MČR MDO: CHM - PLZ 3:6

Mladší dorostenci roznesli Piráty a na MČR se šplhají vzhůru

Mistrovství republiky: Mladší dorostenci Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929 3:6 (0:2, 1:2, 2:2). Plzeňští indiáni si na závěrečném turnaj připsali první výhru. Chomutovským protihráčům herně ujeli a převahu dokázali vyjádřit i gólově. Skvělý zápas prožil Filip Suchý, který připravil dvě branky pro své spoluhráče, navíc sám dvě krásné také vstřelil.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

3:6
0:2, 1:2, 2:2

Branky a nahrávky: 27. Novák (Lyszczarczyk), 59. Wágner, 59. Dejmek (Lidák, Dejmek) – 6. Vracovský (Suchý), 13. Hajšman (Suchý), 29. Pokorný (Kaňák), 36. Kaňák (Kodýtek), 53. Suchý (Vracovský), 55. Suchý (Stráský). Rozhodčí: Zajíc - Kordina, Tauš. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 33:36.

Piráti Chomutov

Štefka – Toman, Stuchlík, Petržílka, Novák, Lyszczarczyk, Novák, Knobloch, Kulich, Kaše, Lidák, Gröger, Wágner, Rindoš, Dejmek, Adámek, Jindra, Rohla, Taraška, Hlaváček, Polák.

HC Plzeň 1929

Zeman – Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Zayml, Starý, Sysel, Kučera, Krystl, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Suchý, Rubner, Hajšman, Krásný, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 1 0 1 0 0
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 1 2 2 0
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Filip Kokoška 0 0 0 0 2
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 1 0 1 2 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 1 2
Dominik Starý 0 0 0 2 0
Jiří Stráský 0 1 1 2 0
Filip Suchý 2 2 4 3 4
Jakub Sysel 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Tomáš Vracovský 1 1 2 2 0
Lukáš Zayml 0 0 0 -1 2

komentář

Indiáni s chutí nastoupili na svého soupeře ve snaze odčinit nepovedené dva začátky předchozích duelů. A tak už měl v úvodu třetí minuty zcela osamocený Filip Kokoška, jenže ani nadvakrát nedokázal dostat puk za gólmanova záda. Plzeňany nemusela nevyužitá šance mrzet dlouho, protože se v 6. minutě vyhoupli do vedení. Na Piráty byla plzeňská dravost příliš, nedokázali dostat puk do bezpečí, a tak se ho ujal Tomáš Vracovský a dokázal kotouč zvednout přesně nad pravý beton brankáře Štefky. Na druhé straně na Zemana zle dotíralo duo Polák - Wágner, ale úspěšné nebylo.

Indiáni tak mohli navýšit náskok. Filip Suchý v rychlém protiútoku přesně naservíroval kotouč zcela osamocenému Martinu Hajšmanovi, který se svou ranou po zemi k levé tyči nemýlil. Plzeňané mohli utéct ještě do výraznějšího náskoku, ale první přesilovku zápasu nevyužili.

Hra se krátce po začátku druhé třetiny po tvrdém zákroku Dejmka pořádně vyostřila, a k vidění byla dokonce šarvátka mezi chomutovským Jaroslavem Kulichem a plzeňským Filipem Suchým, která skončila vítězstvím na body pro západočeského útočníka.

Piráti se v 27. minutě dočkali kýženého snížení. Po velké skrumáži před brankou se ke kotouči dostal Daniel Novák, který doklepl kotouč za brankáře Zemana. Jenže indiáni si nic ze snížení nedělali a brzy našli pádnou odpověď. Kaňák nabil na modré Jakubu Pokornému, který svou ranou prostřelil vše co mu stálo v cestě a vrátil svému týmu dvoubrankové vedení.

A pak se Plzeň prosadila dokonce ve vlastním oslabení, když všem ujel Petr Kodýtek a vystřelil. S jeho střelou si ještě Štefka poradil, jenže na dorážku Lukáše Kaňáka neměl nárok.

V závěrečné třetině Plzeňští hráli přesně to, co potřebovali. Chomutov nepouštěli téměř na dostřel a sami hrozili z brejků. A navíc se jim podařilo zvýraznit svůj náskok. V 53. minutě Tomáš Vracovský předložil ve středním pásmu kotouč Filip Suchý, který předvedl nádhernou individuální akci. Stahovačkou zesměšnil obránce Chomutova, brankáře převezl nádherným blafákem a zasunul kotouč do prázdné brány. Neuplynulo o mnoho více než 2 minuty a Suchý znovu rozjásal svou střídačku, když v brejku dvou na jednoho přesnou střelou využil nahrávku Stráského.

Piráti ale dokázali své fanoušky potěšit alespoň snížením. V 59. minutě František Wágner vystřelil z první a překonal Zemana v brance Plzně. A domácí potřebovali jen sedm vteřin, aby udeřili znovu. Ladislav Dejmek trefil po nedůslednostech indiánů přesně růžek klece.

Jenže ani to nijak Plzeňany nemůže rozesmutnit. Na závěrečném mistrovském turnaji se probudili a vytáhli z rukávů styl, kterým po celou sezónu válcovali jednoho soupeře za druhým.