JUN: SLA - PLZ 2:3sn

Junioři na Slávii vyrovnali bez brankáře a opět vyhráli po nájezdech

Junioři: HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 2:3 po samostatných nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0). Po výhře za tři body vyválčili mladí indiáni další výhru po samostatných nájezdech. Na Slavii sice ani chvíli nevedli, dokázali ale při hře bez brankáře vyrovnat a díky Kepkovi vydolovali i druhý bod.

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929

2:3sn
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 8. Saňa, 42. Mašín (Andres, Török) – 32. Uhlík, 58. Slavík (Kopta), rozh. náj. Kepka. Rozhodčí: Lacina – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Slavia Praha

Frodl – Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Presheva, Patzelt, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Moravec, Navrátil

HC Plzeň 1929

Pacl – Kubík, Kohel, Hanus, Slavík, Moravčík, Holý, Houfek – Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Langer, Vlček, Kepka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 1 1 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 1 0 1 0 0
Ondřej Kopta 0 1 1 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matěj Langer 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
David Michel 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 2
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 1 0 1 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 1 0 1 0 2
Filip Vlček 0 0 0 1 0

komentář

Zatímco se hosté v úvodu snažili vytvořit si tlak, zajímavé příležitosti si vypracovali slávisté. Jako první netrefil z mezikruží branku Brzák. Poté pěkně přihrál Hochel až na útočnou modrou, kde byl Török, který ale střílel zbytečně brzo a Pacl si připsal povedený zákrok. Následná akce však už skončila vedoucí brankou sešívaných, když Josef Saňa od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Pražané poté pokračovali v útočné hře, což dokládá akce Moravce, který se dokázal vyhnout soupeři, při bekhendové kličce mu však kotouč smolně přeskočil hokejku. Plzeňští výrazně zahrozili až v 13. minutě, kdy ránu Kopty chtěl dorážet Kepka. Na poslední chvíli však zasáhli obránci Slavie a zablokovali hostujícímu útočníkovi hokejku. Dlouho se pak hrál vyrovnaný hokej. Následovala šance v oslabení, kdy se Kopta snažil objet brankáře a zasunout kotouč do klece. Místo toho však trefil jen boční síť.

Těsně po polovině utkání napadal Jiří Uhlík rozehrávku domácích a klepl do Burešovy hokejky, od které se kotouč odrazil za záda Frodla. V obranné hře domácích poté byla vidět nervozita, kterou však nedokázali Západočeši využít. V úvodu třetí dvacetiminutovky se červenobílí vrhli do útoku a přišla zasloužená odměna. Po pasu Andrese vystřelil z první Dominik Mašín a trefil se přesně do pravého horního rohu.

Třetí část byla na zajímavé situace velice bohatá. Nejdříve Vlček minul odkrytou číst klece, následoval únik Brzáka, kterého ale Pacl vychytal. Poté plzeňský brankář vypíchl puk na poslední chvíli Hlinkovi a zázračně zachytil střelu Navrátila. Čas pomalu ubíhal a slávisté směřovali ke třem bodům. Při hře bez brankáře však Frodl srazil střelu Kopty k Jakubu Slavíkovi, který už měl lehkou úlohu.

Všechny bodu si nakonec mohli odvést hosté, pět vteřin před koncem se totiž Langer dostal do úniku, který ovšem nedokázal proměnit. Prodloužení poté proběhlo poměrně rychle bez vážnější příležitosti. Na řadu tedy přišly nájezdy, ve kterých se trefili Jiří Kepka a Přikryl, oba shodně mezi betony. Jelikož se domácí neprosadili ani jednou, vítězný gól si připsal první jmenovaný.

Ohlasy trenérů

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): Plzeň byla těžký soupeř, proti kterému jsme sahali po třech bodech. Od poloviny třetí části jsme se ale nezvládli vymanit z tlaku a po individuálních chybách měl soupeř několik nebezpečných šancí. Přesto jsme měli tři brejky, které jsme ale neproměnit a poté přišel trest v podobě vyrovnávací branky. Myslím si, že v tomto týmu kromě jednoho hráče není klasický střelec, který by prokázal potřebnou chytrost a šikovnost. Proto tolik možností končí nevyužity.

Václav Ruprecht (HC Plzeň 1929): Po včerejším zápase na Spartě, si myslím, že nás Slavia trochu překvapila svým pohybem. Bruslařsky jsme se s ní srovnali až ve druhé části. V závěru jsme poté měli čistší šance, takže si myslím, že výsledek byl spravedlivý.