JUN: PLZ - ZLN

Junioři po skvělém obratu zdolali zlínské Berany!

Ve druhém zápase nadstavbové skupiny DHL extraligy juniorů zavítali na plzeňský led zlínští Berani. Škodovka se po skvělém obratu nakonec mohla radovat z vítězství 4:2.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

4:2
0:2, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 27. Hála (Šiler, Pešek), 31. Benák (Mazanec, Hála), 48. Řehoř (Pešek, Hodinář), 52. Mazanec (Benák, Hála) – 8. Čechmánek (Šišák, Nábělek), 12. Šišák (Vaculík, Holba)
Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Rozhodčí: Hucl, Zedníková – Charvát, Sýkora

vyloučení
3:5
Využití
1:1
střely na branku
44:21
Diváci
50

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Dolhý (C), Hromádka, Skok, M. Houdek (A), Cícha, Čančura – Pešek, Koubek, Hála – Mazanec (A), Benák, M. Hořejší – J. Matějka, M. Soukup, Šiler – Řehoř, Tchaliov, M. Beran II.

PSG Berani Zlín

Uherek (Kowalczyk) – Špaňhel (A), Šišák, Lukaštík, Nábělek, Zavřel, Mikel, Burian (C), Urban – Holba, Klimek, Tomek – Pešák, Nekvapil, Pražan – Vaculík, Čechmánek, L. Heš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 1 2 2 0
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 1 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Daniel Hála 1 2 3 2 0
Jan Hodinář 0 1 1 1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 1 2 2 0
Ondřej Pešek 0 2 2 1 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Marek Soukup 0 0 0 -1 2
Jakub Šiler 0 1 1 0 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání sice lépe vstoupila domácí Škodovka, první branka však padla právě do její sítě. Brankový účet zápasu otevřel v osmé minutě Jakub Čechmánek, když přesně tečoval Šišákovu ránu od modré. Staré znám pravidlo nedáš, dostaneš se naplno uplatnilo o necelé tři a půl minuty později. Nejprve v přečíslení selhalo duo Benák, Mazanec, a tak se na druhé straně hřiště prosadili Berani. Martin Vaculík dokázal při přesilové hře přesně najít před bránou Marka Šišáka, který vymetl horní roh Lokajíčkovy branky. Do konce třetiny mohl domácí tým snížit, ale ani jedna z šancí se neujala.

Modrobílá družina se nenechala vedením Beranů 2:0 zaskočit a do druhé třetiny vstoupila ještě aktivněji, než do té první. Šiler s Houdkem svými pokusy ještě neuspěli, Daniel Hála však ano. Tomu přihrál puk do ideální střelecké pozice při početní výhodě Jakub Šiler a hráč s číslem sedm se nemýlil. Krátce po polovině utkání jsme měli vyrovnáno. Aleš Mazanec v úniku neuspěl, zato Adam Benák z následné dorážky už ano. Do třetí části se tedy vstupovalo za vyrovnaného stavu.

A právě v závěrečné fázi dokonali indiáni svůj obrat. Po krásné přihrávce Ondřeje Peška do prázdné brány mohl ve 48. minutě zvednout ruce nad hlavu Denis Řehoř. Plzeň se však s jednobrankovým vedením nehodlala spokojit a odměnou jí za to byla branka Aleše Mazance. Ten dopravil kotouč do sítě po šťastném odrazu po pasu od Adama Benáka. Tato trefa definitivně zlomila odpor Beranů a zbytek zápasu si už Plzeň pohlídala, naopak mohla své vedení ještě navýšit, ale Marek Soukup ve dvou velkých šancích neuspěl. Škodovka tedy nakonec zvítězila nad Zlínem 4:2!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „První třetinu jsme nesehráli nejlépe, nebyl tam ani takový pohyb a kvalita na kotouči. Zase jsme měli problémy s finální fází a koncovkou samotnou. Šance tam byly, ale góly jsme prostě nedali. Soupeř, bohužel pro nás, to měl naopak a vytěžil z minima maximum a po první části vedli o dva góly. Říkali jsme o přestávce klukům, že musíme pokračovat dál, být trpěliví a hlavně zlepšit hru na puku. Začali jsme zápas dostávat pod kontrolu a otáčet na naši stranu. Ve finále jsme rádi za tři body.“