Schleiss zničil Ústí nad Labem

St. dorost: HC Plzeň 1929 - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:2.

Domácí vlétli na Ústí s velkým nasazením. Během první třetiny nasázeli soupeři tři branky a hru zcela ovládali. Ve druhé třetině ale polevili a Ústeckým se podařilo snížit. V závěrečné třetině ale přeci jenom domácí dokázali svůj náskok získat zpět a s přehledem si připsali všechny body. Pod úspěchem Plzně se výrazně podepsal Jan Schleiss, který připravil první branku Kubalíkovi, další tři vstřelil sám a poslední naservíroval Tulačkovi.

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

5:2
3:0, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 6. Kubalík (Schleiss, Moravčík), 8. Schleiss (Moravčík), 13. Schleiss (Mašek), 41. Schleiss (Moravčík), 57. Tulačka (Schleiss, Farný) - 38. Vegner (Harkabus), 49. Harkabus (Hanzl). Využití: 2:2. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Houfek, Šmíd, Marcel, Tichý, Farný, Moravčík, Kubík - Erben, Pašek, Soukup, Schleiss, Mašek, Kubalík, Kopta, Tulačka, Šimandl, Tolar, Pejchar, Pour, Zimmermann

HC Slovan Ústí nad Labem

Ryšavý - Ságer, Procházka, Holeček, Vaněk, Zdvořáček, Křepelka, Váchal, Chmel - Vegner, Hanzl, Harkabus, Hynek, Topol, Rosa, Bílek, Janák, Fojt, Strnad, Jindřich, Bačák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Stanislav Erben 0 0 0 0 2
Radek Farný 0 0 0 0 2
Jakub Houfek 0 0 0 0 4
Ondřej Kopta 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 1 2 2 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 1 1 2 0
Michal Moravčík 0 3 3 3 2
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 1 1 1 0
Jan Schleiss 3 2 5 3 2
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 0
Jeremy Tichý 0 0 0 3 0
David Tolar 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 1 0 1 1 2
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň začala aktivněji a za to si již ve 2. minutě zasloužila přesilovku. V té si sice vytvořili domácí velký tlak, ale branky se nedočkali. Ústečtí však v závěru oslabení opět faulovali a tak přesilovka Plzně pokračovala. Tentokrát již hosté obrovský tlak neustáli a po přihrávce Schleisse z levého kruhu se zblízka prosadil Kubalík. 5:18 – 1:0. Tím ale ještě povedený start ze strany domácích neskončil. Na konci 8. minuty poslal Moravčík do úniku Schleisse, který samostatný nájezd zakončil perfektním bekhendovým blafákem. 7:55 – 2:0. Převaha Plzně byla naprosto jednoznačná. Po zmatcích za ústeckou brankou se nejlépe zorientoval Schleiss, který zasunul puk za záda dezorientovaného Ryšavého. 12:47 – 3:0.. Hosté se dostali do hry až v závěru třetiny. Po dlouhé době se Ústečtí dostali před plzeňskou branku a domácí faulovali. Hned na začátku přesilovky vypíchnul Severočechům puk Tulačka a spolu se Šimandlem se řítili sami na ústeckou branku. Šimandl ale zkazil přihrávku a puk pouze odevzdal brankáři Ryšavému. Navíc vzápětí plzeňský útočník zbytečně fauloval a poslal svůj tým do tří. Domácí však dlouhé dvojnásobné oslabení bez větších potíží zvládli a tak do kabin odcházeli se zaslouženým třígólovým náskokem.

Druhá třetina přinesla vyrovnání hry. Šance byly na obou stranách, ale do žádná vyložené příležitosti se ani jeden tým nedostal. Až v polovině druhé třetiny zahrozili výrazněji hosté. Soukup nepokryl Vegnera, který ale sám před brankou neprostřelil Karafiáta. Další šanci ke snížení získali Ústečtí díky přesilovce v 35. minutě a na začátku 37. minuty si k Moravčíkovi ještě přisedl Houfek. Ale ani druhou dvojnásobnou přesilovku v zápase hosté nevyužili. Nakonec se ale přeci jenom snížení dočkali. Už při klasické přesilovce nahodil puk od modré Harkabus a Vegner jej tečoval mimo Karafiátův dosah. 37:01 – 3:1. V závěru třetiny získali dvojnásobnou výhodu také domácí. Do sirény ji ale využít nedokázali.

Třetí třetinu tedy začali domácí dohrávanou dvojnásobnou přesilovkou. Ta se jim příliš nepodařila a zůstala nevyužitá. Potom se ale ve středním pásmu ujal puku Schleiss a po krásném sólu docílil forhendovou kličkou hattricku. 40:57 – 4:1. Hostům se ale opět podařilo snížit a znovu jim k tomu pomohla přesilovka. Na modré napřáhl Harkabus a tvrdou střelou z první propálil Karafiáta v plzeňské brance. 48:09 – 4:2. Další branku už ale Ústečtí i přes několik dalších šancí nevstřelili. Naopak v 57. minutě ujeli domácí 3 na 1. Schleiss předložil ideální přihrávku Tulačkovi a ten zavěsil puk přesně pod horní tyčku. 56:20 – 5:2. Tím byl zápas rozhodnutý a domácí si připsali zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Zápas zhodnotil asistent trenéra domácích Petr Kořínek.

První třetinu jste začali výborně, čím jste Ústí překvapili?

My jsme s Ústím hráli už na turnaji, tak jsme věděli, že se bude spíš bránit a spoléhat se na brejky. Proto jsme začali aktivně. V první třetině jsme jim dali tři góly, ale myslím si, že kluci se potom uspokojili. My jsme jim po první třetině říkali, že zápas se hraje 60 minut, přesto druhá třetina byla úplně opačná než jsme chtěli a Ústí se dostalo do hry. Naštěstí jim tam spadla jenom jedna branka. Ale ve třetí třetině za stavu 4:2 měli ještě šance snížit na 4:3 a trápili bysme se pak až do konce zápasu. Takže jsme rádi za ty 3 doby, z naší strany tam bylo trochu podcenění a místo abysme hru zavřeli, hráli jsme vabank a mohlo se nám to vymstít.


Výborný zápas dnes odehrál Jan Schleiss, co říkáte jeho výkonu?

Dával tři góly a měl i nahrávku. Takže dneska měl určitě povedený zápas. I přesto dělá jejich lajna dost chyby v útočném pásmu, kdy se potom třetí hráč nedostává zpátky do obrany. Do ofenzívy to je dobré, ale v obraně máme ještě velké rezervy.