13. kolo EHL: PLZ - VIT

Gameři zakončili základní část vítězstvím nad Vítkovicemi!

Základní část je u svého konce. Plzeňští gameři na závěr změřily síly s posledním týmem - Vítkovicemi. Už před samotným duelem měli indiáni jistotu předkola play off.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:1
6:10 - 2:1 - 5:4 - 7:6 - 9:6

"Messii231" 6:10 "RandyYs"
"Derrysek82" 2:1 "horys"
"Messii231", "Derrysek82" 5:4 "RandyYs", "horys"
"Messii231" 7:6 "horys"
"Derrysek82" 9:6 "RandyYs"

HC Škoda Plzeň

Marian Mesko "Messii231"
Luboš Deraha "Derrysek82"

HC Vítkovice Ridera

Martin Valocký "RandyYs"
Jiří Hora "horys"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Dnešní sérii zahájil "Messii231" a v zápase se strhla pořádná divočina, padlo totiž dohromady hned šestnáct gólů. Úspěšnější byl nakonec gamer Vítkovic, který ovládl divoký zápas 10:6 a hosty do vedení.

Záhy ale stav srovnal "Derrysek82", avšak taktéž to neměl jednoduché. Vyrovnané utkání za stavu 1:1 dospělo až do prodloužení, avšak ani tam se nerozhodlo. Vše tedy rozlouskly až samostatné nájezdy, kde byla Škoda šťastnější.

Následovala hra 2na2, která byla dlouho v režii Vítkovic. Nicméně dvojice indiánů předvedla obdivuhodná obrat, z 1:3 otočila na závěrečných 5:4, čímž udělala velký krok k dnešnímu vítězství.

Tři body poté potvrdil "Messii231", jehož zápas rozhodně opět nenudil. Plzeňský player ukázal, jaké má nervy a nakonec v závěrečných minutách udržel těsné vedení 7:6.

Plzeň si nakonec na závěr základní části připsala největší výhru v sezóně, jelikož čtvrtý bod záhy přidal Luboš Deraha "Derrysek82". Plzeňský hráč si postupem času vypracovával čím dál větší náskok, nakonec zvítězil 9:6.

Plzeň nyní čeká předkolo play off! V něm se utká s brněnskou Kometou!

Své slovo si po zápase vzal Marián Mesko “Messii231”: Po skončení základní části bych chtěl poděkovat svým spoluhráčům za celou dlouhodobou část. Vím, že to bylo velmi těžké, někdy to byly fakt nervy. Ale podařilo se nám to vždy nějak zvládnout. Začátek sezóny byl pro nás velmi nevydařený, potom se to ale rozběhlo. Vím, že by to mohlo být lepší, ale na první sezónu, kdy hrajeme spolu a poznáváme se, tak to bylo dobré. Některé týmy totiž spolu již hrají čtyři roky. Doufám, že v předkole překvapíme a zahrajeme si ještě více, než jeden zápas.

Ohlasy trenérů