6. kolo EHL: MBL - PLZ

Gamerům se proti Mladé Boleslavi nedařilo

Ani v šestém kole se plzeňští indiáni prvních bodů v letošní sezóně EHL nedočkali. Bruslaři o všem rozhodli již po prvních dvou zápasech.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

3:0
7:2 - 8:1 - 5:1

"mark1988cuf" 7:2 "SwipeCZ"
"Fenomen36363" 8:1 "XTom"
"mark1988cuf", "Fenomen36363" 5:1 "SwipeCZ", "XTom"

BK Mladá Boleslav

Marek Coufal "mark1988cuf"
Anton Meško "Fenomen36363"

HC Škoda Plzeň

Petr Stašek "SwipeCZ"
Tomáš Komžík "XTom"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"mark1988cuf" vs "SwipeCZ" 7:2 (3:1, 4:0, 0:1)

Zápas začal lépe hráč Mladé Boleslavi, hned. na začátku druhé minuty dostal ideální přihrávku mezi kruhy Sidney Crosby, který přesnou ranou k tyči otevřel skóre. Škoda následne ubránila přesilovou hru soupeře, Středočeši ale udeřili krátce po jejím skončení MacKinnon našel v situaci dvou na jednoho před brankou McDavida, který propasíroval kotouč do sítě. A s plzeňským hráčem bylo ještě hůře. Crosby vystřelil z ostrého úhlu a maskovanému muži indiánů kotouč smolně propadl až do sítě. Až poté se o slovo přihlásili i modrobílí hráči. Brankář Bruslařů špatně rozehrál puk, následně to měl již jednoduché Patrik Eliáš, který dopravil puk do prázdné brány. Vteřinu před koncem mohl vstřelit kontaktní branku Lemiuex, jenomže ten trefil jen beton gólmana.

I do prostřední periody měla lepší nástup Boleslav, plzeňský brankář ovšem své mužstvo dokázal podržet, nebezpečná byla zejména střela MacKinnona. Stejný hráč ale nedlouho poté našel před brankou zcela volného Conora McDavida, na kterého už zívala jen poloprázdná brána. V polovině zápasu se obtočil kolem branky Howe, avšak puk do sítě nedostal. Škoda posléze přečkala další přesilovku soupeře, jenomže tam se dokázala přece jen následně znovu prosadit. Conor McDavid střelou z levé strany dovršil svůj hattrick. A to od něho stále nebylo vše, jelikož ve 38. minutě kanadský hráč vstřelil již svou čtvrtou branku v zápase. Brankostroj domácího týmu nezastavoval, na startu poslední minuty druhé třetiny ještě dostal touš do sítě Wayne Gretzky.

Závěrečná část už se dohrávala pouze z povinnosti, jelikož o vítězí prvního zápasu této série bylo prakticky rozhodnuto. Plzeňský gamer nicméně nadále podával velmi sympatický výkon a rozhodně svou kůži nechtěl odevzdat lacino. Bohužel "SwipeCZ" se nemohl dostat do nějakého souvislejšího tlaku i díky tomu, že byl často na trestné lavici. Už při rovnovážném stavu měl gamer Škody gól na hokejce, ranou z mezikruží avšak trefil jen připravenou lapačku brankáře. Poslední slovo v zápase ale měl přece jen hráč indiánů, při rychlém brejku dvou na jednoho dostal ideální pas na pravou stranu Mario Lemieux, který přesnou ranou upravil na konečných 2:7.

"Fenomen36363" vs "XTom" 8:1 (3:0, 2:0, 3:1)

Začátek utkání přinesl opatrný hokej, prvního gólu jsme se dočkali až v polovině první periody. Krátce po vhazování zůstal zapomenut mezi kruhy Marián Hossa, který s pomocí tyče dostal poprvé v utkání kotouč do sítě. Vstřelená branka domácí povzbudila, nedlouho poté si Conor McDavid vybruslil od zadního mantinelu, čímž zdvojnásobil vedení Bruslařů. A se slovenským hráčem v barvách Plzně bylo ještě hůře. Při rychlém brejku dostal ideální přihrávku na druhou vlnu Jeremy Roenick, který to měl posléze již snadné. Po dvaceti minutách tak Škoda ztrácela již tři branky.

I na startu prostředního dějství pokračovala Boleslav se svou aktivitou. Výsledkem toho byla čtvrtá branka, kterou měl na svědomí znovu Marián Hossa. Ten se dostal do samostatného úniku a svůj nájezd zakončil bekhendovou kličkou. S domácími hrálo i štěstí. V další příležitosti se ocitl Nathan MacKinnon, který svou ránu vyslal jen do betonu, avšak následně si puk přece jen našel cestu do brány. Hughes mohl bleskově korigovat, jenomže ten trefil jen ležícího brankáře na ledě.

Na začátku závěrečné třetiny držel plzeňské mužstvo brankář, který si poradil s několika střelami v krátkém sledu, avšak nakonec i on byl krátký na ránu Mika Modana. Plzeň si musela hořký kalich vypít až do dna, jelikož v další akci Nathan MacKinnon přebruslil všechny a všechno a pohotově si poradil i s maskovaným mužem indiánů. Až za stavu 0:7 se prosadil i "XTom". Necelých pět minut před koncem pálil Mike Modano i v plzeňském dresu. Závěrečné slovo měli ale přece jen bruslaři, definitivu výsledku dal Nico Hischier, který se také dostal do úniku a tváří v tvář brankáři nezaváhal.

"mark1988cuf", "Fenomen36363" vs "SwipeCZ", "XTom" 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Závěrečný souboj 2 na 2 se hrál již jen z povinnosti, protože o třech bodech bylo rozhodnuto po single zápasech. Jako první zahrozili modrobílí hráči, Joe Sakic ale mezeru mezi betony nenašel. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, ve kterém kralovali oba gólmani. Nakonec šli jako první do vedení Bruslaři a to po velké chybě obránce Adriana Aucoina. Ten doslova namazal kotouč Jacku Hughesovi, který si obehrál gólmana a poté zakončil do prázdné brány. Dvě vteřiny před odchodem do šaten dokonce zdvojnásobil vedení Mario Lemieux, který se šikovně prodral od zadního mantinelu až před branku a pohotově dokázal zavěsit.

Krátce po startu druhé třetiny měl obrovskou šanci Sakic, který byl zcela sám před brankou, proti jeho dorážce se však fantasticky stačil přesunou brankář Boleslavi Luongo. Škoda se nedlouho poté ale nakonec přesto dočkala kontaktní branky. Anže Kopitar se dostal do úniku po levém křídle a Luonga poté překonal povedenou kličkou. Středočeši si ale vzali celkem rychle zpět dvoubrankový náskok a nutno podotknout, že po krásné individuální akci. Cale Makar si za brankou nabral puk čepel hole a posléze předvedl ukázkové zakončení "michigan".

Plzeň v posledním dějství toužila ještě po zdramatizování duelu, jenomže to jí nakonec nepovedlo. Ba naopak, Nathan MacKinnon si vybruslil od mantinelu ideálně až na hranu brankoviště, odkud vstřelit čtvrtou branku domácího celku. Stejný hráč pět minut před koncem propasíroval kotouč do sítě ještě jednou, čímž dal výsledku definitivu skóre. Škoda podlehla v závěrečném duelu Mladé Boleslavi 1:5, celkově poté sérii ztratila 0:3.


Ohlasy trenérů

Ohlasy hráčů po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ": „Můj zápas otevíral dnešní hrací den a stála proti mě tvrdá výzva v podobě Marka Coufala, což je hráč, který hraje EHL již od samého počátku. V průběhu týdne jsem se snažil nastudovat Markovo minulé zápasy a připravit se na jeho styl hry. V zápase se mi bohužel nepodařilo zachytit jeho nástup a následně byl největší rozdíl v našich gólmanech. I když jsem soupeře přestřílel, a měl výrazně lepší úspěšnost na vhazování, bohužel jeho úspěšnost na střely byla téměř padesát procent a s tímto se nedá vyhrát téměř žádný zápas. I takové hry v NHL najdeme a dnes to potkalo mě. Přestože mám v 1v1 zápasech mám stále pozitivní bilanci, tak dnes se mi nedařilo a jako tým se stále bohužel trápíme. Do zápasu dva na dva jsme šli za již rozhodnutého stavu a neměli jsme co ztratit. I zde začala lépe Mladá Boleslav a jejich zkušená dvojice, která nás do mnoho příležitostí nepouštěla. Zápas skončil celkem 1:5 pro Bruslaře, a my bohužel stále místo bodů sbíráme pouze zkušenosti do další sezóny.

Tomáš Komžík "XTom": „Já jsem se ve svém prvním zápase se soupeřem držel, avšak posléze, jak mu tam padla první branka, tak už to nešlo zastavit. Vše korunovalo, když jsem měl v první třetině jen dvě střely na bránu. V poslední třetině se mi podařilo vstřelit alespoň čestnou branku, ta to ovšem nezachránila. Před závěrečenou hrou dva na dva již bylo rozhodnuto, se svým kolegou jsme se snažili alespoň o to, abychom se dočkali první výhry v této hře od začátku sezóny. Bohužel ani to se nám nepovedlo. Dneska jsme prohráli jasným rozdílem, věřím, že v přístím zápase se již první výhry dočkáme.