SDO: PLZ - SPA 3:4

Starší dorostenci těsně podlehli pražské Spartě

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 3:4 (0:1, 3:1, 0:2). Sparta v dramatickém utkání oplatila indiánům porážku z vlastního ledu a uloupené tři body si vzala nazpátek. Indiáni v druhé části otočili nepříznivý vývoj duelu, ale pak ve třetí třetině nedokázali využít střeleckou převahu a místo navýšení náskoku dvakrát inkasovali.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

3:4
0:1, 3:1, 0:2

Branky a nahrávky: 27. Jakubec (Kokoška), 36. Vracovský (Suchý, Polívka), 40. Jakubec (Opava, Kokoška) – 20. Györi (Kazda), 34. Polesný (Zídek), 47. Lojka, 54. Polesný (Bureš). Rozhodčí: Sýkora – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5 + Kolář (SPA) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 134. Střely na branku: 41:31.

HC Plzeň 1929

Zeman – Polívka, Starý, Kaňák, Ivanič – Kučera, Vlček, Švarc, Beneš, Vracovský, Vavřička, Suchý, Jakubec, Kokoška, Opava, Hajšman, Zayml, Krystl

HC Sparta Praha

Pírs – Bureš, Kolář, Kalina, Knobloch, Kazda, Pacovský, Duben – Jandus M., Györi, Lojka, Havel, Svoboda, Zídek, Polesný, Procházka, Hrala, Zářecký, Seniov, Jandus T.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 58 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Filip Ivanič 0 0 0 -2 0
Jan Jakubec 1 1 2 2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 0 2 2 2 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Patrik Opava 1 0 1 2 0
Ondřej Polívka 0 1 1 0 0
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 -2 4
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -2 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 -2 0

komentář

První třetina přinesla na úvod přesilovou hru hostí, ale Vavřičkovo podražení Pražané nedokázali přetavit do úvodní branky. Hrálo se nahoru, dolů, a to i přesto, že oba týmy se snažily pokrývat střední pásmo. Když už to vypadalo, že mužstva odejdou do kabin za spravedlivého bezbrankového stavu, hosté udeřili. V akci v samotném konci dvacetiminutovky první střelu Kazdy Zeman ještě vyrazil, jenže puk doputoval až na modrou čáru, odkud bez přípravy vypálil Marek Györi a poslal puk nekompromisně výstavní dělovkou pod víko.

Začátek druhé třetiny už patřil domácím, kteří svého soupeře od prvního buly začali přehrávat. Ve 27. minutě Kokoška vybojoval před brankou puk, zvládl i přesilu soupeře a dokázal vystřelit. Jan Jakubec se probil k dorážce a srovnal účtování zápasu. Jelikož poté indiáni pohrdli přesilovkovou možností jít do vedení, mohli si ze stejné výhody sparťané uzmout náskok zpátky. Ve 34. minutě se hostům podařilo ukázkově vyšachovat domácí čtveřici a puk se dostal až k Janu Polesnému, který z otočky podruhé překonal Zemana. Jenže to byli indiáni, kdo měl v této části poslední slovo. Tedy vlastně dvě slova. Na sklonku 36. minuty Tomáš Vracovský ustál hity soupeře před brankou a vypálil. První střelou ještě branku netrefil, pak se mu ale vrátil kotouč na hokejku o zadní mantinel a na podruhé už byl přesnější. A domácí poté oplatili soupeři gól z poslední minuty. Za brankou už byl zašlápnutý puk, ale rozhodčí povzbudil hráče, aby pokračovali ve hře. Jakubec tedy kotouč vyškrábl a přihrál jej před bránu Patriku Opavovi, který vypálil. Nezdolný Jan Jakubec se opět dokázal propracovat k dorážce a strhl vedení na plzeňskou stranu.

Ve 42. minutě dostal Vracovský přihrávku na druhou modrou, ale v samostatném nájezdu jej pražský gólman vybruslil a u levé tyčky mu mezeru nenechal. Krátce nato Sparta ustála další vyloučení, a položila tak základy pro svou třetí trefu. Kapitán Lukáš Lojka sebral puk ve středním pásmu a v brejku dvou na jednoho nenahrál spoluhráči, nýbrž vystřelil. Zeman, který se už už přemisťoval očekávajíc přihrávku, nechal mezeru mezi betony, kterou Lojka trefil bezvadně. Vrátit vedení mohl indiánům Kokoška, ale tváří v tvář odkryté části branky chtěl situaci ještě vylepšit a vracel přihrávku zpátky na již obsazeného spoluhráče. Rozhodující branku si pak připsali hosté. V 54. minutě znovu Polesný převzal přihrávku od Bureše ve středním pásmu, drze si nabruslil z levého křídla a přesně vypálil. Indiáni sice minutu a půl před třetí sirénou sáhli ke hře bez gólmana, ale ani bodík už nevyválčili.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): V závěru první třetiny, která byla vyrovnaná a přinesla hokej nahoru-dolů, se nám potvrdilo, že poslední okamžiky dvacetiminutovek nezvládáme a tři vteřiny před koncem jsme inkasovali. Do druhé části jsme některé věci změnili a začali jsme lépe fungovat - lépe jsme bruslili, dohrávali jsme hráče a celkově byli agresivnější. Hlavně jsme více stříleli a tlačili se do branky. Kluci byli na jedné lodi a věděli, co chtěli hrát. Zaslouženě jsme obrátili skóre. V této části jsme zužitkovali tréninky, ve kterých jsme se zaměřili na přesnost a rychlost střelby. Bohužel ve třetí třetině jsme hráli jako profesoři, byli na puku a měli i více ze hry, a přestože jsme soupeře značně přestříleli, prohráli jsme ji o dvě branky. Došlo ke zkratům a individuálním chybám. Musíme se z toho poučit a hlavně si kluci musí srovnat v hlavách, že se hraje 60 minut a že se nemůžou spoléhat, že "tamten" půjde na led a dá gól.