Preview CHM

Indiáni vyzvou na souboj Piráty!

Plzeň – Kolotoč přípravných zápasů nabírá na otáčkách, další duel na západ Čech přivede Piráty!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PIRÁTI CHOMUTOV

HM Aréna, Plzeň
9. srpna 2016
Přátelské utkání

Chomutov předminulý rok prožíval v první lize, proto se za vzájemnými zápasy otočíme ještě o sezónu zpět. V roce 2012 se soupeři střetli na úvod v ČEZ Aréně a domácí uspěli 3:2. V odvetě bylo skóre znovu pouze o gól a opět vyhráli Západočeši – 2:1. Těm se dařilo i do třetice, když brali všechny body po výsledku 5:3. Úspěšnou sezónu stvrdil i v posledním zápase mezi indiány a Piráty, když i tentokráte se mohli radovat modrobílí, kteří dobyli SD Arénu 3:1. Před rokem se již oba celky střetly dvakrát v přípravě a Severočeši uzmuli jediný bod. Doma podlehli v nájezdech, v Plzni již v základní hrací době. V extralize se pak strhla nevídaná přestřelka, oba týmy střídaly brankáře a domácí Piráti nakonec uspěli 7:5. Na západě Čech opět uspěli domácí, když si indiáni pohlídali tři body při výsledku 4:0. V Chomutově se znovu skóre měnilo z jedné strany na druhou a byli opět úspěšnější domácí – 4:3. "Můj dům, můj hrad" potvrdili modrobílí v posledním kole základní části, když si po výsledku 3:1 zajistili výhodu startu čtvrtfinálové série před svými fanoušky. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Pod pokličkou Pirátů

Piráti během loňské základní části extraligy pokukovali po přímém postupu o play-off, nakonec se ale dočkali až po úspěšném předkole. V něm Chomutov skolil v poměru 3:1 na zápasy Kometu Brno, ovšem v dalším kole již byl nad síly pozdější mistr z Liberce. Ten ovládl všechna čtyři střetnutí a dovolil svému soupeři vsítit pouze pět branek.

Podobně jako před rokem i letos vedení Severočechů pořádně vířilo přestupové vody. A Piráty se stali hned dva indiáni - Michal Poletín a Lukáš Chalupa. Z Finska pak přišel Ivan Huml, z KHL Ján Laco a David Skokan, z EBEL Brett Flemming, z Karlových Varů Petr Koblasa, z Vítkovic Tomáš Kudělka a z Mountfieldu Tomáš Král. Naopak působiště změnili Jakub Čech, Petr Šidlík, Antonín Dušek, Roman Chlouba, Adam Jánošík, David Květoň, Tomáš Harant, Miroslav Hanuljak, Tomáš Pospíšil, Roman Červenka, Robert Kristan, Sergej Pereťagin a Peter Ölvecký.

Hlavní kouč Vladimír Růžička pro oficiální web Pirátů stanovil jako cíl pro novou sezónu opět pod sebe dostat minimálně čtyři týmy. "Víme ale, že lehké to nebude. Máme k ostatním soupeřům velký respekt. Ne vždy se daří, ale my chceme loňskou sezónu potvrdit," přeje si. "Podařilo se nám sestavit kvalitní brankářskou trojici, oproti loňsku jsme i vylepšili obranu, malinko jsme asi odchodem Romana Červenky ztratili v útoku. Pokud jsme vloni vyhrávali na dva, tři góly, musíme letos třeba na jeden," doplňuje.

Piráti mají na programu před startem extraligy porci devíti přípravných duelů, z nichž již dva mají za sebou. Na úvod nové sezóny získali hned dva cenné skalpy. S jediným inkasovaným gólem skolili jak Avangard Omsk, tak následně uspěli i na ledě úřadujícího mistra z Liberce.

Výsledky posledních zápasů:

Bílí Tygři Liberec 1
Piráti Chomutov 2
(0:0, 1:1, 0:1)





Branky a nahrávky: 21. Bartovič (Bližňák, Jánošík) - 31. Huml, 55. Kämpf (Kudělka).
Piráti Chomutov: Laco – Skinner, Rutta, Kudělka, Tejnor, Dlapa, Flemming, Chalupa, Havel – Poletín, Huml, Račuk – Tomica, Kůs, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Chrpa, Kaše, Hlava.


HC Verva Litvínov 3
HC Škoda Plzeň 2sn
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)






Branky a nahrávky: 9. Šimeček (M. Hanzl, Kokeš), 50. Šimeček (Z. Sklenička), rozh. náj. J. Černý – 20. Stach (Indrák), 33. Indrák (Kubalík).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Špaček, Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík "A", Slavík, Holý – Kubalík "A", Stach, Indrák – Yellow Horn, Kodýtek, Lev "C" – Krliš, Přikryl, Suchý – Váchal, Beneš, Tulačka.