Ujčík přemýšlí o té tragérii

V s e t í n - Keramika Plzeň sehrála velice nešťastný zápas. Z prvních čtyř střel skončily tři v síti. Z ledu postupně odjížděly se sklopenou hlavou první, druhá a čtvrtá řada. Na třetí branku domácích namazal David Mazanec a jeho "přihrávka" byla jeho labutí písní v zápase. Příliš se nevyznamenal ani gólman Zdeněk Šmíd. „Špatný vstup zápasu si zatím ještě nemůžu vysvětlit, přemýšlím o té tragérii," říkal Viktor Ujčík, který teprve podruhé za své působení v Plzni nebodoval.

Plzeň do druhé třetiny opět zpřeházela útoky. Trenér Trachta postavil do první řady Andrašovského, Hurtaje a Ujčíka. Matějovský hrál se Strakou a Dvořákem, třetí útok vytvořili mladíci Koreis, Švík a Adamský. Štefanku trenéři přeřadili do čtvrté řady k Volákovi a Procházkovi. Jako člen čtvrtého útoku vstřelil Juraj Štefanka jedinou branku hostů a byl vyhlášen nejlepším hráčem Plzně v zápase. „Utkání rozhodly naše chyby v první třetině, kdy jsme to v obraně dost mrvili a dostali tři branky. Myslím si, že bylo po zápase. Po zbytek zápasu jsme byli hodně bezmocní a s výsledkem jsme nebyli schopni nic moc udělat,“ komentoval zápas.

Plzeň hrála hodně špatně v obraně. Špatně si vedla hlavně druhá obranná dvojice. David Mazanec stihl být za prvních osmi minut u dvou gólů, Michal Divíšek končil zápas se statistikou - 3. "V současnosti se nám moc nedaří, bohužel. Každá individuální chyba, kterou vzadu uděláme, je hned potrestaná. Naše chyby rozhodly o výsledku,“ míní Ujčík. Jediný reprezentant v plzeňském dresu z obdržených gólů neviní brankáře. "Samozřejmě, Biegl teď chytá výborně. Ve Vsetíně nám vychytal spoustu šancí. Ale myslím si, že tím to určitě nebylo. Dostali jsme takové góly, které náš gólman těžko mohl pochytat.“