13. kolo EHL: CEB - PLZ

Gameři zakončili letošní sezónu porážkou s Motorem

Je dobojováno, letošní sezóna pro plzeňské gamery skončila, bohužel neslavně. V základní části dokázali indiáni pouze jednou zvítězit, což po základní části stačí na poslední čtrnácté místo.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

3:0
4:2 - 4:1 - 8:4

"Tejkyyy" 4:2 "Lipi"
"silak" 4:1 "SwipeCZ"
"Tejkyyy", "silak" 8:4 "Lipi", "SwipeCZ"

Banes Motor České Budějovice

Martin Tejček "Tejkyyy"
Michal Silný "silak"

HC Škoda Plzeň

Martin Lipus "Lipi"
Petr Stašek "SwipeCZ"

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"Tejkyyy" vs "Lipi" 4:2

Sérii proti Českým Budějovicím rozehrál za Plzeň "Lipi", který nadále čekal na svou první výhru v single zápasech. Tuhle nepříznivou sérii se mu nepodařilo přetrhnout ani v tom posledním duelu. Vyrovnaný zápas patřil "Tejkyyymu", který dokázal zvítězit po velkém boji 4:2.

"silak" vs "SwipeCZ" 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Do zápasu vstoupil lépe plzeňský gamer, měl více ze hry, v páté minutě se pokoušel o kličku "michigan", ta mu ovšem nevyšla. Motor zahrozil brejkem, skvělým zákrokem se nicméně blýskl maskovaný muž indiánů, který útočníkovi padl pod nohy. Neujala se ani plzeňská rána od modré čáry, v permanenci byla lapačka brankáře. Na startu osmnácté minuty šly Budějovice z ojedinělé šance do vedení, přesnou přihrávku k druhé tyči dostal Jaromír Jágr, který už to měl snadné. Po první třetině tak vedli Jihočeši nejtěsnějším možným rozdílem.

Zkraje druhé periody náskok Motoru zdvojnásobil Conor McDavid, který měl stejně jako Jágr hodně prostoru kolem sebe. Odpovědět mohl na druhé straně Lemieux, avšak v podobné situaci selhal. V polovině zápasu indiáni zahrozili ve vlastním oslabení, stále jim nicméně nebylo přáno. Ve 35. minutě se přesto Plzeň dočkala, od modré čáry vykouzlil skvělou ránu Drew Doughty. Krátce před koncem mohli indiáni srovnat, avšak puk skončil těsně před brankovou čárou.

Conor McDavid odšpuntoval i závěrečné dějství, když si najel až před brankáře a puk propasíroval do sítě. Znovu se mohla posléze Škoda dostat na jeden gól, střela z hranice brankoviště ovšem skončila jen v lapačce brankáře. Domácí si poté poctivě bránili svůj vypracovaný náskok, přesto Wayne Gretzky dokázal dostat puk do sítě, kvůli bránění McDavida ale branka nemohla být uznána. Naopak Conor McDavid v poslední minutě završil svůj hattrick, čímž dal výsledku definitivní podobu.

"Tejkyyy", "silak" vs "Lipi", "SwipeCZ" 8:4 (2:1, 5:2, 1:1)

Start posledního zápasu sezóny byl pěkně divoký. Hned po 41 vteřinách otevřel skóre plzeňský Nathan MacKinnon, avšak hned z protiútoku srovnal Conor McDavid. Zajímavý úvod pokračoval, za další dvě minuty po rychlém brejku otočil stav na stranu Motoru Mitchell Marner. Indiáni mohli taktéž hned srovnat, v permanenci byla však lapačka gólmana Budějovic. I další šance zůstaly nevyužité, po dvaceti minutách tak Plzeňané ztráceli na svého soupeře jeden gól.

Na začátku druhé periody Jihočeši zvýšili na rozdíl dvou branek. Puk se přívětivě odrazil na hokejku Mathewa Barzala, který měl před sebou jen prázdnou bránu. O pár minut později jeli indiáni sami na brankáře, avšak ani z této šance utkáni nezdramatizovali. Škodovka si následně zahrála početní výhodu, paradoxně ale sama inkasovala. Sidney Crosby byl ve správný čas, na správném místě, a na jeho dorážku neměl gólman Plzně nárok.A to nebylo vše, Miro Heiskanen znovu dokázal dostat puk do sítě. Trápení hostů pokračovalo, ve 34. minutě již na 6:1 zvýšil Mathew Barzal. Gólové hody pokračovaly, za další minutu vstřelil druhou branku indiánů Wayne Gretzky. V poslední minutě ujeli sami dva hráči Motoru, Nathan MacKinnon dostal přihrávku před prázdnou bránu, což nešlo nedat. Poslední slovo měli nicméně modrobílí, dvě vteřiny před koncem upravili hosté na 3:7.

Na začátku posledního dějství Mario Lemieux snížil již na 4:7 a Budějovice začaly být nervózní. Leč z brejku si přesto vzali zpět vedení o čtyři branky. Conor McDavid z ostrého úhlu překvapil plzeňského gólmana. Plzeň se ještě snažila se zápasem ještě něco udělat, už to byl ale spíš marný boj. V závěru už brankáři obou celků vše pochytali, závěrečný zápas v letošní sezóně Škodovka prohrála 4:8.

Ohlasy trenérů