SDO: LIB - PLZ 1:4

Velká show v podání Indráka zajistila staršímu dorostu tři body

Starší dorostenci TJ Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 1:4 (0:1, 1:0, 0:3). Ve velkém stylu se na severu Čech prezentoval Miroslav Indrák. Mladý útočník indiánů vstřelil všechny čtyři branky svého týmu a zásadní měrou se zasloužil o zisk tří bodů. Skvělý zápas prožil rovněž i jeho dvorní nahrávač David Michel, který byl u všech čtyřech gólů. Výkon indiánů podpořil i Pacl v brance Západočechů.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929

1:4
0:1, 1:0, 0:3

Branky a nahrávky: 32. Zachar (Heřmánek, Král) - 5. Indrák (Kristl, Michel), 44. Indrák (Kristl, Michel), 53. Indrák (Michel), 55. Indrák (Michel, Andrlík). Rozhodčí: Třasák - Bosák, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 67. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Bílí Tygři Liberec

Stezka (Hosnedl) - Šťáva, M. Šír, Klinger, Beránek, Havlín, Kupčík, Zedek, Divila - Babec, Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, F. Chlapík, Král, Gecko, Kratochvíl, Škoda, Ordoš, Zachar, Heřmánek.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) - Polívka, Andrlík, Hůlka, Lobo, Walter, Prokop, Holý - Švarc, Vlček, Kristl, Opava, Michel, Uhlík, Krliš, Indrák, Jakubec, Kepka, Sladký, Přikryl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 2 2 3 0
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 2
Jan Hůlka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 4 0 4 4 0
Jiří Kepka 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 1 1 4 0
Václav Krliš 0 0 0 0 2
Jan Lobo 0 0 0 0 0
David Michel 0 4 4 4 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 0 0 3 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 2
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 2
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Přestože první třetina zápasu mezi Bílými Tygry a Plzní přinesla velmi pohlednou podívanou, šanci bylo poskrovnu. Pokud to vezmeme do důsledku, tak ani její jediná branka nepadla ze situace, která by se dala označit jako gólová, ač by branka nepadla. To když Kristl přistrčil kotouč na hůl Miroslava Indráka, jenž se vytočil z rohu kluziště a dlouhou kličkou překonal ležícího Stezku.

To se psala pátá minuta a na další závažnější moment zápasu se muselo čekat další čtrnáct. Tentokrát se mohli radovat domácí, avšak Belovič ve vyložené pozici, při úniku dvou na jednoho poloprázdnou branku netrefil. Mimo tyto dvě situace byla první třetina velmi bojovná. Nabízela spoustu střetů u mantinelů, soubojů o kotouč a vůbec celkově vysoké nasazení.

Druhá třetina v mnohém připomínala tu první. Šance se v podstatě nerodily a kotouč se nejvíce klouzal středním pásmem. První zajímavý moment přesto přišel poměrně brzy, necelých šest minut po vhození úvodního buly. To Šťáva vystihl plzeňskou rozehrávku a ocitl se sám mezi kruhy a modrou čárou. Jeho tvrdý projektil ale vyrazil Pacl do rohu kluziště.

V polovině třetiny už se ale skóre pohlo. Marek Zachar se vrátil z trestné lavice akorát včas, aby mohl s Heřmánkem prchat do úniku. Ten mu předložil kotouč a liberecký mladík trefil přesně mezi betony Pacla. Scénář z první třetiny se ale opakoval, jelikož v dalším průběhu třetiny byl k vidění boj.

Do třetí třetiny tak nastupovaly oba týmy za stejných podmínek. Lépe jich ale využili Západočeši. Ti si ze začátku periody vypracovali převahu, kterou se jim po několika minutách povedlo vyjádřit i gólově. Byla to znovu spolupráce po ose Kristl Indrák. Prvně jmenovaný našel Miroslava Indráka pozapomenutého na hranici brankoviště, kde měl dostatek času na kličku a přesné zakončení.

Zbytek třetí třetiny a už můžeme prozradit, že i zápasu, si pak vzal pod patronát právě Miroslav Indrák. Ten ve spolupráci s Michelem nejprve proměnil jeho přesný pas zpoza branky, čímž dovršil hattrick a dodal svému týmu dvoubrankové vedení. To ale ještě nebyl konec, dvojka David Michel Miroslav Indrák udeřila i počtvrté. Tentokrát se Indrák vydal do samostatného úniku, který vyřešil přesnou střelou mezi betony.

Chod zápasu nezměnila už ani Beránkova střela, která skončila na spojnici. Třetí třetina tak skutečně přinesla rozuzlení dnešního zápasu, který nakonec nabídl celkem jednoznačný výsledek 1:4.