MDO: PLZ - KVA 9:0

Devět branek a třetí skalp Varů je doma

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 9:0 (1:0, 5:0, 3:0). Indiáni se se svými příznivci rozloučili v posledním letošním domácím zápase drtivou porážkou Karlových Varů a dali znovu hlasitě najevo, že před finálovým turnajem dolaďují formu.
Hosty musí namísto ztraceného zápasu, ve kterém na domácí prostě neměli, mrzet spíše zranění jejich gólmana Ondřeje Kuchaře.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary

9:0
1:0, 5:0, 3:0

Branky a nahrávky: 3. Krystl (Kučera, Zayml), 21. Suchý (Stráský), 21. Hajšman (Kokoška, Pokorný), 35. Zayml (Krystl), 36. Rubner (Kaňák), 38. Ivanič (Hajšman), 48. Zayml (Kučera), 49. Suchý (Pokorný), 60. Hajšman (Kokoška, Kodýtek). Rozhodčí: Markov - Kotyza, Malý. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 9:0.

HC Plzeň 1929

Zeman - Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Zayml, Starý, Sysel, Kučera, Krystl, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Suchý, Rubner, Hajšman, Krásný, Stráský.

HC Energie Karlovy Vary

Kuchař (60. Černý) - Chodounský, Kurfürst, Vodička, Kunc, Salajka, Juránek, Trapl, Svoboda, Vildumetz, Jakubův, Pastier, Baxa, Pajk, Hrůša, Čejka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 20 0 20 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 3 0
Martin Hajšman 2 1 3 3 0
Filip Ivanič 1 0 1 2 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 4 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 3 0
Filip Kokoška 0 2 2 3 0
Matěj Krásný 0 0 0 1 0
Tomáš Krystl 1 1 2 2 0
Tomáš Kučera 0 2 2 2 0
Jakub Pokorný 0 2 2 2 0
David Roubal 0 0 0 1 0
Marek Rubner 0 1 1 1 2
Dominik Starý 0 0 0 1 0
Jiří Stráský 0 1 1 2 4
Filip Suchý 2 0 2 2 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 3 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 2 0
Lukáš Zayml 2 1 3 2 0

komentář

Plzeňští indiáni chtěli před vlastními fanoušky jednak odčinit zaváhání z chomutovského ledu, tak předvést povedenou rozlučku s domácím ledem. A povedlo se. Domácí na svého soupeře nastoupili aktivně a byli za to odměněni rychlým vedoucím gólem z hole Tomáše Krystla. Stejný hráč byl i v další zajímavé situaci. V úvodu 12. minuty Kučera prostrčil puk na Zaymla, ten ještě jemným pošťouchnutím posunul právě na Krystla. Střelec první branky ale tentokrát neměl zblízka prostor k zakončení. Až poté se osmělili i hosté, jenže s nejzajímavější situací z jejich strany si poradil pozorný Zeman, když Traplovu dobrou střelu od modré vytěsnil na tyčku.

Do druhé třetiny vlétli indiáni ještě s větší chutí, dravostí a bojovností. A to se projevilo už po deseti sekundách, když hubený náskok zdvojnásobil důrazný Filip Suchý. Čas se nestačil přehoupnout ani do dvaadvacáté minuty a indiáni slavili znovu. Pokorný vystřelil od modré a Kuchař puk vyrazil jen před sebe, kde jej sebral Kokoška. Ten napříč brankovištěm našel přihrávkou Martina Hajšmana, který s přispěním soupeřovy hokejky poslal puk potřetí za Kuchařova záda. A o dvacet vteřin později byl v další příležitosti Krystl, ale vychytal jej v jeho improvizovaném úniku Kuchař. Ve 23. minutě hosté špatně vystřídali, indiáni se tak snadno probojovali přes střední pásmo a Ivanič se dostal s Kučerou do brejku dvou na jednoho. Prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a vystřeli. Kuchař jeho střelu vyrazil a plzeňská dvaadvacítka se ještě probojovala k dorážce, která ale letěla mimo. Karlovarští se mohli vrátit do zápasu při dvou přesilovkách, nakonec paradoxně byli rádi, že neinkasovali další branky. Při Stráského druhém trestu fauloval i Pajk a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Více prostoru vyhovovalo Karlovarským, ale k vážnějšímu ohrožení Zemanovy branky se nedostali. A tak dostali lekci z produktivity. Znovu. Po návratu Stráského indiánům stačilo pouhých dvacet sekund, aby počtvrté rozvlnili síťku za Kuchařovými zády. Po Krystlově nahrávce se trefil Lukáš Zayml. A pak to šlo ráz, naráz. O necelou minutu později Kaňák našel zadovkou před branku sjíždějícího Marka Rubnera, který s velkým přehledem znovu poslal puk za čáru. A o dvě minuty nato Kuchař nedosáhl na střelu Filipa Ivaniče od modré čáry.

V úvodu poslední části indiáni hráli po Kurfürstově trestu první standardní přesilovku, tu ale nevyužili. Nemuseli ale litovat dlouho, protože krátce po návratu hříšníka na led se podruhé do listiny střelců zapsal Zayml. Ve 49. minutě Stráský přenechával puk do druhé vlny Suchému, jehož střelu Kuchař vyrazil. Plzeňský hráč se však dostal znovu v puku, přes hranici brankoviště našel hůl Stráského, ale jeho střelu karlovarský gólman zázračně vykopl. Akce i poté pokračovala a Suchý si ani skvělými zákroky Ondřeje Kuchaře svou druhou branku v utkání nenechal vzít.V 53. minutě indiáni pozapomněli na Vildumetze, který se zjevil před Zemanem zcela sám. Plzeňský gólman zákrokem odpoledne zachránil své čisté konto. Na sklonku zápasu Karlovarské postihla pořádná nepříjemnost. Po nepřehledné situaci v brankovišti hostů zůstal ležet Kuchař, který musel odjet na střídačku podepřen dvěma spoluhráči, když nedokázal došlápnout na levou nohu. V brance jej pro necelou minutu nahradil Černý, který nedokázal ani v tak krátký čas uhlídat čisté konto. Dobrý den si z něj totiž v krásném zakončení udělal Martin Hajšman, který se tak přidal do klubu dvoubrankových střelců v tomto utkání.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Po prohře v Chomutově jsme se v tréninku zaměřili na nácvik nových herních situací a také proto z naší strany nebyla první třetina ideální. Do druhé části nastoupila však úplně jiná Plzeň, kluci předvedli velice dobrý týmový výkon a soupeře jsme jednoznačně přehrávali. Vysoké tempo jsme udrželi až do konce utkání. Hráče musíme pochválit tedy především za druhou a třetí třetinu, ve kterých svými akcemi museli potěšit i oko diváka.