FIN2 Z9: PLZ - LIB

FIN2 Z9: PLZ - LIB 2:3pp - Patnáct plzeňských bojovníků vzdorovalo do poslední chvíle

Mladé pušky mají za sebou i druhý finálový souboj, během čtyřiadvaceti hodin se opět vydaly lovit Tygry.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

2:3p
0:0, 2:1, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 24. Matoušek, 29. Matoušek (Hofmann, Strnad) – 38. Kučera (Šjec, Sanejstr), 59. Beneš (Kučera, Šejc), 64. Kučera.
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Rozhodčí: Kostourek, Micka - Hlinka, Figer

vyloučení
5:4
Využití
0:0
V Oslabení
1:2
Diváci
145

HC Škoda Plzeň

D. Beran (Osvald) – Strnad, Volf, Hofmann, Holub, Souček, L. Stupka – Hobl, Hotařík, F. Beran, Mertl, Matoušek (C), Mečl, F. Stupka, Bobek

Bílí Tygři Liberec

Maxin (Průšek) – Tomka (A), Tureček, Kachlíř, Sanejstr (C), Pacovský, Srnský, Novák (A) – Filo, Šejc, Beneš, Šťástková, Kučera, Cerman, Kubín, Fadrhonc, Volavka, Čančík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Denis Beran 64 37 3 34 91,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Filip Beran 0 0 0 0 0
Antonín Bobek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 0 0
Erik Hofmann 0 1 1 2 0
Ondřej Holub 0 0 0 -1 0
Marek Hotařík 0 0 0 0 0
Eliáš Matoušek 2 0 2 -1 0
Martin Mečl 0 0 0 0 2
Josef Mertl 0 0 0 -1 2
Jonáš Souček 0 0 0 -1 2
Zdeněk Strnad 0 1 1 0 0
Louis Tomas Stupka 0 0 0 0 2
Filip Stupka 0 0 0 -2 2
Šimon Volf 0 0 0 0 0

komentář

Druhý duel finálové série, ve kterém měli modrobílí k dispozici již pouze 14 hráčů do pole, odšpuntoval hostující Kachlíř, který obdržel pas z levé strany k pravé tyči, Beran předvedl parádní přesun. Na druhé straně se k touši na brankovišti dostal Matoušek, ale byl příliš blízko gólmanovi Tygrů. Následně další přečíslení Liberce zakončoval Novák, domácí muž s maskou opět zakročil. Když se těsně před přestávkou dobře nalepil na svou pravou tyč Maxin, u které se jal zakončovat osamocený Mečl, skončila podruhé v tomto finále úvodní část nerozhodně.

Prostřední periodu odšpuntovaly dvě branky v oslabení. Nejprve se hostující Matěj Kučera trefil z pravé strany do bližšího horního růžku, vzápětí se situace opakovala i na druhé straně a ze stejné parkety zavěsil Eliáš Matoušek. Dokonat obrat mohl v utkání Mertl, který osamocený dostal mnoho prostoru u pravé tyče, leč Maxin se činil. Avšak následně Tygři i podruhé ve své početní výhodě chybovali na modré a znovu je potrestal Eliáš Matoušek. Vyrovnal mohl brzy na to z mezikruží Beneš, ale svého jmenovce v plzeňské svatyni nepřekonal. Podobně pár vteřin před druhou sirénou dopadl i Kučera, který zůstal osamocený u levé tyče po křižném pásmu.

Závěrečnou dvacetiminutovku odšpuntoval Šejc. Nejprve ale jeho dorážka skončila na rameni Beneše, poté si poradil muž s maskou indiánů i s ranou z mezikruží. Fantom v bráně Škody poté zakročil i proti Cermanovi, jenž obdržel křižný pas k pravé tyči a zakončoval hned dvakrát. Na druhé straně mohl naopak přiblížit své barvy k vítězství Holub, jeho tečovaný pokus od modré Maxin vykopl betonem. Nakonec se ale Severočeši dostali k vyrovnání, když přečíslení tři na dva proměnil z levé strany Dominik Beneš.

V tom nakonec rozhodlo jedno smolné podklouznutí ve středním pásmu, které do sóla vyslalo Matěje Kučeru, jenž trefil svým barvám finálový mečbol.

Série se nyní přesouvá do Liberce, kde se zápasy odehrají vždy od 16:00 - v neděli 7.4. a případně o den později. Pokud bude stav vyrovnaný 2:2, rozhodující duel se uskuteční na západě Čech ve středu 10.4.2024 od 17:00.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Těžko se mi to hodnotí, gól na 2:2 jsme dostali v závěru utkání. Poté rozhodl smolný okamžik, kdy došlo k podklouznutí našeho hráče ve středním pásmu a Liberec následně urval druhý bod. Na druhou stranu my nic nevzdáváme, podali jsme dnes daleko lepší výkon než včera. Sérii se budeme maximálně snažit vrátit zpět do Plzně.“

Vojtěch Fiala (Bílí Tygři Liberec): „Oproti prvnímu utkání se zvedlo tempo hry. Oba týmy hrály slušně od první třetiny, diváci udělali super atmosféru a Plzeň byla po dvou třetinách o gól šťastnější. Věděli jsme, že nesmíme panikařit a jít střídání po střídání pro gól, protože šancí jsme měli až až. Branku jsme si nechali po velkém tlaku ve třetí třetině od všech tří lajn až na úplný konec zápasu a v prodloužení dokončili obrat. Do Liberce vezeme vytoužený mečbol a jak říká jeden můj kamarád, teď už je to tak blízko a přitom pořád tak daleko.“