Ukončí keramici bodový půst?

P l z e ň - Extraliga má na programu předposlední kolo před vánočními svátky. Keramici se mohou případným plným bodovým ziskem na ledě předposledního Zlína bodově přiblížit příčkám zaručujícím postup do play-off, poprvé v letošní sezóně zdolat zlínský tým a prolomit i další nepříznivou sérii. Na vítězství na ledě soupeře totiž Plzeňané čekají již více jak dva měsíce!

Zlínští hokejisté se letos trápí. Pozice týmu těsně nad beznadějným Havířovem nenechává tamnější hokejovou veřejnost klidnou. Medvědy trápí především produktivita. V posledním kole na Slavii Jaroslav Balaštík až minutu před koncem třetí třetiny ukončil unikátní neprůstřelnost Romana Málka ve vzájemných zápasech Slavie a Zlína. Za pukem ve své bráně se při těchto zápasech nemusel slávistický gólman ohlédnout celých 184 minut. Skórovat nedokázali Zlínští v předcházejícím zápase na ledě soupeře, kterým byla Sparta Praha. Z Holešovic si odvezli porážku 0:3.

Ve Zlíně jsou neustále na pořadu dne potíže s postem brankářské jedničky. Dvojice Tuček-Pešat nepodává výkony, které by uspokojovaly fanoušky. Vedení se stále snaží oživovat kádr, vyměnilo Martin Čecha za tvořivého centra Martina Filipa, někdejšího útočníka Keramiky Plzeň. V nedávné době opustil zlínský klub Martin Bartek, slovenský dvaadvacetiletý útočík, který po vzájemné dohodě s představiteli HC Hamé Zlín ukončil své angažmá a odcestoval do USA.

Nejnebezpečnějším mužem zlínského kádru je bezesporu zkušený Rostislav Vlach. Zato očekávaná opora Miroslav Okál se doposud hodně trápí. Kanonýrem mužstva je stále Martin Jenáček (11 branek), objev úvodních kol letošního ročníku. Pýchou zlínského týmu byla vždy obrana, a i letos se beci Zlína činí a opět úřaduje nejobávanější zbraň, zlínské přesilovky.

Keramici letos se Zlínem dvakrát prohráli. První utkání 2:4 a druhé na vlastním ledě 2:3 v prodloužení. Mají tedy svým úterím soupeřům rozhodně co vracet. Zápas začíná v úterý v 17 hodin na stadionu Luďka Čajky.

Předpokládané sestavy:

HC Hamé Zlín: Tuček - Marušák, Blaťák, Hamrlík, Homer, Macholda, Galvas - Balaštík, Vlach, Pivko - Rachůnek, Filip, Jenáček - Okál, Hubáček, Veselý.

HC Keramika Plzeň: Z. Šmíd - Kubeš, Řezníček, Dobroň, Výborný, M. Divíšek, I. Vlček - Ujčík, Hurtaj, Matějovský - Dvořák, J. Štefanka, Andrašovský - Koreis, Švík, Adamský - Topol, J. Straka, Volák.