SDO: PLZ - SPA 3:0

Starší dorost vítězí i poosmé, doma zdolal pražskou Spartu

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). Plzeňský starší dorost navázal vítězně na uloupené tři body z kladenského ledu a letos stále neprohrál. Po výhře 3:0 nad trápícími se Pražany si navíc pojistil první místo v tabulce.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

3:0
0:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 32. Michel (Uhlík), 39. Kristl (Krliš), 57. Vlček (Jakubec). Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:3 + Major (SPA) 10 min. Bez využití. Diváci: 62. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 3:0.

HC Plzeň 1929

Kuneš - Prokop, Polívka, Lobo, Hůlka, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Holý, Opava, Polata, Michel, Uhlík, Krliš, Kaňák, Čadek, Jakubec, Sladký, Indrák.

HC Sparta Praha

Langer - Široký, Klindera, Kalina, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Bartoš, Lojka, Augustin, Keller, Györi, Pulkrab, Mikliš, Abdul, Major, Hozák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Kuneš 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 1 4
Jan Hůlka 0 0 0 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Jan Jakubec 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Richard Kristl 1 0 1 1 2
Václav Krliš 0 1 1 1 2
Jan Lobo 0 0 0 1 0
David Michel 1 0 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 2 0
Jan Prokop 0 0 0 0 2
Jaroslav Sladký 0 0 0 1 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 1 0 1 2 0
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří byli aktivnější a vytvářeli si minimálně optický tlak. Kuneš se měl co otáčet, zvláště Abdul měl několik pěkných pokusů. Právě pražský útočník si připsal největší šanci první třetiny, když ve 12. minutě bekhendem minul odkrytou část plzeňské branky. Pražané vzápětí prováhali přesilovku a několik chvil po návratu vyloučeného Holého to byl znovu Abdul, kdo nechal vyniknout Kuneše v brance Plzně.

I první minuty druhé části patřily Spartě a "staré známé" jméno bylo na konci i úvodní šance. Baroš se prosmýkl přes bránícího Plzeňana, puk předložil před branku Abdulovi, který pálil jen do přesouvajícího se Kuneše. Následně zahrozili i domácí, ale Lukáš Vlček při svém samostatném úniku pálil taktéž jen do gólmana. I Plzeňští nenaložili s přesilovkou ideálně, a tak se nadále čekalo na první branku. To konkrétně do 32. minuty. Předtím však Abdul znovu zahodil svou šanci, ale pak zaútočili i Plzeňané. Po krátkém obléhání Langerovy branky otevřel skóre přesnou střelou David Michel. Na ledě se začalo přiostřovat, po menší strkanici na hranici plzeňského brankoviště se do situace zapojili i oba čároví. Sparta měla výbornou šanci srovnat, když byli vyloučeni nejprve Holý a po vypršení jeho trestu následně Kristl, ale byli to indiáni, kdo se radoval. Jen co se čtveřice statečných ubránila, navrátilec z trestné lavice Richard Kristl se ocitl na okamžik sám před Langerem po krásné přihrávce Krliše, položil si Langera a puk blafákem poslal k levé tyčce.

Tlak Sparty přišel ihned po třetím úvodním vhazování a po necelých půlminutě zvonila za Kunešem tyčka. A po třech minutách znovu! Jenže Kuneš byl prostě k nepřekonání a tedy i za pomoci brankové konstrukce bořil jeden útok Pražanů za druhým. Indiáni krátce poté znovu prohospodařili přesilovku, i když šance si vytvořili. Když se hrálo 4 na 4 ve 49. minutě, Pulkrab se prosmýkl kolem Hůlky, ale znovu si vylámal zuby na Kunešovi. O dvě minuty později jeden z hostujících útočníků pálil do odkryté části plzeňské branky, kam se Kuneš neměl šanci stačit přesunout, ale jeho místo obětavě vykryl Holý. A odměnou indiánům za disciplinovanou hru byla třetí branka, když Lukáš Vlček propálil hradbu těl, a rozhodl tak definitivně o osudu utkání. Domácí Plzeň si připsala osmou výhru v řadě, kdežto Sparta šestou prohru.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Znovu se ukázalo, že pokud mužstvo plní pokyny, které si řekneme před zápasem, vyhrává. V úvodu jsme dělali taktické chyby a neplnili jsme zprvu pokyny, ale pak jsme prokázali, jakou má toto mužstvo sílu. Hrajeme na čtyři útoky a pak dokážeme soupeře i v závěru přebruslit a přehrát, což jsme dnes potvrdili. Zároveň výborně zachytal Jirka Kuneš, který potvrdil má předsezónní slova o vyrovnanosti naší brankářské dvojice.