1. KOLO EHL: SPA - PLZ

Plzeňští gameři na úvod nové sezóny těsně prohráli se Spartou

Čtyři dny po novém roce zahájili plzeňští gameři své putování základní částí v pátém ročníku ENYAQ hokejové ligy. Reprezentanti Škodovky se utkali na úvod nové sezóny proti Spartě a zcela nový tým sehrál proti Pražanům vyrovnanou partii.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

2:1
3:4 - 5:4 - 4:0

"Kubiii7" 3:4 "SwipeCZ"
"Indris" 5:3 "XTom"
"Kubiii7", "Indris" 4:0 "SwipeCZ", "XTom"

HC Sparta Praha

Jakub Bláha "Kubiii7"
Tomáš Indra "Indris"

HC Škoda Plzeň

Petr Stašek "SwipeCZ"
Tomáš Komžík "XTom"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Pro zcela nový tým začal dnešním dnem nová sezóna. Plzeňský dres letos budou oblékat Petr „SwipeCZ“ Stašek, Martin „Lipi“ Lipus a Tomáš „XTom“ Komžík.

V prvním měření se utkali plzeňští hráči s pražskou Spartou, které měli indiáni co vracet, od vzniku ENYAQ hokejové ligy svého soka totiž ani jednou neporazili.

A plzeňští indiáni začali skvěle, svého prvního zápasu se totiž vůbec nezalekl Petr Stašek "SwipeCZ", který v sedmibrankové přestřelce porazil svého soupeře z hlavního města.

Zisk tří bodů mohl následně pečetit Tomáš Komžík "XTom", jenomže ten svůj premiérový zápas v modrobílém dresu těsně prohrál. O všem tak musela rozhodnout závěrečná čtyřhra.

Plzeň si vypracovala několik slibných šancí, bohužel puk do sítě za celých šedesát minut ani jednou nedostala. Pražané zvítězili poslední zápas dnešního večera 4:0.

Porážku bude moci Škodovka odčinit hned v ponděli, kdy změří síly s Kometou Brno.

Ohlasy po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ" : „Ve čtvrtek nás čekalo první kolo a všichni jsme byli plní očekávání, co přinese. Na úvod nás čekala pražská Sparta, která ve složení Indris a Kubiii7 spolu hraje již několik sezon. Náš tým se dal dohromady jen před pár dny, všichni jsme prošli kvalifikací na základě, které si nás následně Plzeň vybrala do svého týmu. V prvním zápase jsem nastoupil proti Kubiimu. Od začátku to byl velmi náročný a vyrovnaný zápas, kde se hra a vedení přelévalo ze strany na stranu. O vyrovnanosti svědčí i konečný poměr střel na branku, který byl 23:23. Jsem moc rád, že se mi na úvod podařilo vyhrát v poměru 4:3 a přehodil jsem tak pomyslný puk na stranu XToma, který mohl výhrou předběžně zajistit jistotu tří bodů pro náš tým. XTom měl za protivníka zkušeného Indrise, který od začátku plnil roli favorita a i přes maximální snahu, se XTomovi nepovedlo protiháče přetlačit a prohrál svůj zápas 3:5. V závěrečné čtyřhře se bohužel projevila dlouhodobá sehranost soupeře oproti nám nováčkům. Prohráli jsme bohužel 0:4 a tři body získala Sparta. Vše zkusíme napravit v pondělí proti brněnské Kometě, která má v kádru jednoho z nejznámějších českých hráčů - Blada.

Ohlasy trenérů