Preview MBL

Příprava pro indiány pokračuje v Mladé Boleslavi!

Plzeň – Indiáni mají za sebou úvodní dva duely Ligy mistrů a před dalšími si střihnou přípravné utkání s dalším účastníkem - Mladou Boleslaví.


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠkoEnergo Aréna, Mladá Boleslav
30. srpna 2016
přátelské utkání

V předloňské přípravě padli indiáni ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Poslední vzájemný duel ale již vyzněl lépe pro Středočechy. Po vyrovnaných dvou třetinách totiž domácí nastříleli tři branky a rozhodli tak o zisku všech bodů pro sebe po výsledku 6:3. A Bruslaři vstoupili lépe i do samotné série, kterou i přes problémy v závěru načali vítězstvím 5:4, v odvetě druhý den se ale již 2:1 radovali modrobílí. Středočeši nakonec sérii dokázali doma rozhodnout, když dvakrát zvítězili shodně 4:2. V rámci loňských přípravných duelů zvládli domácí generálku indiáni tříbodově, když uspěli 2:1 a v samotné lize pak 3:1. Následně na ledě Bruslařů smazali dokonce čtyřbrankové manko a získali alespoň bod, pak se ovšem již dočkali Středočeši, když vyloupili HM Arénu 3:1 a výhrou 5:1 potěšili i své fanoušky. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Pod pokličkou Bruslařů

Bruslaři si v extralize vybudovávají čím dál tím větší jméno, po předloňském postupu právě přes indiány do čtvrtfinále letos na jaře dokonce dokázali přes Mountfield dojít až do semifinále. Tím si zajistili i účast v Lize mistrů. V té již Středočeši zvládli tři duely. V Minsku padli těsně 3:4, na ledě Växjö Lakers dokonce 3:7. Stejnému soupeři ovšem v domácí premiéře sebrali dva body v nájezdech a postupové naděje nadále žijí. Mimo to stihla Mladá Boleslav skolit Kladno 4:3, Litoměřice 6:2, Slavii 5:1 a Liberec 2:1. Na ledě mistra ovšem přišla porážka 2:4.

Týmu se přes léto nevyhnuly velké přestupové manévry. David Výborný ukončil svou bohatou kariéru, gólman David Rittich zkouší své štěstí v organizaci Calgary. V mužstvu nepokračuje ani Václav Kočí, Jiří Rys odešel do pražské Slavie, Richard Jarůšek do Hradce Králové, Mitja Robar do rakouského Klagenfurtu a z hostování se vrátil do Pardubic Martin Růžička. Podobně jsou na tom Radim Hruška s Martinem Rýglem, kteří zamířili zpět do Karlových Varů a Michal Bárta do Liberce. Klimenta s Bártou a Rýglem nakonec našli nový domov v Pardubicích a Hruška v Košicích. Naopak z kádru mistra přestoupil do města automobilů Petr Vampola, ze Sparty Jan Lukáš, z Brna jmenovec Hanzlík a z Jihlavy Pavel Kousal a Ondřej Najman. Formou hostování pak pomůžou Středočechům dva hráči Třince - Jakub Orsava s Lukášem Žejdlem, z Chomutova Tomáš Pospíšil se jmenovcem Pastorem, ze Slavie David Štich s Danielem Krejčím, ze Sparty Dominik Volek, z finského celku Jyväskylä gólman Tuomas Tarkki a ze zámoří mladý brankář Jan Růžička.

Výsledky posledních zápasů:


BK Mladá Boleslav 3
Växjö Lakers 2sn
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)





Branky a nahrávky: 1. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 60. Orsava (Vampola, Trončinský), rozh. náj. Lenc – 6. Froberg (Netterberg), 19. Hennessy (Reddox, Everberg).
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný – Vampola, Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš, Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška, Musil.


HK Nitra 2
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:1, 1:0)






Branky a nahrávky: 12. Blackwater (Slovák, Ordzovenský), 48. Milam (Laliberté, Blackwater) – 22. Kratěna (Johnson).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Kadlec (A), Moravčík, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Schleiss – Hollweg, Koreis, Yellow Horn.