Junioři si vyšlápli na Kladno

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Kladno 4:2. Plzeňští junioři dokázali potvrdit tři uloupené body z ledu pražské Slavie a vyhráli doma nad kladenským výběrem přesvědčivě 4:2. Domácí sice rychle prohrávali, ale dokázali brzy vyrovnat a pak již zápasu dominovali. Bodově z utkání vyšel nejlépe domácí Jonák, který si připisuje dvě asistence, stejně jako kladenský Čurda.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

4:2
2:1, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Petruška (Trojan, Doležal), 18. Hošťálek (Jonák, Růžička), 25. Straka (Jonák), 41. Lev - 5. Hošek (Bečvář, Čurda), 52. Bečvář (Čurda, Kinkor). Rozhodčí: Uřídil - Sentencký, Gerát. Vyloučení: 8:10 + Petráček (KLA) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Růžička, Doležal, Sullmann, Zeman, Ruprecht, Hucl - Polívka, Petruška, Trojan, Hošťálek, Baxa, Kubalík, Herm, Straka, Roušal, Culek, Jonák, Lev.

Rytíři Kladno

Lejsek - Stehlík, Vrba, Šmíd, Slánský, Petráček, Pulchart, Pour - Suk, Bečvář, Melka, Křepelka, Máša, Medřický, Čurda, Kupec, Kinkor, Hrdlička, Hošek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Jakub Culek 0 0 0 -1 0
Ondřej Doležal 0 1 1 0 2
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 1 0 1 -1 2
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Vít Jonák 0 2 2 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Jakub Lev 1 0 1 1 4
Patrik Petruška 1 0 1 -1 0
Adam Roušal 0 0 0 0 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 1 1 1 2
Petr Straka 1 0 1 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 -1 2
Martin Trojan 0 1 1 0 0
Petr Zeman 0 0 0 -1 0

komentář

První zákrok si domácí Mazanec připsal až v úvodu čtvrté minuty, kdy zasahoval proti Mášovi. Další situace ale již skončila kladenskou brankou - Václav Bečvář dvakrát střílel jen do gólmana, ale Vojtěch Hošek. Plzeň mohla odpovědět, ale Sullmannovu střelu zastavila tyčka. Domácí si vykoledovali dva po sobě jdoucí fauly a ten druhý také potrestali. Patrik Petruška mohl v jedenácté minutě slavit vyrovnání. V čase 14:46 si Plzeňští pěkně zavařili, když se v rychlém sledu za sebou nechali vyloučit Baxa a Sullmann, ale až na střelu Pourovu střelu mohl být Mazanec v klidu. Naopak faulovali Kladeňští a to také dvakrát, takže téměř minutu měli domácí na vylepšenou početní výhodu. A tu po půlminutce také využili díky Hošťálkovi. Kladeňští se nenechali zastrašit a cpali se dopředu. V brejku dvou na jednoho pálil mimo Patrik Medřický.

Po pětadvaceti sekundách druhé třetiny mohli radovat znovu! To najížděl Kubalík v tandemu s kapitánem Trojanem na jediného kladenského obránce, ale gólman Lejsek situaci vyřešil sám. Na druhé straně kluziště bylo také rušno,když dvojice Čurda a Kinkor obehráli plzeňskou obranu, avšak vracející hráči obětavě odvrátili hrozící nebezpečí. Ve čtyřiadvacáté minutě nastřelil od modré Petr Zeman břevno kladenské branky. Domácí to nemuselo mrzet dlouho, protože ani ne za minutu procedil puk skrz Lejskovými betony až do branky Petr Straka. V sedmadvacáté minutě Roušal s Trojanem zamotali bránící dvojici Kladenských hlavu, ale druhý jmenovaný byl moc blízko gólmana a kotouč nedokázal zvednout. V devětadvacáté minutě při přesilové hře domácích se objevila Petráčkova hokejka v obličeji domácího Hošťálka a kladenský tým šel znovu do tří. Modrobílí operovali v útočném pásmu téměř celou početní výhodu, ale proti střele osamoceného Kubalíka se hostující brankář stačil včas přemístit. Naopak na Mazance se řítilo větší nebezpečí v podobě samostatného nájezdu Bečváře, ale plzeňský gólman obstál. V další přesilovce Lasselsberger opět tlačil a Jonák na hranci brankoviště jen nedokźal zvednout puk. Kladno se nepoučilo a ještě před vypršením původních dvou minut ke spoluhráči na trestnou přisedl Vrba. Jenže Plzeň si neuhlídala zadní vrátka a Mazanec musel reflexivně zasahovat proti Melkovi. A v šestatřicáté minutě znovu... na hanbu odjíždí hostující Jakub Šmíd na dvě minuty za držení protihráče. Lasselsberger i nadále tlacil, avšak Lejskovi jen a jen naskakovaly úspěšné zákroky. V osmatřicáté minutě se opět za kladenskou obranu dostali Culek s Hošťálkem, ale nezvýšíli. Plzeňští se faulů také nevyvarovali a hosté si vykoledovali téměř devadesáti vteřinovou přesilovku pěti proti třem, která se přelomila do poslední části.

Do třetí třetiny naskočili domácí v plné parádě - Jakub Lev ujel všem a vychutnal si i Lejska. A to dokonce pořád při dvojnásobném oslabení. Lasselsberger se i nadále dral dopředu a Lejsek musel čelit Strakově pokusu. Hosté se přeci jen dočkali vyrovnání, když Bečvář dokázal podruhé překonat Mazance. V pětapadesáté minutě se ve velké příležitosi objevil Kubalík. Ještě před koncem dvacetiminutovky si dobře najel Trojan na hranici kruhu, ale Lejsek ani nemusel zasahovat, jelikož kapitán domácích mířil značně nepřesně. Domácí ale nakonec s přehledem tři body uhlídali a završují šestibodový víkend.