3. kolo EHL: KVA - PLZ

Vyrovnané derby, avšak gameři Škody na první body nadále čekají

Ve třetím kole ENYAQ hokejové lize přišlo na řadu třaskavé západočeské derby. Plzeňané v případě výhry se navíc mohli na svého soupeře v tabulce dotáhnout, to se bohužel nakonec nestalo.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

3:0
6:4 - 3:2 - 4:3p

"Bucis98" 6:4 "XTom"
"Miky" 3:2 "SwipeCZ"
"Bucis98", "Miky" 4:3p "XTom", "SwipeCZ"

HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Buček "Bucis98"
Michal Máj "Miky"

HC Škoda Plzeň

Tomáš Komžík "XTom"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

První zápas byl hodně divoký, zvlášť první a třetí třetina. Škoda šla v úvodních dvaceti minutách dvakrát do vedení, jeden gól vstřelil "XTom" dokonce ve vlastním oslabení, nicméně Energie vždy našla odpověď. Ba co víc, ve druhé části taktéž Vary vstřelily gól v početní nevýhodě. V poslední dvacetiminutovce se "XTom" snažil vyrovnat, leč "Bucis98" trestal. Dostal se do vedení 5:2. Jenomže plzeňský gamer se do utkání ještě dvěma brankami vrátil. Poslední slovo měl přesto hráč Energie, který nakonec duel ovládl 6:4.

Ve druhém zápase šly jako první do vedení Karlovy Vary, vedení jim ale dlouho nevydrželo. Historie se opakovala i ve druhé třetině. "Miky" se dostal do jednobrankového vedení, nicméně bleskově po vyhraném buly se modrobílí dostali do útočné třetiny, kde srovnali. Derby nakonec rozhodl závěr druhé periody, když jen několik vteřin před koncem "Miky" rozhodl. V posledním dějství se gamer Škody snažil o vyrovnání, několikrát byl velmi blízko, Vary náskok 3:2 avšak uhájily.

V závěrečném boji 2 na 2 bojovali indiáni o čestný úspěch a začali dobře. Po rychlém brejku se ve třinácté minutě prosadili rychlou střelou z kruhu. Těsně před přestávkou ale soupeř přispěchal s odpovědí. Postupem času se Škoda dostávala více ze hry a zaslouženě se nakonec dostala do dvoubrankového vedení 3:1. Jenomže ani tento náskok nakonec nestačil. V poslední minutě utkání totiž Vary dokázaly srovnat a v samotném závěru prodlouženi svůj velký obrat dokonaly. Plzeňští hráči prohráli v konečném součtu 0:3.

Další zápas je na programu v pondělí, kdy v rámci čtvrtého kola Škoda změří síly s Libercem.

Ohlasy po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ" : Dnešní zápas byl náročný především po stránce živého streamu, který byl pro naší sestavu první v sezoně. Nervozita se projevila především v první půlce mého úvodního zápasu. Po dvou třetinách byl stav 2:2, bohužel zkušenější soupeř se dostal ve třetí třetině do hry, přidal další branku a já prohrál 2:3. Za rozhodnutého stavu jsme šli s Tomem do hry 2 na 2. Celý zápas jsme vedli a byli lepší, bohužel pár sekund před koncem utkání jsme dostali velmi smolný gól a šlo se do prodloužení. Zde měl soupeř o kousek více štěstí a naše sestava bohužel neproměnila ani jeden ze třech pokusů v úspěch. Do příštích kol to pro nás znamená více zapracovat na klidu v zakončení a snad se přikloní na naši stranu i více štěstí.