5. kolo EHL: PCE - PLZ

Překvapení nebylo daleko, gameři sehráli vyrovnanou bitvu s úřadujícími mistry

Souboj Davida s Goliášem, v pátém kole čekal na plzeňské gamery pořádně těžký oříšek. Plzeňští hráči totiž narazili na trojnásobné mistry z Pardubic, kteří v této sezóně ještě neztratili ani bod a vyhřívají se na čele tabulky.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

2:1
9:1 - 1:2 - 6:3

"hcpce1996" 9:1 "Lipi"
"CallmePablo" 1:2 "SwipeCZ"
"hcpce1996", "CallmePablo" 6:3 "Lipi", "SwipeCZ"

HC Dynamo Pardubice

Michal Vaněk "hcpce1996"
Adam Čejka "CallmePablo"

HC Škoda Plzeň

Martin Lipus "Lipi"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"hcpce1996" vs "Lipi" 9:1 (2:0, 2:1, 5:0)

Plzeňští nováčci v pátém kole narazili na velkého favorita celé extraligy a sílu soupeře začal "Lipi" pociťovat hned od prvních minut. Na branku Škody se valil jeden útok za druhým. Plzeňský gamer se snažil rovněž něco vymyslet v útočné třetině, zkušenosti se však projevili na straně perníkářů. "hcpce1996" zápas ovládl, dokázal zvítězit vysoko 9:1, čímž poslal své mužstvo v sérii do vedení 1:0.

"CallmePablo" vs "SwipeCZ" 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

První třetina přinesla opatrný hokej. Jako první mohly zahrozit v početní výhodě Pardubice, tu ovšem nevyužily. Ve stejné herní disciplíně si zahrála Škodovka, rovněž bez úspěchu. V první dvacetiminutovce přesto padla jedna branka, v samotném závěru prošla do sítě rána od modré čáry a k velké radosti šli do vedení indiáni.

Zkraje prostředního dějství začalo dobývání plzeňské obrany, maskovaný muž Plzně ale stále puk za svá záda nepustil. "SwipeCZ" pro změnu zahrozil rychlou akcí po pravém křídle, když prošla kolmá přihrávka, činil se však i brankář na druhé straně. Krátce za polovinou zápasu Škoda zdvojnásobila své vedení. Střela od modré čáry byla těsně před gólmanem jemně tečovaná a na změnu směru brankář nedokázal zareagovat. V posledních vteřinách se po velkém tlaku mohla znovu prosadit Plzeň, ale skóre se nezměnilo.

Poslední část odšpuntovaly Pardubice, rychlý brejk dvou na jednoho ale nevyužily. I Západočeši měli nadále své šance, dorážka na hranici brankoviště ale do brány neprošla. Domácím utíkal čas velkou rychlostí. Plzeň začínala sázet na rychlé brejky, v 53. minutě přišly dvě rány z levého kruhu, v permanenci byla lapačka brankáře. Až pět minut před koncem Pardubice vykřesaly naději na zvrat, když konečně dokázaly dostat puk do sítě. V samotném závěru měli domácí místy až drtivý tlak před brankou, leč "SwipeCZ" už žádný gól nepustil a Plzeň tak po výhře 2:1 vyrovnala stav série na 1:1.

"hcpce1996", "CallmePablo" vs "Lipi", "SwipeCZ" 6:3 (4:2, 1:0, 1:1)

Plzeňané měli fantastický vstup do zápasu. Již ve třetí minutě ujeli ve dvou proti jedinému obránci, po rychlé přihrávce následně skončil puk za brankovou čárou. V deváté minutě nicméně přišlo rychlé vyrovnání. Po rychlém výpadu prošla střela z hranice brankoviště až do plzeňské sítě. Škoda si mohla vzít ztracené vedení bleskově zpět, po špatné rozehrávce od gólmana hosté ale napálili puk jen do lapačky. Přesto je to dlouho mrzet nemuselo, jelikož hned o pár vteřin později prošla do sítě nenápadná střela od modré čáry. Velmi zajímavá úvodní třetina nicméně pokračovala, za další dvě minuty bylo znovu srovnáno, Pardubice se prosadily po rychlém kontru po levé straně. Východočeši nakonec ještě v první třetině dokázali skóre otočit na svou stranu, po rychlé kličce do středu prošla rána přesně ke vzdálenější tyči. A to stále nebylo vše. V poslední minutě plzeňský gólman pouze vyrazil ránu od mantinelu a domácí to následně z dorážky měli již snadné. Po dvaceti minutách tak vedly Pardubice 4:2.

Zkraje prostředního dějství přišla akce nedáš - dostaneš. Plzeň rychlý brejk nedotáhla do úspěšného konce, naopak Pardubice dovezly puk až do kuchyně. Nadále se hrál otevřený hokej, Plzeň rozhodně nechtěla říct v utkání ještě poslední slovo. Domácí mají dlouhá léta dobře propracovanou obranu, těsně před koncem druhé části přesto našli indiáni mezírku, samostatný nájezd avšak neproměnili.

Na startu poslední periody mohly znovu udeřit domácí, brankář Škody ale své mužstvo podržel. Naopak Plzeň vzkřísila naději, když do sítě prošla rána z levé strany. Jenomže žádné větší drama Pardubice nechtěly připustit, nedlouho poté jim totiž vyšla akce až před bránu, bleskově tak měly zpět tříbrankový náskok. Po zbytku duelu už si domácí svůj náskok pohlídali, zápas vyhráli 6:3 a sérii celkově 2:1.

Ohlasy trenérů

Ohlasy hráčů po utkání:

Martin Lipus "Lipi": „Dnes nás čekaly dosud neporažené Pardubice a ukázaly, že na prvním místě v tabulce jsou právem. Po dvou třetinách mého zápasu byl stav 4:1 pro soupeře, avšak v závěrečné třetině se mi nepovedlo skórovat a prohrál jsem zápas 9:1. "SwipeCZ" se svým soupeřem bojoval a podařilo se mu vyhrát 2:1. Za nerozhodnutého stavu jsme šli na zápas 2vs2 a v tom se potvrdila síla soupeře, který vyhrál 6:3. Stále neztrácíme naději a věříme, že se do dalších kol štěstí obrátí na naší stranu a konečně se odrazíme ze dna tabulky.“

Petr Stašek "SwipeCZ": „Dnešní zápas nás čekal vedoucí tým ELH Pardubice. Svého soupeře jsem již herně znal a věděl jsem, jaký styl hry můžu očekávat. Přípravu na zápas jsem pojmul s velkým důrazem na defenzivu a tomu přizpůsobil i strategii hry. Zápas díky tomu nemusel být moc hezký na pohled, ale jak se říká, účel světí prostředky. Jednalo se především o tvrdé dobývání branky a následné výjezdy do pásma soupeře. O tom, že taktika vyšla perfektně svědčí i konečný stav 2:1 pro náš tým. Po zápase jsem zjistil, že spoluhráč "Lipi" svůj zápas prohrál a opět nás čekala rozhodující bitva 2 vs 2. Na tento zápas jsme chtěli jít s podobnou taktikou jako v prvním zápase, bohužel v rámci spolupráce se nám nepodařilo na tuto taktiku navázat a po prohře 3:6 zůstaly všechny body ve favorizovaných Padrubicích.