11. kolo EHL: PLZ - KLA

Snaha nestačila, gameři podlehli favorizovanému Kladnu

Už jen tři kola zbývají do konce základní části. Škoda má stále teoretickou šanci na play off, avšak k tomu by potřebovali indiáni nutně bodovat. A nutno podotknout, soupeře nemají znova nejlehčí, dnes čelili druhému Kladnu.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

0:3
2:6 - 1:9 - 0:8

"Lipi" 2:6 "Shebby"
"SwipeCZ" 1:9 "Chuliganis"
"Lipi", "SwipeCZ" 0:8 "Shebby", "Chuliganis"

HC Škoda Plzeň

Martin Lipus "Lipi"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Rytíři Kladno

Jakub Šebesta "Shebby"
Lukáš Kříž "Chuliganis"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"Lipi" vs "Shebby" 2:6

Dnešní sérii rozehrál za Plzeň "Lipi", proti kladenskému soupeři byl outsiderem a tento fakt se postupně v zápase začal projevovat. Gamer Škody rozhodně svou kůži nedal lacino, prohře 2:6 avšak nezabránil.

"SwipeCZ" vs "Chuliganis" 1:9 (0:3, 1:3, 0:3)

Středočeši do zápasu vstoupili lépe, Conor McDavid hned z první rány propasíroval puk do brány mezi betony. A to nebylo vše, hned ze druhé rány se hosté prosadili znovu, z pravého kruhu pálil Jack Hughes. Kladno si poté zahrálo početní výhodu, avšak plzeňský celek oslabení zvládl na jedničku s hvězdičkou. Hosté se přesto prosadili krátce po skončení přesilové hry. Quinn Hughes si najel od zadního mantinelu před branku a přesnou ranou pod břevno vsítil třetí branku Rytířů. Jeho bratr Jack poté v plzeňském dresu vsítil branku na 1:3, ta ovšem podle nějakého zvláštního důvodu neplatila. Po dvaceti minutách tak Škoda prohrávala již 0:3.

Prostřední dějství odšpuntoval Nash, který projel celou plzeňskou obranou, na gólmana Ullmarka už si ovšem nepřišel. Na druhé straně hledal McDavid před brankou Gretzkyho, ten ovšem nezakončil dle svých představ. To Rytíři už následně mířili do černého. Conor McDavid si vybruslil od zadního mantinelu až před branku a přesnou ranou pod břevno nedal plzeňskému brankáři šanci zasáhnout. Hosté byli brankou povzbuzení, MacKinnon se ocitl v další slibné šanci, po křídle nicméně nebyl přesný. To Mike Modano si vedl o mnoho lépe, to když se dostal za obranu indiánů a následně svůj nájezd perfektně proměnil. Následně se o slovo konečně také přihlásila také Škodovka, Nathan MacKinnon skvěle tečoval ránu od modré čáry a snížil tak na 1:5. Kladno si ale vzalo bleskově zpět pětibrankový náskok. Conor McDavid zužitkoval přihrávku při přečíslení dvou na jednoho.

Na startu poslední dvacetiminutovky dostali hosté k dispozici trestné střílení, Nash ho ovšem nevyužil. Stejný hráč se poté dostal znovu do brejku, byl ale nedovoleně zastaven. V nabídnuté přesilové hře vypálil od modré čáry Nathan MacKinnon a plzeňský brankář se jen smutně ohlédl za svá záda. Stejný hráč se o minutu později dočkal další branky, když na něho obrana indiánů zcela zapomněla u pravé tyče. Škodovka zahrozila po akci Howa, ten ovšem sám před gólmanem neuspěl. Krátce na to hráli Rytíři další početní výhodu, tentokrát ale Škoda vše ubránila. Leč při hře v pěti prokázal své kvality Wayne Gretzky, který poslal do branky přesnou crossovou přihrávku. "SwipeCZ" na svého soupeře nestačil, prohrál vysoko 1:9.

Statistiky: střely na bránu 27:14, osobní souboje 17:26, doba v útoku 9:16, 5:37, vhazování 16:11, vyloučení 1:6, využití: 2:0.

"Lipi", "SwipeCZ" vs "Shebby", "Chuliganis" 0:8 (0:2, 0:1, 0:5)

Hned zkraje utkání hráli Rytíři přesilovou hru, McDavid střílel z levého kruhu, Ullmark zasáhl svým betonem. Poté byl v akci Wayne Gretzky, avšak ani na jedné ze stran nemířil do černého. Škodovka následně zahrozila akcí Hughese, který se uvolil na levém křídle, mířil ale jen do míst, kde byl připraven zasáhnout gólman Kladna. Conor McDavid už nedlouho poté ovšem otevřel skóre, díky dobře provedené bekhendové kličce poslal Kladno do vedení. V poslední minutě první periody Středočeši zdvojnásobili své vedení. Jack Hughes vystřelil z mezikruží a Ullmarkovi střela nešťastně propadla až do sítě.

Prostřední část odšpuntoval Gordie Howe, který si najel k levé tyči, prudkou ranou ale kontaktní branku nevsítil. Kladno odpovědělo rychlým brejkem dvou na jednoho, skóre se však neměnilo. Vyrovnané utkání pokračovalo i krátce za polovinou zápasu, nadále kralovali oba brankáři, kteří oba chytali velmi dobře. Kladno svůj náskok navýšilo až krátce před druhým odchodem do šaten, když si ránu Conora McDavida nešťastně srazil do vlastní sítě plzeňský obránce.

Na startu poslední dvacetiminutovky ještě Sellane náskok Kladna nezvýšil, avšak finský hráč poté vybídl ke skórování Teuvo Teräväinena, který přihrávkou nepohrdl. Hned vzápětí Mathew Barzal znova překonal plzeňského brankáře a Kladno rázem vedlo již o pět branek. Šestá branka byla posléze velmi kuriózní, Nathan MacKinnon se dostal do úniku, avšak puk poté krkolomně skončil za zády Ullmarka, zřejmě si ho tam nešťastně srazil sám plzeňský gólman. Hosté byli při chuti, Conor McDavid vypíchl puk na modré čáře a rychlý brejk potrestal rychlou střelou k tyči. Škoda toužila alespoň po čestném úspěchu, blízko k ní byl McDavid, samostatný nájezd avšak neproměnil. Čtyři vteřiny před koncem dal od modré čáry definitivní razítko na vítězství Kladna Nathan MacKinnon. Závěrečnou čtyřhru indiáni prohráli 0:8, sérii celkově 0:3.

Statistiky: střely na bránu 20:8, osobní souboje 8:24, doba v útoku 9:15, 5:40, vhazování 13:11, vyloučení 0:2, využití 1:0.


Ohlasy trenérů

Ohlasy hráčů po utkání:

Petr Stašek "SwipeCZ": „Dnešní souboj byl emočně nejsilnější, jaký jsem v EHL zažil. Soupeř byl jednoznačně lepší a bohužel tomu vypovídá i výsledek. Bohužel nefungovalo vůbec nic a to především v zadních řadách. Naopak, soupeř si z prvních dvou střel vytvořil dvoubrankový náskok a v psychické pohodě si už mohl jen užívat zbytek zápasu. Hra dva na dva nám s Lipim taktéž vůbec nevyšla. Opět nám nefungovali základní prvky jako přechod do útoku, přihrávky v předbrankovém prostoru a bohužel nás nepodržel ani brankář. Ve zbývajících dvou duelech se musíme pokusit vybojovat vítězství. Hned v pondělí nás čeká velmi těžký soupeř z Třince.