4. kolo EHL: PLZ - LIB

Gameři svedli tuhou bitvu s Libercem, čekání na body ale pokračuje

S touhou zlomit nepříznivou bilanci šli do dnešního zápasu plzeňští gameři. Soupeřem jim byli Bílí Tygři Liberec, na který Škoda před zápasem ztrácela tři body.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

1:2
1:12 - 4:2 - 1:2

"XTom" 1:12 "OiSmjan1k"
"SwipeCZ" 4:2 "asgardiiik"
"XTom", "SwipeCZ" 1:2 "OiSmjan1k", "asgardiiik"

HC Škoda Plzeň

Tomáš Komžík "XTom"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Bílí Tygři Liberec

Jiří Žemba "asgardiiik"
Marian Janik "OiSmjan1k"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"XTom" vs "OiSmjan1k" 1:12 (0:3, 0:7, 1:2)

Sérii rozehrál "XTom", který měl zkraje zápasu několik slibných šancí, avšak platilo pořekadlo nedáš -dostaneš. "OiSmjan1k" se dostal dvakrát do rychlého brejku a rázem Severočeši vedli o dvě branky. Trápení playera Škody pokračovalo, když těsně před přestávkou neproměnil samostatný nájezd, čehož Tygři využili potřetí, když se k nim před brankou se štěstí odrazil kotouč.

Zkraje druhé periody bylo s indiány ještě hůře. Maskovaný muž indiánů špatně rozehrál, před ním byli následně rázem tři samotní hráči Liberce, což nemohlo skončit jinak, než čtvrtou trefou soupeře. V polovině zápasu už bylo prakticky rozhodnuto, jelikož hosté potrestali další rychlý brejk dvou na jednoho. O minutu později jeli dva liberečtí hráči dokonce sami na gólmana, brankář Škody znovu zcela bezmocný. Destrukce plzeňského gamera bohužel pokračovalo, nedlouho poté během jedné minuty inkasoval další dvě branky. Zkrátka, když se daří, tak se daří. Když by to bylo možné, "XTom" byl hodil ručník na led, po čtyřiceti minutách totiž svítil stav na kostce již 10:0.

Ve třetí části už se zápas prakticky jen dohrával z povinnosti. Přesto se diváci dočkali další gólových situací. Po bezchybné přihrávce před poloprázdnou bránu udeřili Severočeši již pojedenácté. Následně brankáři Škody pomohla branková konstrukce, v půlce závěrečné periody už ale takové štěstí neměl. Poté se Plzeňané dočkali přece jen čestné branky. Po bleskové akci snížili na 1:12. V závěrečných minutách se ještě indiáni snažili o zdramatizování zápasu, to se ale již nepovedlo. První zápase čtvrtého kola zvládli lépe Tygři, když zvítězili vysoko 12:1.

"SwipeCZ" vs "asgardiiik" 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Začátek duelu přinesl opatrný hokej od obou celků. Hrálo se nahoru dolů, Plzeň zahrozila akcí po pravé straně, střela z kruhu ale nebyla přesná. Liberec pro změnu zahrozil z předbrankového prostoru, prostor mezi třemi tyčemi ale hosté přestřelili. Krátce za polovinou úvodní periody přišla na řadu nebezpečná rána od modré čáry, pobídku na teč avšak nikdo nezasáhl. "SwipeCZ" byl nadále lepším celkem a tři minuty před přestávkou přišla zasloužená odměna. Přihrávku z rohu domácí hráč zužitkoval přesnou ranou mezi betony. Liberec mohl bleskově odpovědět po rychlém brejku, proti byla ovšem lapačka plzeňského gólmana.

Prostřední část odšpuntovali indiáni skvělou akcí až do kuchyně, skvělý zákrok ale předvedl i gólman na druhé straně. Nedlouho poté ale ani on nedosáhl na křižnou ránu k tyči. Plzeňský gamer dokázal zdvojnásobit svůj náskok. Plzeň měla i štěstí, Severočeši totiž rychlý brejk dvou na jednoho zakončili jen do betonu maskovaného muže indiánů. Player Škody měl následně možnost svůj náskok ještě navýšit, přesilová hra mu ale nevyšla dle představ. Početní výhodu si na druhé straně zahráli i hosté, ti na rozdíl od plzeňského hráče takovou situací nepohrdli, podařilo se jim tak snížit na 1:2. Ztracený náskok si ale dokázal vzít "SwipeCZ" rychle zpět, když prokázal důraz u pravé tyče. Poslední slovo ve druhé části měli ale přece jen hosté, když se k nim přívětivě odrazil kotouč na brankovišti a před hráčem následně zývala jen prázdná brána.

Na startu třetí dvacetiminutovky měl Liberec obrovskou šanci na vyrovnání, když jel sám na brankáře, neujala se však ani následná dorážka. Tygři poté nedokázali dostat puk do sítě, přestože se řítili tři na jednoho. Na opačné straně se maskovaný muž Liberce prezentoval povedeným semaforem. V 52. minutě prošla od modré čáry nenápadná rána od modré čáry, Škoda tak měla zpět dvoubrankový náskok a vyrovnání série bylo zase o kousek blíž. Závěr utkání už si "SwipeCZ" svědomitě pohlídal a svého soupeře porazil 4:2. O všem tak musela rozhodnout bitva 2 na 2.

"XTom", "SwipeCZ" vs "OiSmjan1k", "asgardiiik" 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Závěrečnou čtyřhru začali lépe Plzeňané, kteří měli v úvodu utkání dvě velké šance, puk do sítě avšak nedostali. Liberec zase nevyužil brejk dvou na jednoho. Hosté si nedlouho poté zahráli první přesilovou hru v zápase, Plzeň ji ale dokázala bez větší úhony přečkat. Liberec nicméně přesilovou hrou mírně převzal otěže zápasu do svých rukou, z tlaku ale nic nevytěžili. Doslova v poslední vteřině mohli nakonec skóre otevřít indiáni, proti dorážce z hranice brankoviště byl však beton gólmana.

Na začátku prostřední periody měli domácí další velkou šanci, ostrá rána z osy hřiště ale rovněž v brance neskončila. Diváci sledovali boj o každý centimetr ledu, ani jeden tým si rozhodně nic nedaroval. Velkou šanci měl v polovině zápasu i Liberec, skvělým zákrokem se prezentoval i gólman indiánů. Po špatné přihrávce nedlouho poté byli dokonce dva hráči Tygrů sami před brankářem, avšak ani z této šance branka nepadla. Až ve 35. minutě se hosté proháčkovali až před gólmana a Tygři svůj tlak tak dokázali přetavit ve vedoucí trefu. Jenomže do kabin se nakonec šlo za stavu 1:1, jelikož v poslední minutě prošla až do brány střela od modré čáry.

Poslední část odšpuntovali Plzeňané v útočném pásmu, všechny střely ale pochytal brankář Severočechů. Na opačné straně šli domácí pro změnu do čtyř a nabídnutou situací Liberec nepohrdl, když do sítě Škody propadla rána z levého kruhu. Plzeň mohla opět celkem rychle srovnat, přestože byla sama před gólmanem, vyrovnání se indiáni nedočkali. Další nadějnou akci zase zastavil čárový rozhodčí, kteří objevil plzeňský ofsajd. Zápas se pomalu blížil svému konci, v posledních vteřinách jeli domácí ve dvou proti jedinému obránci, vyrovnání vyselo ve vzduchu, těžký moment ale Liberec přečkal. Plzeň poslední duel prohrála těsně 1:2, stejným poměrem následně i celou sérii. Na první body v této sezóně tak nadále čeká.

Ohlasy trenérů

Ohlasy hráčů po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ": „Do zápasu proti Liberjci jsem šel jako druhý hráč. Úvodní zápas se bohužel spoluhráči vůbec nepovedl a já věděl, abychom si udrželi naději, musím zápas za každou cenu zvládnout. Skvěle se mi povedl nástup, kdy to nebylo vůbec jednoduché soupeře udržet, ale díky skvělé zvládnuté obraně se mi podařilo vyhrát 4:2. Stále jsme tak měli šanci na body. V zápase 2 na 2 se dlouho držel bezbrankový stav. Po obdržené brance se nám skvěle povedlo zareagovat, avšak nakonec jsme přece jen prohráli 1:2. Bohužel vše rozhodla taková smolná branka Liberce.“

Tomáš Komžík "XTom":Já jsem dneska rozehrál zápas, jenomže můj single se mi vůbec nepovedl. Rychle jsem prohrával o čtyři góly a poté se to prakticky jen dohrávalo z povinnosti. Vůbec nic se mi nedařilo, zatímco soupeři vyšlo téměř vše na co sáhl. Po mně šel do akce Petr, který mi udělal velkou radost, když svůj zápas dokázal dovést do vítězného konce. Díky němu jsme tak měli nadále šanci na bodový zisk, o všem musela rozhodnout závěrečná čtyřhra. Tam se dlouho hrálo bez branek. Jako první šel do vedení Liberce, na jejich gól jsme ale celkem brzy dokázali odpovědět. Bohužel o všem nakonec rozhodl smolný gól ve třetí části. Porážka nás velmi mrzí, věřím, že se brzy vše již obrátí k lepšímu.“