Vyhraje Plzeň ve Vsetíně i podruhé?

P l z e ň - Keramika Plzeň potřebuje body jako sůl. Se Vsetínem se dělí o deváté místo a je důležité, aby se propast na osmou Spartu už nezvětšovala. V prvním letošním utkání na Lapači keramici prohrávali již o dvě branky, ovšem dokázali zápas otočit. Věřme, že je bojovnost bude zdobit i tentokrát. Plzeň bude hrát se čtyřmi útoky ve stejném složení, v jakém začínala zápas v Liberci. Ve třetí obraně nahradí uzdravený Dobroň Vobořila. Utkání začíná ve Vsetíně v 17:00 a www.hcplzen.cz vám z něj kromě reportáže a původních ohlasů po utkání přinese také online přenos.

Trenéři Plzně tedy udělali v sestavě, v jaké nastoupili keramici v poslední utkání v Liberci, jednu změnu. Obránce Milana Vobořila, po jehož chybě vstřelil probuzený ostrostřelec Radoslav Kropáč svůj první gól utkání, nahradí uzdravený Michal Dobroň, který zejména v úvodu sezóny podával brilantní výkony. Zajímavostí utkání je bezesporu fakt, že Kropáč střílí góly pouze ve vítězných utkáních Liberce... V sestavě keramiků se tak udržel Ondřej Kubeš, jenž po návratu z hostování v Berouně nastupuje vedle Josefa Řezníčka a tvoří spolu nejmenší extraligovou obranu vůbec. Na sobotním tréninku se objevil i Václav Eiselt, který však má prasklé ramenní pouzdro a pravděpodobně ho čeká operace. Na ledě naopak nebyl Jozef Voskár, na něhož zbyl po příchodu Hurtaje černý Petr a hledá si nové angažmá. Stále v rekonvalescenci je i gólman Libor Barta. Ivan Vlček již začal s přípravou na trenažeru.

Předpokládaná sestava Keramiky Plzeň:

Šmíd - Kubeš, Řezníček, M. Divíšek, Mazanec, Vobořil, Výborný - Ujčík, J. Štefanka, Matějovský - M. Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Švík, Hurtaj, Adamský - Koreis, R. Procházka, Volák

Plzeň je jediným mužstvem české extraligy, která si i v dobách největší slávy Valachů udržovala s tímto týmem kladnou bilanci vzájemných zápasů. K nejsvětlejším okamžikům plzeňské historie patří dva sedmigólové debakly Vsetína v jedné sezóně či nevěřícné pohledy zdecimovaného gólmana Romana Čechmánka, kterak odjíždí po čtvrtém gólu na vsetínskou střídačku. V nejdůležitějších kláních vzájemných soubojů však triumfoval Vsetín. V semifinále play-off bronzové plzeňské sezóny 1999/00 nepovolil srdnatě bojujícím keramikům ani jeden zápas. Ve třetím utkání na Lapači sice dokázal dvěma samostatnými nájezdy vyrovnat ve svém životní utkání Michal Jeslínek, ovšem třetí gól domácích už byl hřebíčkem do plzeňské rakve.

V letošní sezóně si oba týmy dokázaly odvézt body ze soupeřova ledu. Plzeň v úvodu sezóny otočila utkání, v němž prohrávala již o dva góly, Vsetín zase stál u zrodu hluboké plzeňské krize. Vsetín má velice mladý tým, který táhne teprve osmnáctiletý útočník Jiří Hudler, jenž soupeří s Richardem Králem o titul nejproduktivnějšího hráče extraligy. To naposledy v jeho věku dokázal před dvanácti lety litvínovský Robert Reichel. Vsetín letos podepsal smlouvu s movitou firmou Kaumy z Fulneku, hokeji výrazně pomáhá město a finanční situace konečně se stabilizovala.

Velkou oporou týmu je brankář Radovan Biegl, v obraně vyrůstá velká hvězda z mladíčka Tomáše Frola, mezi útočníky již delší dobu prokazují dobrou výkonnost Tomáš Demel s Radimem Kucharczykem, kteří byli donedávna "utopení" v prvoligových klubech. Po přestupu ze Zlína ožil Martin Ambruz, někdejší levé křídlo nadaného zlínského útoku mladých pušek Balaštík-Vala-Ambruz. Plzeňskou kabinu ze vsetínských hokejistů okusil jen náhradní brankář Radim Masný. Ze vsetínských hráčů v Plzni nehrál nikdo. O Vsetínu se donedávna spekulovalo jako o novém působišti centra Juraje Štefanky, ovšem nakonec z jeho odchodu sešlo (viz koláž). Vsetín před několika týdny propustil útočníka Jana Sochora a nyní při hře na čtyři formace využívá ve dvou z nich Jiřího Hudlera.

Předpokládaná sestava domácího týmu:

Biegl - Frolo, Luža, Kuboš, Horáček, Jaškin, Polák, Ptáček, Němec - Demel, Vak, Vozdecký - Stantien, Hudler, Kucharczyk - Streit, Ambruz, Kotásek - Vampola, Korotvička

Úvodní buly zápasu bude vhozeno v neděli v 17 hodin. Fanclub HC Keramika Plzeň do moravských měst zájezdy organizuje až v play-off. Celý zápas však můžete sledovat na našem webu ON-LINE!