SDO: PLZ - PIS 2:1sn

Starší dorost doma udolal nezlomný Písek

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - IHC Písek 2:1 po samostatných nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0). Napínavé, dramatické a bojovné utkání poznalo svého vítěze až po samostatných nájezdech. Domácí indiáni oplatili Písku porážku z konce loňského roku z přátelského střetnutí a připisují si dva body.

HC Plzeň 1929 - IHC Králové Písek

2:1sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 18. Vracovský (Sladký), 65. Švarc - 29. Volf (Hřebíček). Rozhodčí: Pressl - Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 4:5 + Krliš - Hanus 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 73. Střely na branku: 36:34.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Synek, Andrlík, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Opava, Michel, Vracovský, Krliš, Suchý, Čadek, Sladký.

IHC Králové Písek

Mazuch - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Volf J., Hájek, Rod, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Šuhaj, Volf L., Holub, Koutenský, Točík, Hanus.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 34 1 33 97,06 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 0 0
Martin Beneš 0 0 0 1 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 0 12
Jan Lobo 0 0 0 1 0
David Michel 0 0 0 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 4
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Jan Prokop 0 0 0 0 0
Jaroslav Sladký 0 1 1 1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Přemysl Synek 0 0 0 0 0
Milan Švarc 1 0 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 1 2
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Plzeňská ČEZ Aréna se mohla dočkat první branky v 11. minutě, když Sladký mohl bekhendem uklidit kotouč do odkryté části branky, ale svého gólmana skvěle zastoupil Červinský. V šestnácté minutě spálil šanci ještě domácí Krliš, ale v osmnácté minutě už zasloužené vedení Plzeňských přišlo. Tomáš Vracovský nic těsně před gólmanem nevzdal a snad i s jeho přispěním protlačil puk do sítě.

Písečtí se dostali k vyrovnání paradoxně při přesilovce způsobené faulem jediného plzeňského střelce. Ve 28. minutě Hřebíček přesně nabil Lukáši Volfovi na pravý kruh, který pod víko už nemohl trefit lépe. A o půlminutku později už Písek mohl jít dokonce do vedení. Dudák se však před brankou nezorientoval dostatečně rychle, a když plácl jen tak do kotouče, ten minul pravou Paclovu tyčku. Sérii vyloučení na obou stranách a zahozených přesilovek či ubráněných oslabení přerušila výrazná šance až ve 33. minutě, když Krliš napálil puk jen do břevna.

Indiáni nechtěli nechat nic náhodě a už od prvních minut třetí třetiny se tlačili do branky. Avšak Mazuch prokázal, že je ve výborné formě, a tak odrážel s přehledem všechny útoky. Nejvíce mu patrně zatrnulo v 56. minutě, když bylo nařízeno trestné střílení poté, co Hřebíček hozením hole zabránil Benešovi jít do samostatného úniku. Nicméně ani Benešovi v tomto zápase nebylo přáno se prosadit, protože jeho střelu Mazuch vytěsnil znovu na tyčku. Na druhé straně bylo nejrušněji na sklonku 57. minuty. Brejk dvou na jednoho stačil ještě před Suchanem uhasit gólman Pacl, avšak kotouč neskončil v moci plzeňských hráčů. Akce pokračovala a Dudák měl se svojí dobrou střelou druhý gól Písku na hokejce. Jenže o fous minul branku. A tak přišlo na řadu prodloužení.

To však také na nedokázalo o vítězi rozhodnout, přestože domácí platili za aktivnější tým. V samostatných nájezdech se indiáni semkli a už po první sérii vedli díky krásně provedeném nájezdu reprezentanta do sedmnácti let Milana Švarce. Protože Písečtí Šuhaj ani Hřebíček nenašli odpověď a Andrlík přesnou střelou potvrdil výhru domácích, indiáni si mohli oddechnout. Uhájili vlastní led před nabuzeným Pískem.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Prokázalo se, že v druhé polovině základní části nás čekají soupeři, kteří mají určitou kvalitu. Písek je schopný s námi sehrát vyrovnaná utkání a touží nás porazit. V druhé třetině jsme mohli rozhodnout, když jsme neproměnili šance před prázdnou brankou a pálili do tyček. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme se na konci vyvarovali individuálních chyb a nepustili soupeře do šance. Písek má navíc velice kvalitního gólmana a dobře zorganizovanou obranu, proto oproti minulému domácímu zápasu s Českými Budějovicemi nepadlo tolik branek.