12. kolo EHL: PLZ - CEB

Kontumace pomohly plzeňským gamerům ke třem bodům!

Základní část ENYAQ Hockey League má před sebou závěrečný týden základní části. V předposledním kole změřily plzeňští indiáni síly s hráči českobudějovického Motoru, vlastně pouze s jedním. A přestože single zápasy indiáni prohráli, nakonec slavili zisk důležitých tří bodů, pomohly jim totiž kontumace, jelikož karabina nemohl nastoupit. A výhra nad Českými Budějovicemi značí jediné - Škoda má jistotu předkola play off!

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:2
2:5 - 5:0 - 5:0 - 5:0 - 3:6

"Derrysek82" 2:5 "Tejkyyy"
"Messii231" 5:0 "karabina"
"Derrysek82", "Messii231" 5:0 "Tejkyyy", "karabina"
"Derrysek82" 5:0 "karabina"
"Messii231" 3:6 "Tejkyyy"

HC Škoda Plzeň

Marian Mesko "Messii231"
Luboš Deraha "Derrysek82"

Banes Motor České Budějovice

Martin Tejček "Tejkyyy"
Václav Karabáček "karabina"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Sérii rozehrál "Derrysek82", avšak proti "Tejkyyymu" se mu příliš nevedlo. Českobudějovický player zvítězil 5:2. Ani druhý plzeňský gamer neměl proti stejnému soupeři štěstí, přestože začal dobře. Pokažená třetí třetina zapříčinila, že "Tejkyyy" si alespoň vylepšil své osobní statistiky.

Ani dvě výhry Motoru ke třem bodům nepomohly, jelikož Václav Karabáček alias "karabina" nemohl dnes hrát. Zbývající tři zápasy tak byly zkontumovány pro Plzeň v poměru 5:0. Ve stejném čase totiž musel být přítomen přímo na ledě v Jihlavě, kde jeho tým bojoval proti Šumperku v Chance lize. Radost mu tak mohla udělat alespoň výhra Dukly 5:0, navíc právě Karabáček otevřel již v první minutě skóre.

Díky důležitým třem bodům je také jistota, že plzeňští gameři nebudou chybět ve vyřazovacích bojích.

„Mrzí mě, že kluci z Motoru nemohli nastoupit kompletní. Nabídli nám přesunutí začátku zápasu na desátou hodinu večerní, avšak to zase nevyhovovalo nám kvůli pracovním povinnostem. Věděli jsme tak, že dneska vyhrajeme, proto ani naše nasazení nebylo na sto procent. Já jsem třeba vedl nad "Tejkyyym" po dvou třetinách 3:1, avšak nakonec jsem prohrál 3:6. Někdy dostávám fakt hloupé góly, stejně jako tomu bylo v minulém kole, kdy jsem ztratil vedení 4:0,“ řekl po zápase Marian Mesko "Messii231".

Ohlasy trenérů