SDO: PLZ - KVA 2:3

Starší dorostenci doma přenechali energetikům všechny body

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 0:1, 2:1). Plzeňané se dlouho nemohli gólově prosadit a pustili svého rivala už do tříbrankového vedení. V závěru zápasu sice ještě dvakrát skórovali, na vyrovnání a dělbu bodů už ale nedosáhli.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary

2:3
0:1, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 49. Beneš (Švarc), 60. Pokorný (Suchý) – 2. Rubeš (Trapl, Rulík), 40. Osmík (Krliš), 47. Rubeš (Trapl). Rozhodčí: Sýkora – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29 : 27. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

HC Plzeň 1929

Zeman (Štekr) – Kaňák, Polívka, Starý, Pokorný, Hůlka, Ivanič – Vavřička, Beneš, Vlček, Jakubec, Kokoška, Opava, Vracovský, Švarc, Suchý, Hajšman, Zayml, Stráský

HC Energie Karlovy Vary

Harakal (Grančarov) – Bahounek, Binias, Rulík, Soudský, Adam, Truhlář, Vodička – Svoboda, Osmík, Krliš, Rubeš, Janata, Trapl, Nguyen, Dimitrov, Hubáček, Čupa

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 58 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 0 1 2 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Jan Hůlka 0 0 0 0 0
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Filip Kokoška 0 0 0 -3 2
Patrik Opava 0 0 0 -3 0
Jakub Pokorný 1 0 1 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 0 0
Milan Švarc 0 1 1 2 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Lukáš Zayml 0 0 0 0 0

komentář

Hned po úvodním buly se domácí do Energie pořádně zakousli. Žádnou šanci si ale nevytvořili a z prvního útoku hostů naopak sami inkasovali, když se trefil už ve druhé minutě Tomáš Rubeš. Takto brzká branka byla sice nepříjemná, Plzeňští ale dále pokračovali ve stejné hře a brzy mohli vyrovnat, Švarc s Vracovským ale zajímavé přečíslení ideálně nevyřešili. Z dalšího útoku karlovarských pak vyplynula gólovka pro Janatu, který dorážel sám na brankovišti proti ležícímu Zemanovi, odkrytou branku ale minul. Ve zbytku třetiny se už oběma soupeřům ani přes přesilové hry žádné další větší šance nenaskytly.

Druhá třetina začala lépe pro domácí, kteří hráli dvě přesilové hry v krátkém časovém rozmezí. Indiáni se ale celý zápas potýkali s přechodem do útočné třetiny a právě po chybě na útočné modré se také dostal do samostatného úniku ex-plzeňský Krliš. Jeho zakončení dokázal Zeman betonem udržet na brankové čáře, jeho spoluhráči mu pak pomohli s odklizením kotouče do bezpečí. Následovala přesilová hra hostů a další velká příležitost, kterou měl opět Krliš. Tentokráte netrefil branku po ideální křižné přihrávce, a Zeman tak ani nemusel zasahovat. Už to vypadalo, že se druhá třetina obejde bez branek, v poslední minutě ale domácí hráči chybovali, Krliš posunul puk do úniku na Martina Osmíka a ten sedm desetin před koncem druhé dvacetiminutovky zdvojnásobil náskok svého týmu.

Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji energetici, a po několika nepřesných střelách také potřetí skórovali. Tomáš Rubeš předvedl své individuální schopnosti, pěknou kličkou se dostal do střelecké pozice a nekompromisně zakončil. O dvě minutky později se ale probrali také domácí a poprvé udeřili. Švarc našel přesnou přihrávkou zpoza branky volného Martina Beneše, který kotouč poslal přímo pod břevno Harakalovy svatyně. Plzeňané začali pomýšlet na body a jejich tlak se s přibývajícím časem stupňoval, potřebovali ale přidat dvě branky, a tak sáhli k odvolání brankáře už tři minuty před koncem. Hosté se dostali k několika vyhozením, ale trefili jen tyčku, a tak se nakonec prosadili domácí. Jakub Pokorný nahazoval od mantinelu z pravé strany, Harakal zřejmě mnoho neviděl a puk mu propadl až za záda. Ve zbývající ani ne minutě už ale indiáni další zásah nepřidali.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Tento zápas se mi hodnotí opravdu těžce. Chtěli jsme už konečně bodovat, ale opět k nám tomu chyběl poslední krok. Je dobré, že kluci dodržovali, to co měli, měli velikou chuť hrát, dodržovali systém, ale zase opět prohrajete o gól. Musíme ještě více zapracovat na větší touze vyhrát, ještě více bojovat, musí nás zápas tímto dnem ještě více vtáhnout, stmelit a začít vyhrávat a získávat body. Troufnu si říci, že jsme byli lepší, ale prohráli jsme. I to je hokej a kluci si tím musí projít a hlavně se s tím poprat.