Starší dorost přehrál Letce z Letňan

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany 4:2 (2:2, 0:0, 2:0). Plzeňské mladé pušky na domácím ledě přivítaly mužstvo HC Letci Letňany. Domácí byli celý zápas aktivnější a Letňany nakonec porazili o dvě branky.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

4:2
2:2, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 6. Stráský (Kaňák), 15. Roubal (Hajšman, Kučera), 45. Stráský (Kokoška), 57. Kodýtek (Kantner) – 17. Chalupa, 20. Chalupa (Pařík). Rozhodčí: Bouzek – Černý, Jelínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 84. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Zeman (Červenka) – Kvasnička, Váchal, Kaňák "C", Sedláček, Pokorný – Roubal, T. Kučera, Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek "A", Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský "A"

HC Letci Letňany

Hamalčík (Nahodil) – Hůla "A", Pařík "A", Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon, Katriňák – Pražienka, Satran, Burda, Procházka, Chalupa "C", Řepík, Horák, Mařík, J. Kučera

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 3 0
Matyáš Kantner 0 1 1 1 4
Petr Kodýtek 1 0 1 1 0
Filip Kokoška 0 1 1 1 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 2
David Roubal 1 0 1 1 0
Marek Rubner 0 0 0 2 0
Dominik Sedláček 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 2 0 2 0 0
Adam Váchal 0 0 0 2 2
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0

komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří se od začátku hrnuli před branku a neustále zaměstnávali letňanského brankáře Jan Hamalčíka, který se musel činit. První zásah indiánů si připsal v přesilové hře útočník Jiří Stráský, který parádní ranou pod břevno zajistil Plzni vedení. Hra se poté mírně vyrovnala, hosté přidali na důrazu.

O druhou branku Plzeňských se postaral David Roubal. Trojice Matěj Hajšman, Tomáš Kučera a zakončující Roubal naprosto rozebrala hostující obranu a plzeňský forvard neměl problém dostat kotouč do sítě. Hostům se však podařilo do konce třetiny vyrovnat.

Matěj Chalupa při prvním gólu napřáhl těsně za modrou a tvrdou střelou, která se odrazila od tyče, překonal domácí Zemana poprvé. V poslední minutě první třetiny se při přesilovce trefil opět Matěj Chalupa a do šaten se tak šlo za nerozhodnutého stavu. Hosté byli celou třetinu pod tlakem, nicméně jejich brejky byly smrtící.

Druhá část nenabídla prakticky žádnou větší šanci, nehrál se příliš pohledný hokej a diváci, kteří na zápas dorazili, se spíše nudili. Plzeň celou prostřední třetinu hosty přehrávala, ale Hamalčíka nedokázala překonat. Letci se prosazovali pouze z rychlých brejků, dva takové zakončoval nejaktivnější letňanský hráč Chalupa, ale ani jednou Zemana nedokázal překonat.

I v poslední části byli aktivnější Plzeňští, hosté se pouze bránili a často si pomohli vyhozením puku přes všechny čáry. Indiáni dobývali letňanskou branku, ale dlouho se nemohli prosadit. Vítězný gól vstřelil po pěkné kombinaci Jiří Stráský. Šikovný útočník Plzně zaznamenal svoji druhou branku v utkání a vrátil domácím vedení.

Indiáni se poté snažili vstřelit ještě jeden gól, který by jim dodal klid. Hosté se však nedali a občas zaměstnávali domácího brankáře Zemana. Žádnou velkou šanci si však nevytvořili a gólman Plzně již do konce zápasu neinkasoval. Pojišťovací gól vstřelil po brilantně zvládnutém blafáku Petr Kodýtek. Skóre se již nezměnilo a Plzeň tak nakonec vyhrála o dvě branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Dnes jsme s naším výkonem spokojení, nelíbilo se nám jen úvodních deset minut první třetiny. Kluky jinak musím pochválit, dnes to zvládli velmi dobře. Letňany nejsou náš oblíbený soupeř, vždy jsou velmi houževnatí.

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Dnes jsme hráli s těžkým soupeřem, Plzeň patří k nejlepším týmům v lize, pracují zde velmi dobře. My v poslední době nejsme v ideální formě, dnes jsme ale nehráli úplně špatně. Vždycky nám položí individuální chyby. Nedá se nic dělat, musíme makat dál.