Juniorka šlape dál, Havířov odjíždí s prázdnou

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Havířov Panthers 4:2.. Tým vedený dvojicí Kampf, Černý potvrdil páteční vítězství s Třincem na samostatné nájezdy a proti Třinci si ukořistil plné tři body. Utkání bylo po celých šedesát minut vyrovnané, domácí se nakonec radují především díky svému většímu důrazu a výborným přesilovým hrám. Zářil Ondřej Hošťálek, který vstřelil dvě branky a sahal i po hattricku, dařilo se i Pitulemu, ten si připisuje dva kanadské body. Spousta důležitých zákroků putuje na konto gólmana Marka Mazance. Junioři tedy za dva víkendové zápasy vybojovali pět bodů a v jejich řadách s tímto výkonem panuje spokojenost.

HC Škoda Plzeň - AZ Residomo Havířov

4:2
1:1, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 7. Pitule (Roušal, Zeman), 23. Hošťálek (Šustr), 30. Hošťálek (Sullmann, Lev), 43. Trojan (Pitule, Hucl) - 3. Maruna (Hruška, Slavíček), 36. Říčka (Slavíček, Maruna). Rozhodčí: Florian - Dominik, Bouzek. Vyloučení: 9:11 + Krutil (HAV) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 83. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hrbas, Sullmann, Zeman, Ruprecht, Jeřábek, Hucl, Šustr - Polívka, Strnad, Pitule, Trojan, Hošťálek, Baxa, Straka, Roušal, Šimek, Jonák, Lev.

AZ Residomo Havířov

Vašut - Zientek, Jurčík Krutil, Kopel, Pinka, Hruška, Jindřich - Wrobel, Pechanec, Matysz, Protasenja, Šefčík, Klimša, Haas, Maruna, Videlka, Říčka, Slavíček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Ondřej Hošťálek 2 0 2 0 2
Marek Hrbas 0 0 0 1 2
Jan Hucl 0 1 1 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 0 1 1 0 2
Tomáš Pitule 1 1 2 1 2
Václav Polívka 0 0 0 -1 0
Adam Roušal 0 1 1 1 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jakub Strnad 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 1 1 0 2
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Andrej Šustr 0 1 1 0 0
Martin Trojan 1 0 1 1 2
Petr Zeman 0 1 1 -1 0

komentář

Hned na začátku třetí minuty se měnilo skóre! Hosté začali hodně zostra a tečovanou střelou se prosadil kapitán Maruna. Odpovědět mohl domácí Hošťálek, ale jeho blafák havířovský gólman Vašut jeho blafák včas přečetl. Vyrovnáno tak bylo až v polovině minuty sedmé, kdy Roušal našel v přesilové hře před brankou číhajícího Tomáše Pituleho a ten se nemýlil. V desáté minutě střílel od modré hostující Klimša a Maruna stačil ještě tečovat, Marek Mazanec však byl pozorný. Další atak domácí branky spunktovali Slavíček s Marunou a Plzeňané si museli při bránění pomoct dle hlavního sudího nedovoleně. V následující přesilovce pálil ostře Protasenja, ale směr jeho rány nebyl tak dobrý jako její razance a skončil vysoko nad. I díky tomu se modrobílí v pohodě ubránili.

Druhou třetinu odstartoval jev takřka nevídaný, hlavní rozhodčí si plácl se svými asistenty pravděpodobně na zdar utkání, a připomínali tak opravdový (byť značně oslabený) tým. A začali velmi zhurta. Hned v desáté minutě poslali ven Pituleho a vzápětí putoval na hanbu i havířovský Klimša. O chvilku nato k němu přisedl Wrobel a symbolicky uzavřel pro hráče drsnou dvouminutovku, kdy hlavní sudí Florian nadělil šest trestných minut, tedy trojnásobek odehraného času. Plzeňským se pak naskytla půlminutka vylepšené početní výhody, kterou využili! Ondřej Hošťálek v letu dorazil Šustrovu střelu. Marka Mazance pak v sedmadvacáté minutě prověřili Říčka a Slavíček. I další branka padla v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě a znovu úřadoval Hošťálek, jenž individuálně vyřešil luxusní brejkovou akci tří na jednoho a trefil se perfektně pod víko. Když putoval na trestnou lavici další hráč v červeném, bouchly saze také ve Vašutovi a ten na délku kluziště poslal za rozhodčím jedno neslušné hodnocení. Ten ale naštěstí pro hostujícího gólmana ostrá slova neslyšel. Havířovští se své gólové radosti dočkali jak jinak než v přesilové hře. Slavíček našel mezi kruhy číhajícího Třísku a Mazanec kapituloval podruhé.

V čase 42:25 našel Pitule zpoza branky volného Trojana a ten zblízka procedil puk do sítě. V dalším havířovském oslabení plzeňské obraně uprchl Maruna, jeho improvizovaný samostatný nájezd si Mazanec vychutnal. Plzeňský gólman stál na konci další hostující akce, kdy vychytal Kopela. V padesáté druhé minutě ve vlastním oslabení vystihl Pitule soupeřovu rozehrávku a Vašut se musel činit. Zastínit se nenechal ani Mazanec, jenž zblízka vychytal Třísku. Zle to vypadalo s Plzeňskými čtyři minuty před koncem, to se na Mazance řítili Tříska a Haas proti jedinému modrobílému obránci, ale prvně jmenovaný nedokázal přesně přihrát. Plzeňští junioři tedy zvítězili 4:2 a za domácí víkend putuje na jejich konto krásných pět bodů.

Ohlasy trenérů

Radek Kamp (trenér Plzně): Zápas jsme rozehráli na čtyři pětky, jelikož jsme včerejší utkání hráli jen na tři. Chtěli jsme od začátku být aktivní a dostat soupeře pod tlak, což se nám podařilo. První třetina byla dobrá, ale v té druhé jsme udělali špatné fauly. Soupeř nás za ně potrestal a snížil na 3:2. Stáhli jsme proto sestavu znovu do tří lajn. Jsme rádi, že se dal čtvrtý gól a zápas jsme vyhráli. S víkendovými pěti body jsme spokojeni.