SDO: KOM - PLZ 2:3sn

Starší dorostenci zabojovali a v Brně urvali dva body

Starší dorostenci HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:3 po samostatných nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0). Plzeňský starší dorost načal svůj moravský dvojboj vítězně. A to přesto, že v Brně nepodal svůj optimální výkon. Domácí svého soupeře jasně přestříleli, na Pacla letělo o dvacet střel více než indiáni vyslali na Jekela. A přesto všechno hosté dokázali zvítězit. Alespoň za dva body.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

2:3sn
1:1, 1:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 18. Dvořák (Garčic, Štancl), 23. Kozel (Grünwald) - 12. Michel (Suchý), 52. Kristl (Přikryl), rozhodující nájezd Andrlík. Rozhodčí: Blecha - Lošťák, Linhart. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 84. Střely na branku: 54:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

HC Kometa Brno

Jekel – Koch, Štancl, Hájek, Marcello, Švejda, Vlček D., Zbořil – Denk, Kozel, Ondráček, Vaverka, Koblížek, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna R., Král, Boltvan, Grünwald, Dvořák.

HC Plzeň 1929

Pacl – Polívka, Andrlík, Synek, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček L., Prokop, Kristl, Holý, Opava, Michel, Vracovský, Suchý, Čadek, Uhlík, Sladký, Přikryl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 54 2 52 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 1 0 1 2 0
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 1 0 1 1 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
David Michel 1 0 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 2 0
Jan Prokop 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 1 1 0 2
Jaroslav Sladký 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 1 1 1 2
Přemysl Synek 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 2
Jan Walter 0 0 0 -1 2

komentář

Opatrný začátek zápasu mohli sledovat diváci, kteří si našli v pátek odpoledne cestu do brněnské KAJOT ARÉNY. Do první vážné šance se dostal až ve dvanácté minutě hostující David Michel a hned z toho byl gól. Ten se po zmatcích před Jekelem zmocnil volného kotouče a propálil brněnského gólmana kolem pravé tyče – 0:1.

Po jedné velké šanci na každé straně se před koncem první třetiny skóre ještě měnilo. Před hostujícím Paclem bylo hodně živo, čehož využil Filip Dvořák a napálil volný puk za záda dezorientovaného Pacla – 1:1.

Na začátku druhého dějství dokonala Kometa obrat. Opět skrumáž před bránou, tentokrát se však nejrychleji zorientoval Adam Kozel a jednoduše doklepl puk do poloprázdné plzeňské brány – 2:1.

Vyrovnání na holi měl v poslední minutě druhé třetiny plzeňský Michel, v přesilové hře pět na tři však před prázdnou bránou trefil jen tyčku Jekelovy svatyně. Nutno podotknout, že i Kometa měla ve druhé části dvojnásobnou přesilovou hru, se kterou však také nenaložila nejlépe.

Ve třetí třetině mohli nejprve své vedení navýšit domácí, Zohornu však z bezprostřední blízkosti vynuloval pohotovým zákrokem hostující gólman. Branková radost tak po několika okamžicích propukla na druhé straně. Richard Kristl pěknou individuální akci pronikl až před Jekela, kterému puk poslal nechytatelně do šibenice – 2:2.

Do konce třetiny měly oba celky ještě slibné šance, branka z nich však nepadla. Nejblíže gólovému úspěchu byl Dvořák, dvě minuty před koncem však jen orazítkoval tyčku plzeňské branky. Zápas tak tedy spěl do prodloužení.

V něm branka nepadla a na řadu tak musely dojít samostatné nájezdy. V nich se jako úspěšní exekutoři prezentovali jen hosté, kteří dvěma góly ze dvou nájezdů rozhodli o bonusovém bodu pro své barvy.

Ohlasy trenérů

Karel Beran: Rozhodně se jednalo o vyrovnané utkání, kdy se potkaly dva silné týmy. Bylo to o jednom gólu, který jsme my nedali. Vytvořili jsme si pár gólových šancí a zbytečně jsme se hnali do protiútoků, ale nakonec jsme z jednoho dostali gól. V prodloužení čtyři na čtyři to byl už vyrovnaný rozstřel a na nájezdy to už byla jen loterie kdo s koho.

Radek Kampf: V celém průběhu utkání jsme nehráli podle našich představ. Dělali jsme plno chyb a nasazení nebylo takové, jaké jsme chtěli. Naše hra nebyla nejlepší, ale ubránili jsme aspoň přesilovku pěti proti třem. My jsme ji koneckonců měli později také k dispozici a neproměnili v ní, i když jsme měli plno šancí, netrefili jsme bránu. Ve třetí třetině jsme naštěstí vyrovnávací branku po pěkné individuální akci dát dokázali a zápas pro nás dopadl lépe. A to s výkonem, který nebyl zrovna nejlepší.