SDO: PLZ - KLA

Plzeň viděla druhý souboj lídra s druhým ve třech dnech a podruhé s domácí výhrou

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 5:1 (1:0, 2:1, 2:0). Plzeňský starší dorost před vlastními diváky porazil druhý tým tabulky, který po nezvládnutém duelu v Plzni klesl na třetí příčku. Indiáni si šli od začátku za svým cílem prolomit sérii porážek a na rozdíl od předchozích zápasů se dokázali i střelecky prosadit.
Plzeňská malá hala tak ve třech dnech viděla druhý souboj lídra tabulky dorostu s nejbližším pronásledovatelem, který skončil shodně 5:1. Ve čtvrtek už totiž mladší dorost porazil druhou Slavii.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

5:1
1:0, 2:1, 2:0

Branky a nahrávky: 9. Přikryl, 22. Kristl (Indrák, Michel), 34. Švarc (Suchý), 44. Krliš (Vlček), 46. Uhlík (Suchý) - 29. Hulcr (Křepelka). Rozhodčí: Svoboda R. – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Diváci: 127. Střely na branku: 30:39.

HC Plzeň 1929

Pacl – Polívka, Kaňák, Hůlka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Michel, Uhlík, Krliš, Indrák, Suchý, Čadek, Starý, Kepka, Přikryl.

Rytíři Kladno

Vladař – Seidl, Janele, Zajíc, Sklenička, Křepelka, Kružík, Doudera, Christl, Špaček, Litera, Macháček, Vojík, Havlůj, Kuzďas, Hulcr, Kaprál, Hoffmann, Kadlec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 39 1 38 97,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Hůlka 0 0 0 1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 1 0 1 1 0
Václav Krliš 1 0 1 2 0
Jan Lobo 0 0 0 1 2
David Michel 0 1 1 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 0 0 2 0
Roman Přikryl 1 0 1 2 0
Dominik Starý 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 2 2 2 4
Milan Švarc 1 0 1 2 0
Jiří Uhlík 1 0 1 2 2
Lukáš Vlček 0 1 1 2 2
Jan Walter 0 0 0 3 4

komentář

Utkání otevřela přesilovka Kladna, ve které se v dobrých pozicích ocitli Hulcr a Křepelka, ale na Pacla v brance domácích si nepřišli. Podobně se svou přesilovkou naložili indiáni, avšak ty její nevyužití nemuselo vůbec mrzet. Roman Přikryl totiž dobře přečetl rozehrávku Rytířů, udělal dva rychlé kroky a přesně mezi Vladařovými betony poslal kotouč do sítě. Mužem následujících okamžiků byl bezesporu domácí gólman, který nejprve čelil dělovce Křepelky, aby se následně rozzlobil na vlastní spoluhráče, kteří dovolili soupeři tři dorážky. Kladno mohlo s Plzní srovnat krok v přesilovce, ale nakonec bylo rádo, že nedostalo druhou branku. To v útočném pásmu zabojoval Švarc, před branku nahrál na volného Uhlíka, který mohl zacílit do zívající části branky. Jeho střela však neměla dostatečnou razanci, a tak ji stačil Vladař zastavit před brankovou čárou.

Úvod prostřední části vyšel lépe Plzni, která zdvojnásobila své vedení. To Indrák předložil před kladenskou klec pěknou nahrávku kapitánovi Richardu Kristlovi, pro něhož není problém takové situace proměňovat v branky. Odpověď měl na hokejce Kuzďas, ale Pacl se znovu vytáhl. Nicméně i on byl krátký na situaci z 29. minuty. To v přesilovce Kladenští nejdříve se štěstím přestáli akci Přikryla a Krliše, aby následně snížili náskok soupeře. Křepelkovu střelu ještě domácí zablokovali, ale nepokryli Lukáše Hulcra, k němuž se puk se štěstím odrazil a on jej spolehlivě napálil do odkryté sítě. Domácí však našli rychlou odpověď. Jako odpověď na vzrůstající snahu Středočechů si připravili třetí branku. V protiútoku Suchý přihrál na Milana Švarce, který si najel před bránu, nekompromisně se zbavil protihráče a poslal puk na lapačku gólmana Vladaře.

Rytíři nehodlali nic vzdát, a tak do třetí třetiny nastoupili na Plzeň v plné parádě a donutili její obranu k chybám. Při jedné z nich modrobílí uspěchali rozehrávku a pověstně "namazali" na hůl soupeře. Proti snížení však vystavil stopku Pacl. A tak položil základ naopak navýšení náskoku z hole Václava Krliše, který se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru a počtvrté rozesmutnil Vladaře. Aby toho nebylo na Kladno málo, krátce nato přidali indiáni pátou trefu. Jiří Uhlík odčinil své zaváhání v první třetině a dokázal se prosadit i v pádu. Kladenští zkoušeli alespoň ještě pozlobit domácí, zvláště duo Křepelka s Kružíkem se zdálo neuhlídatelné. Přesto ani snížení se malá hala v Plzni nedočkala, a tak druhé Kladno odjíždělo z ledu první Plzně s prohrou 1:5.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Jestli jsme potřebovali výhru jako sůl? To si nemyslím. V zápasech předtím jsme sice hráli dobře, ale nedávali jsme branky. Soupeře dokážeme přehrát i přestřílet, avšak dělá nám problémy zakončení. Dneska jsme smůlu protrhli a to rozhodlo.