JUN: OLO - PLZ 2:3

Juniorka veze z těžkého olomouckého ledu tři body

Junioři: HC Olomouc - HC Plzeň 1929 2:3 (1:2, 0:1, 1:0). Plzeňská juniorka se rychle oklepala z předchozího nezdaru v Brně a zvládla další náročné utkání. Po necelých čtyřiadvaceti hodinách opepřených dlouhým cestováním indiáni zmobilizovali síly a díky výhře 3:2, na které se dvěma brankami podílel Kopta a jednu přidal Vlček, vezou z moravské mise zpět domů tři body.

HC Olomouc - HC Plzeň 1929

2:3
1:2, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 12. Škůrek (Nesvadba), 59. Kraigher (Rajnoch, Škůrek) – 10. Kopta (Přikryl, Pejchar), 18. Vlček (Langer), 39. Kopta (Vlček, Přikryl). Rozhodčí: Minář – Šimčík, Novotný. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

HC Olomouc

Kochta – Škůrek, Kraigher, Brančík, Soukal, Nesvadba, Brandýs – Bauer, Fibrich, Kocián, Rajnoch, Konečný, Ostřanský, Beták, Zezula, Nedopil, Novotný, Hánl.

HC Plzeň 1929

Pacl – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Tulačka, Langer, Vlček, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 2 2
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Dominik Kohel 0 0 0 0 0
Ondřej Kopta 2 0 2 2 2
Richard Kristl 0 0 0 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Matěj Langer 0 1 1 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 4
Filip Mašek 0 0 0 0 0
David Michel 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 1 1 1 0
Matěj Polata 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 0 2 2 2 0
Pavel Rajal 0 0 0 2 4
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Filip Vlček 1 1 2 2 0

komentář

Úvodní minuty utkání příliš vzrušení nepřinesly, na vážnější příležitosti si hrstka diváků musela počkat až do deváté minuty. Nejprve Hánl v přečíslení dvou na jednoho netrefil branku soupeře, o pár vteřin později na druhé straně nevyzrál na brankáře Kepka. Na konci desáté minuty se ale už Západočeši prosadili. Ondřej Kopta předvedl dobrý přehled o situaci a volný kotouč u levé domácí tyče posunul za brankovou čáru.

Domácí hokejisté reagovali vzápětí, když jim soupeř svou nedisciplinovaností nabídl dvouminutovou přesilovou hru proti třem. Ránu z hole Davida Škůrka sice Pacl vyrazil, odrazem od vlastního spoluhráče se však puk dostal za jeho záda. Následnou standardní převahu o jednoho muže v poli Hanáci nevyužili. Plzenští se zpět do vedení mohli dostat v patnácté minutě, proti Michelově průniku ale zasáhl Kochta.

Do kabin po první třetině odcházeli hosté přesto o něco šťastnější. Dvě minuty před přestávkou totiž nahodil Filip Vlček kotouč na domácí branku a jelikož brankář Mory vůbec nic neviděl, zaplul puk do horní šibenice.

Prvních deset minut prostředního dějství se neslo ve znamení přesilových her Kohoutů. Hned třikrát se musel hráč plzeňského celku odporoučet na trestnou lavici, ani jednou ji však neopustil dříve, než stihl uplynout trest. Přestože domácí hokejisté několikrát Paclovu branku nebezpečně ohrozili, srovnat nedokázali.

Mrzet je to muselo o pár minut později, jejich soupeř totiž opět dvě minuty před sirénou vsítili branku, tentokrát ale znamenala už dvoubrankové vedení. Pokus z hole Vlčka sice gólman Kohoutů vyrazil, dorážka Ondřeje Kopty jej ale nešťastně přeletěla a skončila v bráně.

Do posledního dějství tak nastupovali domácí hokejisté s mankem dvou branek, které mohli alespoň částečně smazat již v úvodu periody. Přesilovou hru ale po chvíli ukončil Škůrek vlastním faulem. Při hře ve čtyřech zastavila Houfkovu ránu tyč domácí klece. V padesáté minutě se zablýsklo na obou stranách. Nejprve domácí útočník promrhal dobrou střeleckou pozici, vzápětí na druhé straně zasáhl Kochta.

Olomoučtí byli aktivní a jejich snaha o zkorigování zápasu byla viditelná. Čtyři minuty před koncem mohl snížit Rajnoch, v samostatném úniku ale brankáře soupeře nepřelstil bekhendovým blafákem. V samém závěru se domácí odhodlali ke hře bez gólmana, tlak Hanáků ještě znásobilo vyloučení Marcela. Minutu před koncem se tak Mora přeci jen dočkala zaslouženého snížení, letící kotouč se odrazil od helmy Luky Kraighera za brankovou čáru.

I přes tlak v posledních vteřinách zápasu už ale domácí srovnat nedokázali. Po třech vítzětsvích v řadě se tak tým trenéra Přecechtěla musel smířit s porážkou. Naopak Plzeňští si po pátečním výprasku na ledě Komety Brno napravili náladu a v tabulce svého sobotního soupeře přeskočili.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bylo to naprosto vyrovnané utkání, ve kterém bohužel rozhodla kvalita brankářů. Kochtičovi (Jakub Kochta) zápas vůbec nevyšel a nepodržel nás. Ale ani naše ofenziva nebyla tak produktivní a tak silná, jako v minulých zápasech. Pokud o každém víkendu uděláme tři body, tak se budeme pohybovat ve středu tabulky. Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že toto mužstvo bude hrát střed tabulky, byl bych maximálně spokojený. Nedělám z té prohry velkou tragédii. Musíme ale nyní hledět na to, abychom přivezli tři body ze Sparty nebo Slavie.

Václav Ruprecht (HC Plzeň 1929): Po pátečním výkonu ve třetí třetině v Brně jsme museli tady obhájit svůj tým a podat lepší výkon. Po celý zápas jsme byli o kousíček vepředu než Olomouc. Vyloženějších šancí jsme si připravili více. Domácí brankář neměl svůj den a inkasoval branky z brankoviště. Moc s víkendovým programem nejsme spokojeni. Rádi bychom hráli stejně jako loni čtvrtek – sobota. Hrát například dva zápasy doma je těžké. Ověřili jsme si to už minulý víkend, kdy sobotní zápas byl hrozně těžký.