Junioři Plzně po vlažném úvodu přehráli Šumperk

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HK Hokej Šumperk 4:2. Domácím se úvod zápasu příliš nepovedl. Při vlastní přesilovce nechali ujet Hlavsu, který poslal hosty do vedení. Plzeňští se na dlouhou dobu dostali pod tlak, ale pomohl jim šťastný gól Roušala v závěru první třetiny. Od druhé třetiny se hra modrobílých znatelně zlepšila a postupně svoji herní převahu proměnili i v góly. O vítězství domácích rozhodly dvě trefy obránce Sullmanna. Vlastní gól Jeřábka v 59. minutě už pouze kosmeticky upravil skóre na konečných 4:2.

HC Škoda Plzeň - Salith Šumperk

4:2
1:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 19. Roušal (Pitule, Zeman), 22. Straka (Lev, Jeřábek), 50. Sullmann (Pitule), 56. Sullmann (Jeřábek, Straka) – 7. Hlavsa (Skoumal), 59. Žálčík Rozhodčí: Souček – Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Hrbas, Zeman, Jeřábek, Sullmann, Ruprecht, Hucl – Culek, Pitule, Roušal – Lev, Straka, Hošťálek – Baxa, Jonák, Polívka

Salith Šumperk

Peksa – Kupčus, Havlík, Dokoupil, Pezda, Novotný, Fryč – Skoumal, Svoboda, Malý, Šoustal, Cink, Stejskal, Poles, Měrka, Přikryl, Hlavsa, Peška, Žálčík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Jakub Culek 0 0 0 0 2
Ondřej Hošťálek 0 0 0 -2 0
Marek Hrbas 0 0 0 1 0
Jan Hucl 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 2 2 -2 2
Vít Jonák 0 0 0 1 0
Jakub Lev 0 1 1 -2 6
Tomáš Pitule 0 2 2 1 0
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Adam Roušal 1 0 1 1 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Petr Straka 1 1 2 -2 0
Alex Sullmann 2 0 2 -1 0
Petr Zeman 0 1 1 0 0

komentář

První šanci zápasu nabídl hostům svým vyloučením Culek, který naletěl do Novotného a shodil mu helmu. Hráči Šumperka ale v přesilovce nic nepředvedli, naopak hned po jejím konci si najel z pravé strany před Peksu Polívka a nadělal v šumperském brankovišti značné zmatky. Hosté nebezpečí zažehnali, avšak pouze za cenu faulu. Jenže domácí se svojí výhodou ještě hůř než před pár minutami hráči Šumperka. V oslabení totiž nechali ujet samotného Hlavsu, který střelou mezi betony překonal Francouze. 6:37 – 0:1. V jedenácté minutě mohlo být pro domácí ještě hůř. Z pravé strany hledal před brankou Malého Přikryl a pouze pohotový zákrok Francouze zabránil Malému ve skórování. V jedenácté minutě zažil nepříjemný okamžik hostující Svoboda, který se těžce zvedal po srážce s plzeňským obráncem. Navíc byl hráč Šumperka označen rozhodčím jako viník a musel si jít odsedět dvě minuty za nedovolené bránění. Domácím se v přesilovce nedařilo, až v okamžiku, kdy už byl Svoboda na ledě se do ideální pozice mezi kruhy dostal nikým nehlídaný Pitule. Jeho střelu ale vytěsnil Peksa lapačkou nad branku. Domácí po nevydařeném úvodu postupně začali přebírat aktivitu a ze svého tlaku vytěžili další přesilovku. Hlavsa pobyl na trestné lavici pouze 37 sekund. V nepřehledné situaci před brankou se podařilo Roušalovi dopravit puk za Peksova záda. 18:42 – 1:1. Domácí se nepoučili a opět faulovali. Situaci ještě zhoršil Novotný, který vyhodil puk přes mantinel a domácím tak věnoval poměrně dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Za zbývajících 15 vteřin třetiny se už ale Plzeňanům nepodařilo branku Šumperka ohrozit.

Domácí začali druhou třetinu ve dvojnásobné početní výhodě. Krásnou souhru zakončil po přihrávce napříč pásmem střelou do prázdné branky Straka. 21:03 – 2:1. Druhá třetina přinesla poté úplně jiný obraz hry než první. V modrobílých dresech jako by hrálo úplně jiné mužstvo. Které dostalo Šumperk pod drtivý tlak. Hráčům Lasselsbergeru se ale přesto nedařilo dostat do vyložených gólových pozic. A když už nějakou střelu přeci jenom na soupeřovu bránu vyslali, byl na místě pozorný Peksa. Ve 36. minut byl navíc vyloučen Přikryl a domácí mohli svůj tlak v přesilovce ještě vystupňovat. Pěknou střelu vyslal od modré Hrbas a sám Peksa byl trochu překvapený, když našel puk pod svým betonem. Poté ale domácí opět propadli a druhý Šumperka v oslabení málem přidal Žálčík. V závěru třetiny si přesilovku vyzkoušeli také hosté. Ti dlouho svírali domácí v jejich obranné třetině dokud se do úniku nedostal Straka. Ten sice nedokázal bekhendem Peksu překonat, ale částečně také proto, že byl faulovaný. Počet hráčů na hřišti se tak srovnal. Hosté ve čtyřech vyrobili další hrubku ve středním pásmu a Straka podruhé v rozmezí několika vteřin uháněl tentokrát zcela opuštěný na Peksu. Ale ani forhendová klička a střela mezi betony nevedla k úspěchu. Šumperský gólman vzápětí schytal tvrdou ránu, když na něj vlastní spoluhráči srazili dojíždějícího Lva. Naštěstí tento incident zůstal bez zranění na obou stranách, ale nepochopitelně také bez reakce hlavního sudího. Druhá třetina se dohrávala ve čtyřech na obou stranách, ale žádnou šanci již větší prostor na ledu nepřinesl.

Po skončení zkrácené přesilovky Plzně z předchozí třetiny se před Peksu dostal Jeřábek. Z levé strany ale šumperského gólmana neprostřelil. Hosté mohli vyrovnat po kuriózní situaci. Po buly nahazoval Pezda zápěstím puk na Francouze. Tomu lehká střela propadla mezi betony, ale naštěstí pro plzeňského gólmana změnil puk směr tak, že za jeho zády pouze projel brankovištěm a minul branku. Domácí brankář se naopak vyznamenal v přesilovce při šanci Pešky. Jinak se ale hra opět odehrávala převážně na druhé straně hřiště a na domácích byla vidět značná snaha svůj hubený náskok navýšit. To se povedlo Sullmannovi, který překonal Peksu lehkou střelou zápěstím od modré. 49:23 – 3:1. V 53. minutě byl blízko branky Baxa, který ale prováhal ideální okamžik pro střelu a jeho pokus skrz hradbu těl šumperských hráčů neprošel. Na druhé straně chyboval Hrbas, kterého obral o puk Malý. Sám proti Francouzovi už ale neuspěl. Plzeňský gólman následně nedokázal puk zkrotit a ten zůstal volný v brankovišti. Malému ve skórování z dorážky zabránil faulem Roušal. Hosté ale šanci vrátit se zpět do zápasu promarnili vlastní nedisciplinovaností. Nejprve fauloval Žálčík a plzeňského hráče ještě napadl po odpískání Hlavsa. Oba dva hráči vyfasovali po dvou minutách a nabídli Plzni výhodnou přesilovku 4 na 3. Domácí touto šancí nepohrdli. Po střele Jeřábka se k vyraženému puku dostal zcela volný Sullmann a do odkryté branky se nemohl mýlit. 55:31 – 4:1. Šumperku se ještě necelé dvě minuty před koncem podařilo zápas lehce zdramatizovat. Žálčík nahodil puk do plzeňského brankoviště a Jeřábek pouze nešťastně koukal, jak jeho bruslemi ztečovaný puk míří mezi Francouzovy betony. 58:08 - 4:2. Závěr zápasu si ale domácí již pohlídali a všechny body zůstávají po zásluze v Plzni.