Vítězná sestava se nemění

P l z e ň - Mezi liberecké Bílé Tygry se v pátek vydají keramici na lov dalších bodů. Vítězství nad Pardubicemi a Havířovem by měla být dostatečnou vzpruhou pro plzeňské hokejisty. Špatnou zprávou je však další zranění Václava Eiselta. Liberecké hokejové šelmy se naopak po skvělém úvodu propadly ke dnu tabulky. 26. kolem se uzavře první polovina letošního ročníku extraligy. Zápas Liberec - Plzeň můžete sledovat v přímém on-line přenosu na našich stránkách. Přímo z Liberce navíc přineseme i další původní zpravodajství.

Jak již napovídá nadpis, trenéři Plzně počítají se sestavou, v jaké nastoupili keramici v poslední utkání proti Havířovu:

Šmíd - Kubeš, Řezníček, M. Divíšek, Mazanec, Vobořil, Výborný - Ujčík, J. Štefanka, Matějovský - M. Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Švík, Hurtaj, Adamský

Na Liberec v Plzni nepanují dobré vzpomínky. Historicky první vzájemný zápas, který se uskutečnil na plzeňském ledě neznamenal pro Keramiku nic dobrého. Zápas připravil domácím první letošní porážku na svém ledě, tento zápas uvrhl Plzeň na samou hranici krize, do které keramici za dva dny opravdu spadli. V nejlepším světle se v tomto zápase plzeňskému publiku představil Michal Straka, ovšem již v dresu Bílých tygrů.

Situace je nyní jiná. Keramici jsou na vzestupu, v jejich středu střelecky řádí Viktor Ujčík, který v obou poslední zápasech vstřelil branku a výborně si porozuměl s Jurajem Štefankou a Radkem Matějovským, společně tvoří elitní plzeňský útok. Ve výborném světle se ukázal i nový útočník Plzně Ĺubomír Hurtaj, který vstřelil svoji první branku hned při své plzeňské premiéře. Čekání na tuto chvíli mu trvalo pouhých 34 minut čisté hrací doby. Trenér Trachta si jeho přínos pro mužstvo pochvaluje. "Dokonalým smolařem" je Václav Eiselt, vysvětlí trenér Trachta: "Vašek má znovu prasklé ramenní pouzdro, čeká ho asi další operace," uvedl vládce plzeňské střídačky pro ČTK.

Ani Liberec nezůstává pozadu s hráčskými změnami. Před několika týdny zaujala hokejovou veřejnost zpráva o výměně se Spartou Praha. Do Liberce zamířil Pavel Kašpařík, naopak do Holešovic Vojtěch Kubinčák. Liberečtí trenéři tak mají k dispozici již dva loňské sparťany, Václava Nováka a právě průbojného forvarda Kašpaříka. Druhý jmenovaný byl vyhlášen nejlepším hráčem posledního dramatického utkání Liberce proti Vítkovicím (1:1). Liberec podal statečný výkon. "Už v úterý jsme byli proti Vítkovicím lepším celkem, jen díky Trvajovi skončil zápas remízou. Pokud stejný výkon zopakujeme, věřím, že si už konečně tři body připíšeme," věří si v rozhovoru pro ČTK trenér Liberce Josef Jandač. Chybět mu budou Holub, Jan Kudrna a Jankových.

První útok Bílých tygrů vede explzeňský Michal Straka. Jeho spolupráce s Radoslavem Kropáčem byla zpočátku extraligy opravdu obdivuhodná, poslední dobou z dílny těchto dvou hokejistů příliš branek nepadá. Nezvykle se na severu Čech rozstřílel kmenový hráč Plzně Jiří Hanzlík, který byl do Liberce vyměněn za brankáře Zdeňka Šmída, nynější velkou oporu Keramiky.

Liberec se stal azylem také pro Petra Gřegořka, který po vzájemných neshodách opustil jihočeský hokej. Do branky se v duelu s Vítkovicemi vrátil Pavel Falta, který by měl nastoupit i proti Keramice Plzeň. Předpokládaná sestava domácího týmu:

Falta - Jiří Hanzlík, Krstev, Gřegořek, Čakajík, R. Pospíšil, J. Moravec - Kropáč, Michal Straka, Musil - V. Novák, Kašpařík, Kábrt - Rozsíval, Plodek, Hájek.

Úvodní buly zápasu bude vhozeno v pátek až v 18 hodin. Fanclub HC Keramika Plzeň přichystal možnost vydat se na tento duel autobusem a podpořit tak hráče přímo na stadionu. Bližší informace v aktualitách na hlavní stránce. Nemůžete-li využít této nabídky, můžete sledovat utkání v přím0m on-line přenosu na hcbilitygri.cz.