9. kolo EHL: LIB - PLZ

Konečně! Gameři porazili Liberec a živí naději na play off!

Pomalu se blíží konec základní části a plzeňští gameři před zápasem moc dobře věděli, že pokud se chtějí ještě dostat do vyřazovacích bojů, musí nutně Liberec porazit. A to se nakonec po dramatické bitvě povedlo.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:3
1:3 - 7:5 - 3:2 - 3:6 - 4:5

"Mikin" 1:3 "Derrysek82"
"Jelen" 7:5 "Messii231"
"Mikin", "Jelen" 3:2 "Derrysek82", "Messii231"
"Mikin" 3:6 "Messii231"
"Jelen" 4:5 "Derrysek82"

Bílí Tygři Liberec

David Mikoška "Mikin"
Jakub Jelínek "Jelen"

HC Škoda Plzeň

Marian Mesko "Messii231"
Luboš Deraha "Derrysek82"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Stejně jako proti Mladé Boleslavi, jako první šel do akce za Plzeň "Derrysek82" a opět si vedl skvěle. Nad libereckým hráčem zvítězil po dobrém výkonu 3:1 a díky němu šli indiáni do vedení.

Po zranění se do plzeňské sestavy také vrátil po delší době "Messii231", avšak ani tentokrát se první výhry v modrobílém dresu nedočkal. Velkou přestřelku ovládl gamer Liberce, zvítězil 7:5 a stav série se srovnal na 1:1.

Následoval souboj 2na2, který nabídl další parádní podívanou. Obě mužstva se přetahovala o důležitý druhý bod. Plzeň v závěru tlačila, chtěla poslat zápas alespoň do prodloužení, avšak to se nepovedlo a po prohře 2:3 se vedení ujal Liberec.

Západočeši ovšem nechtěli říct poslední slovo. Do akce šel znovu "Messii231" a tentokrát to již byla jiná podívaná. Plzeňský player určoval tempo utkání, které nakonec ovládl 6:3, čímž poprvé ochutnal sladkou chuť vítěztví.

V posledním zápase prožil "Derrysek82" menší deja vú, jelikož stejně jak v pondělí, tak i dnes měl osud celé série ve svých rukách. Hráč Škodovky dlouho vedl, po čtyřiceti minutách vedl 3:2, jenomže gamer Tygrů v poslední periodě během krátké chvíle dokázal stav otočit. Dnes se ovšem štěstí nakonec přiklonilo na plzeňskou stranu. "Derrysek82" si vzal zpět ztracené vedení, v závěru si vedení pohlídal a Plzeň se tak může opět radovat ze tří bodů, dnes vyhrála 3:2.

Dnešní sérii zhodnotili oba aktéří:

Marian Mesko "Messii231":Já jsem do bojů dnes zasáhl po třech týdnech, co jsem byl zraněný, takže bylo vidět, že chvilku trvalo, než jsem se do toho dostal. V prvním zápase mě "Jelen" vyškolil z efektivity. Brzy jsem prohrával o pět branek, přestože jsem byl v útočné fázi dle mého lepší. Hrál dobře na brejky a já jsem to v první třetině nezvládl. Ve druhé a třetí třetině jsem se snažil ze všech sil, dal jsem čtyři góly, poté jsem dokázal snížit na 5:6, ale v závěru to již nestačilo. Nevyhrál dle mého lepší, ale šťastnější. I v souboji 2na2 si myslím, že jsme byli lepší, měli jsme také spoustu šanci. Ve třetí třetině jsme měli spoustu šanci, mohli jsme vyhrát o dva tři góly, ale nepovedlo se nám skórovat. I v prodloužení jsme měli příležitosti, avšak bohužel jsme inkasovali z ojedinělé jedné šance. V posledním zápase jsem měl dobrý začátek, dal jsem gól hned v první minutě, což mě uklidnilo. Následně soupeř sice vyrovnal, ale za dvacet vteřin jsem vstřelil druhý gól a vteřinu před koncem první třetiny jsem zvýšil již na 3:1, což mi rovněž pomohlo. Posléze jsem dal ještě dvě branky a následně jsem se snažil jen zodpovědně bránit a udržet výsledek. Odehrál jsem teprve druhý zápas. Jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu přetrhnout naší negativní sérii a získat tři body. Už v minulém zápase jsme sahali po bodech, bohužel se to smolně nepovedlo.“

Luboš Deraha "Derrysek82": „První zápas proti "Mikinovi", kterého já považuji za top hráče jsem porazil 3:1, a to je díky mé obranné strategii. Dokázal jsem ubránit můj vypracovaný náskok a získal jsem první bod. V zápase 2na2 jsme sice hráli dobře, ale bohužel spoluhráč měl rozbitá sluchátka a to nás stálo vítězství, protože komunikace v tomto zápase je základ. V posledním mém zápase, kde šlo o všechno, jsem dokázal zvítězit 5:4. Hrálo se nahoru dolů a dovolím si říct, že jsem měl více ze hry, ale také i to pomyslné štěstíčko. Jsem rád, že jsem zvítězil a jako tým máme konečně tři body

Ohlasy trenérů