Dorostenci vstoupili do sezóny vítězně

Dorost: Plzeň - Liberec 5:2.
P l z e ň - Plzeňským dorostencům se povedl vstup do nové sezóny, když na svém ledě dokázali porazit Bílé Tygry z Liberce 5:2. Základní kámen úspěchu položil Lasselsberger již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. V prostřední části hry soupeř sice vsítil dvě branky, mladí Plzeňané si vítězství ale již vzít nenechali.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

5:2
3:0, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 3. Urbánek (Kovář, Pour), 12. Kovář (Pour, Urbánek), 15. Pour (Kovář), 22. Vild (Hošťálek), 44. Růžička (Kovář). - 23. Skalický (Černý, Kulda), 28. Lemfeld (Diviš). Rozhodčí: Svoboda - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 14:10. Využití: 4:0.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Ketner, Pour, Růžička, Jeřábek, Rutta - Adam, Holeček, Urbánek, Hošťálek, Vild, Kovář, Pacanda, Šimek, Jonák.

Bílí Tygři Liberec

Pyrochta - Kulda, Příkazský, Lacek, Diviš, Jurčák, Černý, Kysilka, Přibyl - Vašek, Bortňák, Jánošík, Drnec, Kedršť, Mizerík, Skalický, Chlouba, Vozák, Pekarik, Klíma, Lemfeld.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Holeček 0 0 0 -1 0
Ondřej Hošťálek 0 1 1 0 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 2
Nikolas Ketner 0 0 0 1 0
Jan Kovář 1 3 4 1 2
Tomáš Pacanda 0 0 0 -1 0
Adam Petr 0 0 0 0 0
Josef Pour 1 2 3 1 2
Jan Rutta 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 1 0 1 0 6
Martin Šimek 0 0 0 1 2
Tomáš Urbánek 1 1 2 0 8
Martin Vild 1 0 1 0 2

komentář

Do prvního zápasu nové sezóny vstoupili plzeňští dorostenci doslova bleskově. Byly odehrány pouhé dvě minuty, když Urbánek zakončil přesilovkovou kombinaci na jeden dotek přesnou střelou za Pyrochtova záda - 1:0. Domácí rychlé vedení povzbudilo a byli v úvodu zápasu aktivnější. V 5. minutě mohli dokonce hrát dlouhou přesilovku pět na tři, tu ale hned záhy ukončil faul Hošťálka. Liberec o sobě dal vědět při početní výhodě v 8. minutě, kdy z dobré pozice pálil Kulda. Lekci z efektivity využívání přesilovek ale Bílým Tygrům uštědřil ve 12. minutě plzeňský Kovář, který stál na konci úspěšné akce po ose Rutta - Pour - 2:0. Plzeňští ale ukázali, že se umějí prosadit i v plném počtu hráčů. V čase 14:33 si z modré čáry mezi kruhy sjel Pour a bouchl do skákajícího kotouče, který zapadl pod horní tyčku Pyrochtovy branky - 3:0. Lasselsbergeru se dařilo pokrývat liberecké pokusy o rychlé brejky. Jednu z nemnoha šancí hostů měl těsně před první sirénou Klíma, jenž však nedokázal zvednout volně se povalující puk v plzeňském brankovišti.

Střelecký apetit z první třetiny Západočechům vydržel i v úvodu prostřední části. Již po necelé minutě hry byl vyloučen Jurčák a domácí hráli opět přesilovku. V čase 21:33 po rychlém přechodu do útočného pásma předložil Hošťálek ideálně puk Vildovi, jenž zamířil přesně k tyči - 4:0. Domácí se nechali čtyřbrankovým vedením trochu ukolébat a Liberečtí je ze sladkého spánku probrali hned při své nejbližší přesilovce. Ve 23. minutě se k puku dostal Skalický a propálil vše, co mu stálo v cestě - včetně Francouzova rozkleku - 4:1. Uplynulo pět minut a po čtyřbrankovém vedení nezbylo ani památky. Ze závaru před Francouzem kontaktní branku vytěžil Lemfeld - 4:2. V 35. minutě se hostům naskytla další šance na úpravu skóre, minutu dlouhou přesilovku pět na tři ale nevyužili, a tak po čtyřiceti minutách Plzeň vedla 4:2.

Skóre se opět měnilo, když časomíra ze třetí třetiny ukrojila necelé čtyři minuty. Liberecký brankář měl zakrytý výhled, takže nemohl zareagovat na Růžičkův švih, který skončil až v síti - 5:2. Tygři neztratili naději a nadále bojovali. Brejk Mizeríka však zlikvidoval Francouz, hosté navíc v 49. minutě nedokázali využít další přesilovku pět na tři. V nervóznějším závěru si Lasselsberger nenechal první výhru nové sezóny vzít a dovedl zápas do úspěšného konce.