůbec šanci, sám nastřílel pět branek, zatímco inkasoval pouze jednu. Díky němu Plzeň brala první bod.

Následně šel do akce jeho kolega "Derrysek82" a i on měl úvod na jedničku. Player Škody v první periodě vstřelil dokonce dvě branky v jednom oslabení. Nakonec podržel bilanci dvou branek na třetinu a po výhře 6:3 byli modrobílí velmi blízko druhé výhře v sezóně.

I v souboji 2na2 šla Plzeň jako první do vedení, indiáni se prosadili krásnou ranou od modré čáry. Gameři Boleslavi sice záhy vyrovnali, leč jen o pár vteřin později si vzali Plzeňané ztracené vedení zpět. Jenomže v polovině zápasu dvěma slepenými góly Bruslaři skóre dokázali otočit. Přestože Západočeši opět rychle zareagovali, po dvou třetinách vedla Boleslav o jednu branku. Parádní hokejová přestřelka pokračovala i ve třetí periodě, avšak Bruslaři už svůj náskok nepustili, naopak trestali Plzeň po rychlých brejcích. Po porážce 5:8 Bruslaři snížili v sérii na 2:1.

Ve čtvrtém zápase chtěl "Derrysek82" vyhrál i svůj druhý single zápas, čímž by o všem rozhodl. A začal dobře, v první periodě šel do vedení, "Domin" na jeho branku ale rychle zareagoval. I v prostředním dějství byly k vidění dvě branky, bohužel obě padly do plzeňské sítě. "Derrysek82" ve třetí části vrhl všechny síly do útoku a odměnou mu bylo vyrovnání v poslední minutě. V prodloužení se hrál vyrovnaný hokej, šance byly na obou stranách, úspěšnější byl nakonec gamer Bruslařů, čímž srovnal sérii na 2:2.

V posledním utkání se hrálo o vše, vítěz bral jackpot. Bohužel pro Západočechy zápas patřil jasně Mladé Boleslavi. "Fenomen36363" si postupně vypracoval náskok, který do konce duelu nepustil. "JR11" padl 1:5 a Plzeň celkově sérii prohrála 2:3, přestože úvodní single zápasy oba hráči Škodovky vyhráli.

Celou sérii následně zhodnotil "Derrysek82": „Dnes jsme podali dobrý výkon. První můj zápas se mi podařil a vyhrál jsem 6:3. I Jakub zvládl svůj single po dvou zápasech jsme vedli 2:0. Pak přišel na řadu souboj 2na2 a tam jsme bohužel prohráli a nutno podotknout, že soupeř měl hodně štěstí. V posledním zápase jsem věděl, že už musí vyhrát, abychom vyhráli, bohužel se mi to nepodařilo. Prohrál jsem v prodloužení, velmi mi ta prohra mrzí.

Ohlasy trenérů