8. kolo EHL: MHK - PLZ

Gameři opět smutní, souboj na chvostu vyšel lépe Hradci

Zápas z kategorie nejdůležitějších. I takto by se dal nazvat duel gamerů mezi indiány a Hradcem Králové. Poslední Škoda totiž na předposlední Mountfield ztrácela v tabulce před tímto duelem tři body, hrálo se tak o pomyslných šest bodů.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:0
6:1 - 4:3sn - 7:2

"STISZ" 6:1 "XTom"
"Kasparos13" 4:3sn "SwipeCZ"
"STISZ", "Kasparos13" 7:2 "XTom", "SwipeCZ"

Mountfield HK

Jeroným Žiak "STISZ"
Jaroslav Kašpar "Kasparos13"

HC Škoda Plzeň

Tomáš Komžík "XTom"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"STISZ" vs "XTom" 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)

Dnešní sérii rozehrál slovenský reprezentant v barvách plzeňské Škodovky "XTom". Lépe nicméně do utkání vstoupil jeho soupeř. Již v páté minutě si udělal prostor mezi kruhy Conor McDavid, který rychlým švihem otevřel skóre prvního zápasu. Plzeň mohla zásluhou Arnotta bleskově srovnat, ten však po rychlém brejku po levém křídle poslal kotouč jen do betonu gólmana. Následně se hrálo hodně nahoru dolů. Hradci se povedlo zásluhou Maria Lemieuxe zdvojnásobit vedení, to když hráč Mountfieldu dokázal rychle vystřelit po vyhraném buly. Škoda nicméně nezůstala pozadu, a hned o minutu později přišel kontaktní gól, postaral se o něho Nathan MacKinnon. Po dvaceti minutách tak vedli Východočeši těsně 2:1.

Hned na startu prostředního dějství mohl plzeňský gamer dokonce srovnat, dvě nadějné situace ale nedotáhl do zdárného konce. Indiáni následně nevyužili ani nadějný brejk tří hráčů na jediného obránce. A tak přišel trest. John Carlson si najel na levý kruh a rychlou střelou vrátil Hradci vedení o dvě branky. Modrobílí nehráli špatně, jenomže často umírali na proměňování šancí. Před třetí třetinou tak Západočeši na svého soupeře ztrácely dvě přesné trefy.

Hradec na začátku třetí části kontroloval hru a držel si svůj vypracovaný náskok. Vše mohl změnit MacKinnon, který se natlačil až před brankáře, tížené kontaktní branky se modrobílí ale nedočkali. Naopak Joe Sakic si vedl na druhé straně o mnoho lépe. A když o dvě minuty zvýšil již na 5:1 Patrik Eliáš, zdálo se být hotovo. A co víc, nedlouho poté zůstal sám před brankářem Martin Nečas a šikovný forvard si v takových pozicích ví rady. Závěr utkání už si domácí svědomitě pohlídali, úvodní zápas této série tak patřil Hradci, "STISZ" zvítězil 6:1.

"Kasparos13" vs "SwipeCZ" 4:3sn (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)

Ve druhém utkání se snažil "SwipeCZ" o srovnání stavu. Začátek utkání přinesl opatrnou hru, Plzeň se mohla dostat do vedení v přesilové hře a to se také povedlo. Bleskově po vyhraném buly práskl do kotouče Wayne Gretzky a brankář soupeře se jen smutně ohlédl. Hradec mohl o pár minut později srovnat, když se jejich hráč dostal do samostatného úniku, plzeňský brankář ovšem skvěle stačil zasáhnout. Quinn Hughes ale v další příležitosti přece jen šťastně srovnal, když se natlačil před branku od zadního mantinelu. A co víc, krátce před konce první třetiny se Hradec dokonce dostal do vedení, když před brankou zůstal osamocený Martin Nečas. V posledních vteřinách měl "SwipeCZ na hokejce ještě vyrovnání, proti byla ale branková konstrukce.

Druhá třetina přinesla vyrovnaný hokej, puk létal ze strany na stranu, ozdobou byli oba gólmani. Maskovaný muž indiánů si poradil i s nebezpečnou ránou z levého kruhu. Škoda pro změnu odpověděla akcí po křídle. Vyrovnání měl na hokejce i Conor McDavid, z osy hřiště ale trefil jen připraveného gólmana. Hosté zase nezužitkovali další samostatný nájezd. Mountfield nakonec přece jen dostal puk do sítě, hlavní rozhodčí nicméně branku neuznali, Škoda byla tak nadále ve hře. I po čtyřiceti minutách však vedli domácí těsně 2:1.

Na startu poslední dvacetiminutovky byla Škoda na hraně vyrovnání, z pravého kruhu hostující útočník trefil jen bližší tyčku. Plzeňský brankář na druhé straně zastavil nepříjemnou ránu a i následnou dorážku z hranice brankoviště. Škoda byla leckdy opravdu velmi blízko, v zakončení ale neměla ani potřebné štěstí. Šest minut před koncem tak přišel smrtící brejk, který zužitkoval Bobby Orr a Hradec šel rychlejší cestou k vítězství. "SwipeCZ" nicméně předvedl fantastický závěr normální hrací doby. Třicet vteřin před koncem Jack Hughes vykřesal naději a o patnáct vteřin později stejný hráč poslal zápas dokonce do prodloužení.

V něm se nerozhodlo, o všem tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich rozhodl pro Hradec až v páté sérii Mike Modano. Škoda prohrála i druhý single zápas, před závěrečnou čtyřhrou tak bylo rozhodnuto, že tři body poputují do Hradce.

"STISZ", "Kasparos13" vs "XTom", "SwipeCZ" 7:2 (2:1, 1:0, 4:1)

Do posledního zápasu nevstoupila Škoda pravou nohou, již po padesáti vteřinách zůstal před brankou osamocený Mario Lemieux, který bleskově otevřel skóre. Mountfield následně mohl zdvojnásobit vedení v početní výhodě, plzeňské mužstvo nicméně podržel její brankář. Modrobílé posléze zachránila i branková konstrukce, navíc poté z brejku sami udeřili. Quinn Hughes dostal výborný pas před branku a povedenou ranou srovnal na 1:1. Východočeši si ale těsně před odchodem do šaten vzali vedení zpět, od modré čáry se prosadil Martin Nečas.

Prostřední část odšpuntoval Arnott, který byl sám na ose hřiště, zápas avšak nesrovnal. Poté se až před brankáře natáhl Nathan MacKinnon, kličku do forhendu nicméně nedotáhl do zdárného konce. Škoda následně hrála dvakrát v krátkém sledu v oslabení, čehož domácí využili. Po střele z pravého kruhu přesně do černého mířil Mike Modano. Anže Kopitar měl těsně před koncem na hokejkou snížení, samostatný únik však neproměnil.

Plzeň v poslední dvacetiminutovce chtěla se zápasem ještě něco provést, čas ji nicméně letěl raketovou rychlostí. Vedení Hradce mohl navýšil Eichel, který se dostal do nájezdu, na plzeňského brankáře si ovšem nepřišel. Leč akce pokračovala, další výpad do otevřené obrany indiánů již potrestal Mike Modano. Necelé čtyři minuty Nathan MacKinnon ještě vykřesal naději na zvrat, ten ale odmítl Cale Makar, který bleskově vrátil domácím tříbrankový náskok. Definitivní pojistku v poslední minutě přidal Quinn Hughes, který v přesilové hře přidal šestou branku. Vteřinu před koncem domácí ještě zvýšili po brejku na konečných 7:2. Škoda prohrála sérii s Hradcem 0:3.

Ohlasy trenérů

Ohlasy hráčů po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ": „Dnes jsem šel do zápasu jako druhý v pořadí a opět s vědomím, že musím vyhrát, abych udržel možnost získat první body. Soupeř byl velmi silný především v přebrankovém prostoru. V průběhu zápasu si vytvořil náskok 3:1, který se mi v posledních vteřinách podařilo stáhnout a následovalo prodloužení. V něm gól nepadl i díky skvělým zákrokům gólmanů na obou stranách. Díky tomu došlo i na nájezdy. V nich jsem měl méně štěstí než soupeř a bohužel dnes prohrál. Zápas dva na dva se nám opět vůbec nepovedl. Na soupeřovi bylo znát, že díky zkušenostem z předchozích ročníků jsou spolu lépe sehraní a čekání na první výhru v tomto módu stále pokračuje.