SDO: PLZ - VIT 7:2

Starší dorost vstoupil do nadstavbové části vysokou výhrou proti Vítkovicím!

Mladé pušky indiánů zpočátku hrály s Vítkovicemi vyrovnanou partii, kterou až ke konci druhé části dvěma trefami ukončil plzeňský střelec Martin Lang. Ve třetí třetině indiáni vedení ještě navýšili a mohli slavit zasloužený zisk tří bodů.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

7:2
2:2, 2:0, 3:0

Branky a nahrávky: 7. Rohla (Mužík), 14. Šeba (Mužík, Staněk), 37. Lang (Mužík), 40. Lang (Šiller, Mužík), 49. Mužík (Rohla, Lang), 50. Hajžman (Hasman, Adamec), 57. Adamec (Hasman) – 10. Raška (Smička), 11. Mrva (Lewandowski, Bernovský). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 7:2.

Rozhodčí: Micka – Frodl, Komárek

vyloučení
3:3
Využití
1:2
střely na branku
37:24
Diváci
70

HC Plzeň 1929

Altrichter (Pilc) – Houdek, Kaňák, Kremláček, Šiller, Šilhán, Kovářík, Novák – Princl, Kolda, Hajšman – Lang, Mužík, Rohla – Hasman, Hajžman, Adamec – Šeba, Staněk.

HC Vítkovice Ridera

Piták (Micka) – Zapletal, Raška, Takáč, Cubo, Smolka, Smička – Vojtovič, Lednický, Plánka, Pastor, Kadula, Mrva, Bernovský, Kylnar, Tvrdý, Věntus, Lewandowski, Potočný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 1 2 2 0
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 1 0 1 2 0
Josef Hasman 0 2 2 2 0
Michal Houdek 0 1 1 3 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 3 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 2 0
Martin Lang 2 1 3 2 2
Radek Mužík 1 4 5 4 2
Jakub Novák 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 1 0
Adam Rohla 1 1 2 3 0
Ondřej Staněk 0 1 1 1 0
Richard Šeba 1 0 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 1 1 2 2

komentář

Od začátku svižné utkání gólově odšpuntoval plzeňský útočník Adam Rohla, který po pasu Mužíka z voleje propálil vítkovického gólmana. Hosté ale přišli s bleskovou odpovědí v přesilové hře. Nejdříve ještě podržel Západočechy gólman Altrichter, jenž ovšem už nestačil na skrytou střelu zápěstím v podání Lukáše Rašky. Nabuzení Moravané navíc udeřili i v další početní výhodě. Po hezky sehrané akci trefil z blízkosti bez problémů odkrytou klec Jakub Mrva.

Na tahu byli proto rázem indiáni, kteří poměrně rychle vyrovnali. Richard Šeba z pravé strany sice neuspěl svým prvním pokusem, ale následně z dorážky už procpal puk za záda brankáře Pitáka. Do druhé třetiny se proto šlo za srovnaného stavu. Hrál se nadále hodně rychlý hokej, jemuž postupně přibývala i tvrdost u mantinelů. Obě mužstva si poměrně často měnila role v útočení, ale dlouhou dobu to nevypadalo na nějakou branku.

O to nečekanější byl zásah Martina Langa, který ihned po vhazování poslal z voleje kotouč přesně pdo břevno. Nabuzený plzeňský střelec stihl ještě udeřit do konce druhé periody. Martin Lang byl opět na konci pěkné akce Západočechů, kterou znovu zakončil výstavním způsobem, jeho pokus příklepem ještě lehce lízl břevno a skončil v brance.

I ve třetí třetině se hrál hodně rychlý hokej. Zajímavé momenty byly k vidění na obou stranách, ale gólově efektivní byli už jen pouze Plzeňané. Pátou branku domácího celku zařídil pěknou tečí Radek Mužík, po jehož zásahu projel kotouč mezi betony brankáře soupeře. Vzápětí rozjeli indiáni nádhernou konci, na jejímž konci zakončoval do prázdné branky s menšími potížemi Matěj Hajžman.

V závěru ještě mohli ze závaru snížit Vítkovičtí, nicméně puk do branky neprocpali a udeřilo proto na druhé straně. Rychlý brejk Plzně dovedl do brankového konce zakončující Václav Adamec. všechny body zůstaly tedy na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): My jsme věděli, že Vítkovice vyhrály svoji skupinu a měly výborné přesilovky, v nichž měly úspěšnost 24 %. Nechtěli jsme proto být zbytečně vylučovaní, ale bohužel v první třetině jsme nesmyslně dvakrát opláceli a dostali jsme dva góly. Celkově to byl vyrovnaný zápas, který jsme dostali více na svoji stranu až dvěma brankami před koncem druhé třetiny. Třetí část jsme si už pohlídali a dali jsme poměrně i hezké góly, klíčové jsou ale především tři body.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Rozhodla druhá třetina, v níž jsme dostali dvě branky, i když opticky to bylo vyrovnané, možná jsme i my měli více šancí. Bohužel jsme se pak sesypali, což jsem říkal i klukům v kabině, a už jsme nedokázali nijak zareagoval. Bylo poznat, že jsme neměli úplně nejlepší kádr, ale celkově byla Plzeň na tom individuálně lépe a trestala naše chyby.