Ohlasy CHM

Za každý zápas v áčku jsem rád, říká talentovaný bek Jan Holý

Plzeň – Indiáni ve třetím přátelském utkání konečně dosáhli na vítězství. Piráty z Chomutova porazili 4:1, po zápase střetnutí zhodnotili obránce Jan Holý, asistent trenéra Ladislav Čihák a ve videorozhovoru střelec úvodní branky Plzně Tomáš Svoboda.

Západočeši v zápase s Piráty dokázali třikrát skórovat z přesilových her, ačkoliv se na ně v trénicích příliš nezaměřují. „Prozatím jsou ty tréninky hlavně kondiční. Dnes poprvé jsme si přesilovky lehce vyzkoušeli před zápasem, ale ještě se na ně úplně nesoustředíme,“ přiznal asistent kouče Ladislav Čihák. „Kluci to ale sehráli dobře, kéž by jim to vydrželo!“ přeje si.

Do třetího přátelského zápasu v letošní sezoně naskočil také jednadvacetiletý obránce Jan Holý. „Byl to docela těžký zápas,“ říká. „Soupeř nás aktivně dohrával, ze začátku byl i agresivnější ve snaze získat kotouč. Od druhé třetiny se to ale zlepšovalo a v té třetí už jsme to urvali,“ říká ofenzivně laděný bek.

Několikrát v utkání se Holý vydal i do útočného pásma, kde se snažil podporovat akce indiánů. „Já to takhle hraju už od mládeže. Jsem ofenzivní obránce,“ říká o sobě. „Samozřejmě se hlavně soustředím na defenzivní činnost, ale když mám šanci jít dopředu, tak toho využiju,“ dodává.

Zkušeností, které získává přátelskými zápasy s hlavním týmem, si hodně váží. „Je to výborné, jsem za každý zápas v áčku moc rád. Doufám, že tu budu co nejdéle,“ prozradil své přání, pro které hodlá udělat všechno.

Již pozítří se na ledě Pirátů hraje odvetné utkání. Do něj Plzeňané nastoupí v lehce pozměněné sestavě, s týmem s největší pravděpodobností neodcestují zkušení Ondřej Kratěna s Petrem Kadlecem, který opět dostanou možnost odpočinku.

Do branky se s největší pravděpodobností postaví Patrik Polívka. „Asi to tak bude, ale samozřejmě si ještě promluvíme s Machym (Matějem Machovským), jestli nebude chtít chytat. Důležitá je totiž společná komunikace mezi námi a hráči, hodně s nimi mluvíme,“ objasnil Ladislav Čihák.

Videorozhovor s Tomášem Svobodou