11. kolo EHL: PLZ - OLO

Plzeňští gameři po dvou zápasech prohráli, nad jejich síly byla Olomouc

Základní část ENYAQ hokejové ligy jde pomalu do svého finále. Plzeňští indiáni nadále bojují o postup do play off, dnes se střetli s Olomoucí, která z deseti zápasů hned šest vyhrála.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

1:4
3:8 - 2:7 - 2:4 - 1:3 - 5:4

"Messii231" 3:8 "Aigeu"
"JR11" 2:7 "Sushiiik"
"Messii231", "JR11" 2:4 "Aigeu", "Sushiiik"
"JR11" 1:3 "Aigeu"
"Messii231" 5:4 "Sushiiik"

HC Škoda Plzeň

Marian Mesko "Messii231"
Jakub Radkovič "JR11"

HC Olomouc

Ondrej Juraši "Aigeu"
Lukáš Suchomel "Sushiiik"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Dnešní sérii rozehrál "Messii231", který proti olomouckému hráči nebyl favoritem, plzeňský player tak mohl pouze překvapit. Jenomže to se nakonec nestalo. "Aigeu" si postupně vypracoval náskok, gamer indiánů se dočkal první trefy až za stavu 0:5. V závěru "Messii231" zápas ještě mírně zkorigoval, avšak pro prohře 3:8 se vedení ujala Olomouc.

Ani druhý zápas pro plzeňské barvy nedopadl dobře. Vše odstartoval smolný vlastní gól. Na ten sice Jakub Radkovič našel odpověď, pak už měl nicméně olomoucký hráč utkání ve své režii. "JR11" se ještě jednou dotáhl na jeden gól, avšak ve třetí třetině Mora svůj náskok navýšila na konečných 2:7.

Souboj 2na2 už byl ve vyrovnanější, avšak důležitý zápas opět zvládla lépe Olomouc, která zvítězila 4:2, čímž rozhodla o držiteli dnešních třech bodů.

"JR11" se v následném singlu pokoušel napravit dojem z prvního zápasu a na ledě to bylo znát. Nicméně i zde se ukázala síla hráče Mory. Po velkém boji "Aigeu" zvítězila 3:1.

V posledním zápase se pokusil Marian Mesko pro Plzeň získat alespoň čestný bod a začal dobře. První dvě třetiny byly jeho, v té poslední se dokonce dostal až do vedení 4:0, avšak nakonec z toho bylo velké drama. "Sushiiik" totiž prožil zmrtvýchvstání a během krátké doby čtyřmi brankami skóre vyrovnal. Když už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, tak "Messii231" udeřil. Sedm vteřin před koncem vystřelil Plzni slovenský player alespoň čestný jeden bod.

Sérii zhodnotil Jakub Radkovič "JR11": „Do těchto zápasů jsem nastupoval s tím, že Olomouc má velmi kvalitní gamery, tudíž jsme věděli, že to bude těžké. V mém prvním zápasem jsem nastoupil proti "Sushiiikovi", soupeř se ujal vedení po smolném vlastním gólu. Následně přidal ještě jeden a po první třetině jsem prohrával 0:2. Hned zkraje prostřední periody jsem dokázal snížit, avšak v poslední vteřině jsem znovu inkasoval na 1:3. Na startu té poslední jsem znovu zkorigoval stav, v poslední deseti minutách jsem poté otevřel svou hru, snažil jsem se srovnat, avšak soupeř trestal z rychlých brejku. Myslím si, že utkání skončilo nespravedlivým výsledkem 2:7. Ve druhém single zápase jsem zvolil defenzivní taktiku, snažil jsem skórovat z rychlého proti'toku. První třetina branku nenabídla, až na konci té druhé se soupeř dostal vedení. V poslední části stav zdvojnásobil, avšak za čtyři minut jsem opět snížil. Následně jsem musel znovu otevřít svou hru a i "Aigeu" toho taktéž využil a nakonec zvítězil 3:1.“

Ohlasy trenérů