SF3 Z9: PLZ - MBL

SF3 Z9: PLZ - MBL 7:1- FINÁLE! Deváťáci navíc Bruslaře počastovali sedmi góly!

Mladí indiáni zvládli i třetí sérii play off a postupují do finále. Semifinále nakonec musel rozetnout až rozhodující duel, ten ovšem modrobílí zvládli s bravurou.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

7:1
1:1, 2:0, 4:0

Branky a nahrávky: 8. Strand (F. Stupka, Matoušek), 24. Mertl (Hotařík), 31. Matoušek (Blengino), 41. Matoušek (F. Stupka), 43. Matoušek (Strnad), 45. F. Stupka (Strand), 58. Mertl (Stupka, Blengino) – 20. Michálek (Piskač, Bydžovský).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.

Vyšší tresty: Piskač (MBL) 5+DKU

Rozhodčí: Glanc - Baxa, Matys

vyloučení
7:5
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
Diváci
122

HC Škoda Plzeň

V. Osvald (D. Beran) — Z. Strnad, E. Hofmann, O. Holub, J. Souček, L. Stupka, O. Novák — M. Mečl, A. Bobek, M. Hotařík, F. Beran, J. Mertl, D. Blengino (A), V. Svoboda (A), E. Matoušek (C), F. Stupka.

BK Mladá Boleslav

J. Martínek (45. A. Smetana) — Š. Kůstka, V. Vlček, M. Michálek (A), T. Komžík, M. Macháček, M. Piskač (A), A. Svoboda, H. Vtelenský — M. Krupka, M. Fadrhonc, M. Bydžovský (C), N. Vovsík, D. Pejša, D. Šimáček, M. Chabada, S. Junek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Václav Osvald 60 36 1 35 97,22 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Filip Beran 0 0 0 1 2
Dario Alessandro Blengino 0 2 2 5 2
Antonín Bobek 0 0 0 1 2
Erik Hofmann 0 0 0 1 0
Ondřej Holub 0 0 0 0 2
Marek Hotařík 0 1 1 1 0
Eliáš Matoušek 3 1 4 5 0
Martin Mečl 0 0 0 0 2
Josef Mertl 2 0 2 2 0
Ondřej Novák 0 0 0 4 0
Jonáš Souček 0 0 0 0 0
Zdeněk Strnad 1 2 3 4 0
Louis Tomas Stupka 0 0 0 1 0
Filip Stupka 1 3 4 4 2
Vojtěch Svoboda 0 0 0 0 2

komentář

Rozhodující duel série odšpuntoval Filip Stupka, který zachytil rozehrávku Bruslařů a pádil sám na Martínka z levé strany, ten sklapl betony včas. Poté zahrozil Matoušek při vlastním oslabení, když si najel mezi kruhy, ovšem poté přestřelil. Stejný hráč po chvilce pálil od modré naopak při početní výhodě. Puk byl sražen k Filipu Stupkovi, který jej hned předal mezi kruhy, odkud střelecký zápis rozepsal Zdeněk Strnad. Stejný hráč pálil za nedlouho poté od modré, na brankovišti se jal dorážet Blengino, ale neměřil přesně. Naopak za vyrovnáním se hnal Pejša, před kterým se otevřel prostor na pravé straně, Osvald zakročil ramenem. Přibližně půl minuty před první sirénou Škoda zblokovala v oslabení dvě rány, avšak ta třetí zleva v podání Matyáše Michálka již v síti skončila.

Prostřední dějství rozehrál Blengino, který se protáhl z vlastní obranné třetiny až mezi kruhy, Martínek dokázal zakročit. Jenže po chvilce do podobné pozice nabruslil i Josef Mertl a ten již zavěsil pod břevno. O rychlou odpovědět se v přečíslení pokoušel Chabada, Osvalda ale nepřekonal. Jen co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, předvedla Plzeň rychlý protiútok, ve kterém se až před Martínkem zjevil Eliáš Matoušek a po rychlé kličce zavěsil do prázdné.

Stejný hráč navíc přidal gól již po čtyřiadvaceti vteřinách třetí části a domácí začali výrazně pokukovat po finále. Bruslaři sice poté dostali výhodu přesilové hry, ale právě Eliáš Matoušek pláchl do přečíslení dva na jednoho, které úspěšně zakončil z pravého kruhu a hattrick byl na světě. Navíc jen co se vyloučený Filip Stupka vrátil na led, pláchl všem na ledě a doslova vykoupal Martínka, který rovnou odjel na střídačku. Poté předvedli hosté nechutný závěr. Nejprve za zákeřný faul na hlavu s cílem zranit protihráče vyfasoval trest do konce utkání Piskač, po chvilce začal jako smyslů zbavený řádit funkcionář Jakub Mrázek a byl také vyloučen do konce zápasu. Indiáni odpověděli hokejově, když gólů jako trpaslíků zařídil Josef Mertl.

Škoda tak postupuje do finále, které se hraje na tři vítězné duely. Začíná se na západě Čech ve středu třetího dubna a pokračuje na stejném místě ihned druhý den. Soupeřem je Liberec, který indiáni v nadstavbě porazili 11:1 a v odvetě padli 4:5 v prodloužení. Oba celky se potkaly i v rámci přípravy, kdy Plzeň zvítězila 4:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Byla to výborná série, musím uznat sílu soupeře. Dneska jsme si zatím šli od první minuty, z týmu to bylo cítit, vnímal jsem tu energii oproti včerejšku. Chtěli jsme to urvat, což se povedlo. Velké poděkování také letí k rodičům a fanouškům, připravili nám opět skvělou atmosféru. Obrovská gratulace i směr k týmu a teď se připravíme na finále. “

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav):Klasický zápas play off, domácí to prostě zvládli lépe. Já si myslím, jestli není na zvážení, aby takovéto zápasy již neměli pískat čtyři rozhodčí. Plzni gratulujeme k postupu.