Junioři proti lídrovi uhráli jen bod

Plzeň - Junioři HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 3:4 po samostatných nájezdech (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0). Plzeňští junioři v dohrávaném prvním kole NOEN extraligy narazili na průběžně první tým tabulky z Vítkovic. Po bezbrankové první třetině se vedení ujali hosté, ale domácí ještě do přestávky otočili. Jenže ve třetí části se zase misky vah vyrovnaly, naklonily ve prospěch soupeře a pak znovu vyrovnaly, až nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich byl úspěšný jen hostující Kolouch, který svému týmu vystřelil bonusový druhý bod.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

3:4sn
0:0, 2:1, 1:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 34. Sedláček (Lev, Hucl), 35. Hájek (Jeřábek), 57. Bernad (Baxa, Lev) - 22. Prokop (Kilnar), 42. Walker (Kolouch), 53. Pavelka (Slovák, Kolouch), rozhodující nájezd Kolouch. Rozhodčí: Míd - Suchánek,---. Vyloučení: 5:4 + Kolouch (VIT) 10 min. Využití: 0:2. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullmann, Špaček, Šimandl, Jeřábek - Baxa, Petruška, Pacanda, Paše, Hájek, Bernad, Mainer, Vizinger, Němec, Lev.

HC Vítkovice Ridera

Bartošák - Pociecha, Pavelka, Kovář, Hruzík, Klimíček, Prokop - Vrána, Holý, Šebesta, Blahuta, Slovák, Walker, Kolouch, Mareček, Kilnar, Koziol.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 127 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 1 1 1 0
Jakub Bernad 1 0 1 0 0
Radek Hájek 1 0 1 1 2
Jan Hucl 0 1 1 2 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 2 2 2 0
Petr Mainer 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 -1 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 -2 2
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 1 0 1 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 -1 2
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 -1 0
Petr Vizinger 0 0 0 0 2

komentář

Od druhé minuty hráli domácí přesilovku a po několika sekundách se už už radovali. Vizinger našel střílenou přihrávkou na tyčce číhajícího Sedláčka, ale v rozhodující chvíli mu puk sjel z čepele. Plzeňským se do konce výhody nepodařilo se usadit v pásmu a ohrozit hostujícího gólmana. V sedmé minutě se dobře po skrumáži zorientoval Němec a vypálil z otočky. Puk minul levou tyčku o pověstný fous. Po polovině dvacetiminutovky se Vítkovice probudily také směrem dopředu, jmenovitě Prokop vyzkoušel Mazancovu pozornost od modré čáry. V sedmnácté minutě se do plných rozjel domácí Lev, puk oproti dvěma vítkovickým hráčům přenechal Baxovi a ten nechal vyniknout Bartošáka. Na druhé straně se hned vzápětí musel mít na pozoru Mazanec, avšak s velkým štěstím také puk za svá záda nepustil. Dvě minuty před koncem třetiny nahrál Baxa Lvovi do druhé vlny, ale ten musel ještě neposedný kotouč zpracovat a kouzlo okamžiku bylo to tam. V závěru dvacáté minuty si ještě hosté zahráli přesilovku a v ní Slovák mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Mazanec.

V úvodu druhé dvacetiminutovky dohrávali Vítkovičtí svou přesilovou hru, kterou sehráli na jedničku. Kombinace stíhala kombinaci, naopak bránící čtveřice Plzně nestíhala. A tak z dané situace vyplynula branka v Mazancově síti, kterou si připsal Lukáš Prokop. V další vítkovické přesilovce vypálil od modré Lukáš Hruzík, na jeho střelu byla Mazancova lapačka připravená. Jen co se domácí ubránili a Sedláček nedotáhl do konce svůj improvizovaný samostatný únik, zahráli si v početní výhodě i indiáni. Petruška si vybruslil z levého kruhu proti Bartošákovi a svou střelu přesně nasměroval do jeho lapačky. Modrobílí se dočkali kýženého vyrovnání, když střeleckou smůlu v tomto duelu protrhl Pavel Sedláček. Domácí první gól nakopl i k druhému úspěchu. Radek Hájek si nabruslil po pravém křídle a trefil přesně nad Bartošákovo rameno. V závěru osmatřicáté minuty, kdy hostům dobíhaly vteřinky z přesilovky, prověřil Slovák Mazancovu pozornost. Plzeňský gólman vytěsnil ramenem těsně nad.

Vedení Plzně ve třetí části mělo jepičí život, už po minutě a půl bylo srovnáno díky individuální akci Nathana Walkera. Poté, co domácí prohospodařili vlastní přesilovku, Vítkovice v té své udeřily. Po vyhraném buly šel puk přímo na hokejku Tomáše Pavelky, kterému se od modré čáry podařil čistý průstřel až do plzeňské branky. O dvě minuty později mohlo být s indiány ještě hůře, když puk pomalu, ale jistě nacházel hokejku samotného Walkera, ale ten z první těsně před Mazancem netrefil. A tak se radovali domácí. Ve zmatcích ve vítkovickém pásmu zachoval Jakub Bernad chladnou hlavu a srovnal skóre. Vítkovice si ztracené vedení mohly vzít zpátky v přesilové hře, avšak modrobílá čtveřice svou práci odvedla svědomitě a nenechala soupeře vážněji ohrozit branku. Nerozhodný stav vydržel až do třetí sirény.

V prodloužení byli aktivnější domácí, Lev si připsal dvě výborné příležitosti, které zůstaly po hříchu neproměněny. A ke slovu se tedy dostaly samostatné nájezdy. V nich byl jako jediný exekutor úspěšný Kolouch, jenž tak připsal svému týmu bonusový druhý bod.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Rozhodně s bodem nejsme spokojení a vůbec ne s výkonem některých hráčů, kteří tým mají táhnout, jako je Patrik Petruška. Ten dnes zůstal za očekáváním. Přestože Vítkovicím chyběly nějaké opory, přivezly s sebou mladé talentované hráče. Bylo na nic opravdu vidět, jak chtějí a bojují. U nás to byli jen někteří kluci, kteří se snažili zápas vyhrát, ostatní duel jen odklouzali. V kabině jsme si řekli, že musíme vyhrávat, a tento přístup se nám opravdu nelíbí.